- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Statikus
senior tag
Most találtam. Erről van e valakinek tapasztalata?
http://www.lejatszo.hu/?oldal=termek&termid=784&gn=Dune-HD-Smart-B1
Egy ilyen mind külsőleg, mind leírt tudásban megfelelne. Leírás alapján mindent tud. Esetleg valaki hiányol valamit belőle?
-
Toobee
veterán
válasz Statikus #8653 üzenetére
Szerintem elégedett lennél vele. Lejatszo.hu kicsit drágán méri. Én is Dune-t nyúzok, az eddigi lejátszóim közül ez a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
DjKoxi
senior tag
Nem tudom mi lenne a legjobb. A Dune HDTV-301 is jónak ígérkezik, ukrán oldalakon már láttam, hogy előrendelhető.
Nekem ami furcsa volt, hogy a c-200ra a legfrissebb firmware tavaly májusban jött ki, azóta semmi. Igaz, van akik már tesztelnek béta változatokat. A duneről meg azt olvastam, hogy még most is jönnek frissítések a készülékekhez. -
Imdre
aktív tag
A C-200-hoz most jött ki az utolsó béta, így hamarosan jön a publikus verzió is. Kb fél éve vezették be, hogy csak kijelölt személyek, önkéntesek tesztelhetik a béta verziókat (jelenkezhet bárki, de aktívan kell segítenie a fejlesztést). Egyébként számos javítást (nem mintha sok hiba volna) és néhány újítást (flv támogatást) hoz az új firm. Remélem csurran belőle az a-2.0 tulajoknak is.
-
Fuji82
tag
Sziasztok!
Ajánlanátok nekem egy médialejátszót?
Amiket szeretném ha tudna:
-ne fagyjon le,
-csatlakoztatható legyen hozzá külső merevlemez,
-Onkyo AVX-390 házimozihoz és Panasonic TX-P42G30E plazma tv-hez szeretném.
-max 20-25 ezer forintba kerüljön.Ezek a főbb kritériumok.
Nagyon megköszönném ha ajánlanátok 1-2 típust.
Köszi előre is!
Fuji
-
kiscarlos77
csendes tag
Hello!
Ha az erősítőd HD hangdekódereit is kiszeretnéd használni nem lesz könnyü dolgod(saját tapasztalat). Ha egy egyszerűbb playert keresel ennyiért sok lehetőséged lesz.Ha stabil lejátszót keresel akkor az asus termékeit keresd. Nekem van egy asus hdp-r1-em is.Nagyon korrekt mindenevő lejátszó lan-nal (ha kell a net is). Kb 20-ból megvan keress rá árgépen.A HD hangsávokat nem kezeli de nagyon megbízható.Vagy asus oplay mini. -
Fuji82
tag
válasz kiscarlos77 #8661 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Peak
addikt
Találtam neten XBMC v11 "Eden" RC1 + HD Audio addon csomagot.
Felpattintottam az Acer Revo70re és pöccre játszik minden féle "lossless" hangot, nincs pardon, nincs semmi szarakodás.
Billenek a HTPC felé.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Tomix24
addikt
Ma kipróbáltam a WDTV új Sigma chippes Live streaming gépét + a Popbox V8-at.
Azt hiszem mindenkinek erősen javaslom az XMBC - Splash player -Media Player HC kombót + egy HTPC-t..
Rakás kaki mindkettő. Ha auto-ra rakom a felbontást, egy órát gondolkodik mi legyen.. Az AVCH 2.0-ás kamera felvételekkel nem boldogulnak el. A V8, ha HDMI-vel van a TV-re kötve, és csak optikai-s erősítőnk van otthon, akkor a sima core DTS hangot a DTSHD-ról nem viszi ki az erősítő felé, csak egy Dac-ja van. WDTV- youtube - nem lehet HD-ra állítani, mindent sd-ben játszik le. WDTV- 1000 órát scanneli a 640gb-os vinyóm, addig semmit nem lehet csinálni, mert akadozik..
Sima Brazos alaplap + 10K-ért egy mini házikó(méretben csak duplája mint a Popbox) 2 giga olcsó ram, meg egy vinyó.... Megy minden akadás nélkül, van torrent, netezés, HD youtube, meg amit akarok. 40K körül kijön az egész használtan..
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz Tomix24 #8664 üzenetére
Ezek egy része firmware probléma, pl. az én régebbi WD lejátszóm viszi az összes AVCHD videót, amit eddig rátettem (bár ezeket pont a tévém is megeszi). YouTube-ot egy gombnyomás iPadről átvinni rá, azt nem praktikus se médialejátszóról, se HTPC-ről mókolni.
A médiatár felépítését egyszer csinálja meg, utána pár mp a mindenkori frissítés. Viszont közben automatikusan feltölti netről (akár magyar) információval.Brazos képe hagy némi kívánnivalót maga után, gondok a kadenciahelyes megjelenítéssel, állandó profilozás a kretén ATI driverben, gyík távirányíthatóság a Harmonyval, stb. Vírusirtás, töredezettség mentesítés, 30e Ft-os lassúcska Windows a frissítéseivel (40-ért vettem a komplett lejátszót 1 TB-os notivinyóval!), állandó xarakodás. Nekem nem hiányzik. A filmek, zenék amiket nézek, ill. hallgatok, mennek hibátlanul, beleértve a DVD, BD25 képfájlokat is (nem kell mountolgatni). A felület pofonegyszerű, a 20e Ft-os játékos 6-8 mp alatt üzemkész, 0 megszokást és karbantartást igényel => feleség, gyerekek is simán kezelik. Mindenféle beállítgatás nélkül üzemel médiaszerverként, kezeli az iEszközöket, a rákötött billentyűzetet, stb.
A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
Zappo TV-vel, vagy annak a WD-s, átnevezett változatával működik Full HD videókkal is, de a mögötte lévő technológiát nem ismerem.
AirPlay videót elvileg csak az Apple TV támogat, vagy licencelik másoknak is? Hang az erősítőmre simán átrakható, minden kompatibilis app kis háromszöges téglalap ikonjára bökve azonnal indul. Egyszer, hosszabb utazás után a ház előtt megállva (otthoni WiFi-re csatlakozva) megvicceltem vele a családot, fel nem foghatták, mitől indult el apa audiobookja tévézés közben.[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
Azért ennyire nem vészes a HTPC üzemeltetése. De a HDMI video minőséggel egyetértek, képtelen vagyok kihozni belőle tisztességes nativ 1920x1080 HDMI felbontást. Olyan, mint ha valamilyen interpolálás lenne rajta vagy nem is tudom.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Pierre75
senior tag
"állandó profilozás a kretén ATI driverben"
Ezzel vagy két hetet szoptam, mikor a tv-t vettem és a pc-vel volt összekötve. Képminőség is jobb a HUB-bal, de azt abban veri a BDT 110. A WD képtelen a 24.000 fps-t normálisan kezelni. Bár ettől eltekintve tényleg mindent visz. A BDT 110-nek megint annyi nyűgje, egyéb baja van, amit csak a kép- és hangminőség ellensúlyoz. Nem egyszerű dvd, mkv, avi-ra jól választani. Így egy BR lejátszóval kisegítve a médialejátszót elvagyok, de mindegyiknek van valamilyen nyűgje, aminek azért alap szolgáltatásnak kellene lennie."játékos 6-8 mp alatt üzemkész"
Azért tegyük hozzá, hogy hideg indítás esetén 1 perc körül áll fel.A halódó nyugat blu ray lemezárai csak nem akarnak hozzánk begyűrűzni, a balkáni bérekből dupla annyiért kevesen engedhetik meg. Maradnak az ilyen-olyan akciók, így a többség töltöget tovább.
-
erdoke
titán
Nekem a felbontással nem volt bajom, amikor PC-ről lőttem a tévére filmet. Overscant kellett buzgerálni, aztán megvolt a normál Full HD. Hogy enélkül miért nem, az máig rejtély előttem, kb. kéthetente kell egy ismerősnek elmagyarázni, mit és hol állítson. Persze anno nekem is elmagyarázta valaki, mert magamtól nem jöttem rá...
Pierre75
Mióta megnéztem neked a Bíbor folyókkal, csak egy valós 24.00 fps filmmel akadtam össze, úgyhogy nem nagy probléma. Minőségben nem látok komoly különbséget egy BD25 és a Pana BD lejátszómról kiküldött lemez képe között.
-
Peak
addikt
Na a nyugodt tételes átnézése az eszközöknek a beállitásoknál meghozta az eredményt. Az LCD TV bemenet cimkéje szerint különböző módon belenyúl a kapott jelbe ( Blu-ray, HD-DVD, játékgép, stb. ). Azt PC-re állitva semmit sem piszkál hozzá, igy fergetegesen jó lett a képminősége is. A H/K AVR-460ast is Video Bypass-ra tettem, noha azért az kevésbé szól bele a komoly videoprocesszor minősége okán.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
De bizony hogy beleszól, közelről szépen látszanak a piros és zöld árnyalatba hajló pixelek a feketék mellett. Lehet talán két jobb minőségű HDMI kábel megszüntetné ezt?
-
Pierre75
senior tag
"úgyhogy nem nagy probléma"
Neked, én elég sok európai filmet nézek (tudom, tudom te is, csak épp a problémával se találkoztál előtte) és a franciákon át az oroszokig, de Woody Allen-nek is több filmje 24.000 fps. Azért mert a te igényeidre nem kell, pl már 2009-ben is alap volt a 24.000 fps lejátszás a BD-nél és az ma is egy magára valamit adó gyártónál. -
Peak
addikt
válasz Gulyopapa #8674 üzenetére
Dehogy! Csak nagyon szembetűnő volt, hogy a fehér alapon fekete betűk a szivárvány minden szinében játszottak. Ergo ha igy néznél filmet, rohadtul más szineket, látványt kapnál, mint ami igazából a filmben van. Színhelyes soha sem lesz egy ilyen dög nagy LCD TV, de ha lehet, akkor már igyekezzünk mindenből kihozni a legjobbat.
-
d.tiborz
aktív tag
válasz Tomix24 #8664 üzenetére
Sziasztok!
Elég régóta gondolkodom én is ebbe az irányba. Tavaly év végén vettem 3D tv-t, most csak HalfSBS és HalfTAB filmeket nézek, arra még elég a Novatron játékosom. Lassan jönnek (nagyon lassan) a Full3D filmek, a mai "3D"-s lejátszók (Realtek1186) nem nagyon képesek (ahogy mások írják) még ezeket lejátszani. A meglévő konfigomat (AMD FM1) akarom kipróbálni, ha összejön, 50-55 körül össze lehet dobni egy kis HTPC-t. A szoftvert meg ugye el lehet ügyeskedni. -
aleister
veterán
válasz d.tiborz #8677 üzenetére
Egyébként (pl) a HalfSBS és a Full3D mennyire kelt más érzetet?
Én mostanában tervezem a médialejátszó beszerzését, és egy HiMedia 900 került fókuszba. Az 1186DD elméletileg lejátsza az eddigi 'feles' filmjeimet, kíváncsi vagyok megéri-e teljes értékű 3D-s lejátszót venni.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Tomix24
addikt
válasz tarkatehen #8679 üzenetére
Kivéve hogy az LG felezi a 3D-t, ott pl értelmetlen elárulom. a 10GB körüli mkv half, és a full-os 35GB-os 3D film között nem látni LG-n 3 méterről már különbséget. Final Destination 5..
-
d.tiborz
aktív tag
válasz aleister #8678 üzenetére
HM 900 kb 35-40E Ft. Az én mostani NTR82-es lejátszóm is megbírkózik a feles filmekkel, kb ugyanezt tudják a mostani "3D"-nek titulált lejátszók. A 1186DD állítólag pont a Full3D-t nem tudja, a felest meg igen (az eddig olvasottak alapján nekem ez jön le). Egy jó HTPC-nek ez nem gond.
-
Peak
addikt
válasz tarkatehen #8679 üzenetére
nem 2x?
2x1920 x 1080. (egymás melletti képkockák esetén)Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
-
aleister
veterán
válasz tarkatehen #8684 üzenetére
Ez megnyutató. Akkor vehetem bátran.
Már csak azt kéne ledöntetnem, hogy 900A vagy B.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
tarkatehen
tag
válasz aleister #8685 üzenetére
Még pár nap és érkezik a 1186DD-s lejátszó, akkor fogok tudni 100%-os választ adni erre a 3D iso kérdésre, hogy mennyire támogatja és milyen minőségben. Van kb 15 3D iso a vinyón, lesz mivel tesztelni.
Kérdés, hogy mennyire van szükséged az USB3.0-ra, illetve az USB slave funkcióra. Ami még különbség az a coaxial digitális kimenet, bár ez nem jelentős, mivel úgy is HDMI-n van értelme csatlakoztatni.
Mondjuk a B design-ban is jobb pár fokkal szerintem. Ha van rá keret akkor a B mindenképpen
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz tarkatehen #8687 üzenetére
melyik tipus érkezik hozzád?
-
d.tiborz
aktív tag
válasz tarkatehen #8684 üzenetére
Ok, ezt nem tudtam . Amit eddig olvastam róla ez a kép alakult ki. Készülékem meg nincs amin kipróbálhatnám. De addig még várok, hogy kiforrjon ez is, vagy HTPC legyen.
-
d.tiborz
aktív tag
válasz tarkatehen #8691 üzenetére
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a véleményed róla.
-
kisgyerek85
senior tag
B-el az a baj, hogy van benne venti és aki eddig a passzív playerhez volt szokva annak zavaró lehet a hangja (pl. nekem)
-
aicon
senior tag
Igen, állandó dilemma HTPC vagy mediaplayer.... A net is tele van vele, de egyik tábor se tudja meggyőzni igazán a másikat...
Előnyök, hátrányok, tökéletes egyik se lesz soha.
Kinek mi jön be, mire használja, mire van pénze...======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
aleister
veterán
válasz tarkatehen #8687 üzenetére
Nos, ahogy nézem az usb host része mindkettőnek usb2-es. Ergo a rákötött hdd-nél ugyanakkora lesz az adatátvitel.
USB slave alatt mit értesz?A csatlakozók hiánya engem is sokkolt az A-n, de csak hdmi-t használok (meg ethernetet), szóval így belegondolva ez nem probléma.
Ahogy nézem a wlan mindkét modellnél opcionális. Az nem derül még ki számomra, hogy az A-nál beépíthető-e a hdd? Méretre megegyezik a B-vel, így azt mondanám, hogy igen, de valahol tán azt olvastam, hogy nem.Szóval számomra nem sokkal nyújt többet a 900B, ellenben 156 vs 218 USD-ről beszélünk, ami 40%-kal magasabb árat jelent.
Várom a beszámolód az E 150-esről.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
tarkatehen
tag
válasz aleister #8696 üzenetére
A B-n van 2db USB 2.0 és 1db 3.0. Az USB slave az annyit takar, hogy amikor a pc-ről nézed a lejátszót, akkor látod a vinyót is, tudsz másolni rá, mintha a gépre dugnád az USB drive-ot. A B-ben a wifi az beépített, nem opcionális és a vinyót is be tudod tenni a lejátszótba. A tetejét lehet felnyitni és ott a helye.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz tarkatehen #8697 üzenetére
Hm...a hivatalos oldalon ugyanaz szerepel mindkét modellnél: Wireless LAN: 1n Mini PCIe or 11n USB dongle (optional)
Ezek szerint opcionális a B-nél is.Igen, azt tudom, hogy a B-ben beépíthető a hdd, az A esetén vannak kétségeim. A leírásból számomra az derül ki, hogy nem, ami viszont nem reális, mert ugyanakkora méretileg, mint a B, és nincs annyi minden belezsúfolva. Tehát helynek elméletileg kéne lennie.
Köszi a slave-es infót! Akkor ezek szerint arra nem is lehet másik hdd-t kötni?
Én lanon keresztül csinálnám ezeket a pc-s fájlműveleteket.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
tarkatehen
tag
válasz aleister #8698 üzenetére
Furcsa, mert ott van az antennának is a helye a wlan-hoz Az A-hátulján nincs ott, az opcionális.
Bocs, azt benéztem, azt hittem a B-re vonatkozott a dolog Az A-ba viszont nem lehet beépíteni a vinyót. Attól még tudsz rákötni másik vinyót is, viszont ez a slave funkció csak az USB 3.0-ra kötött vinyónál működik (legalábbis nekem ez jött le a leírásokból).
-
aleister
veterán
válasz tarkatehen #8699 üzenetére
Szerintem azért van ott wlan antenna csatlakozó, mert valami webshop képét linkelted, és az adott termék wlan szerelték.
Pl itt egy ebay-es A modell:
Semmi gond a "benézésért"!
Már csak azt kéne tudni, hogy melyik aktív és melyik passzív hűtéses. Tán kisgyerek fórumtárs írta, hogy a 900B aktív, de erről sem találtam semmi biztos infót.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
Állásajánlatok