Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz zonusz #17019 üzenetére

    "Szerintem sem kell külön rögzíteni, még ha véletlen nem pontos az illesztés akkor sem fog kimozdulni."

    Persze, ebben igazad van neked is, thomgrande-nak is. Egy ötkilós gépet nem bír felemelni a hold gravitációs ereje.
    Van azonban egy szempont, amit talán nem árt figyelembe venni. A marókést be is kell állítani. Ha csak úgy belepottyantod, akkor fog felemelkedni szegény, amikor picit még feljebb szeretnéd segíteni a kést. Semmi gond, kiveszi az ember a lapot gépestől (de itt azért jusson eszedbe, hogy öt kilóról van szó, ellenben négy csavar csupán pár grammot nyom), és beállítja a kést a gyalupadon, majd visszapottyantja a helyére. De ha mégis rögzítjük azt a betétlapot, elég alányúlni a gépnek két tized mm állítása miatt. Vagy amikor a revolverütközőn a következő fogásmélységre kapcsolnánk.

    Ha viszont nem pontos az illesztés, kimozdulni nem fog, de elmozdulni marás közben igen - ami felettéb bosszantó lehet esetenként.

    És mégvalamit:

    Írt már ide kolléga kétségbeesetten, hogy éjszaka kirámolták a műhelyéből az összes szerszámot, kisgépet. Ha oda van csavarozva egy DW625 egy asztalhoz, az nehezebben mozdítható, úgy egyben be se fér a zsákba. Ha meg kivehető, bajolnia sem kell vele annak a megélhetési bűnözőnek, aki hosszabb távra gondolna megélni.

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák