- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ultio
aktív tag
válasz liszi70 #28396 üzenetére
"A 10 perces ugrást hogy kell csinálni a WD-n? És nagyon hiányzik a %-os ugrás, az nagyon ki van találva a Dune-ön!"
Jobbra v. balra (WD szerint ezek a Vissza, illetve Előre gombok) nyílgomb, aztán a fölötte lévő (WD szerint Előző, ill. Következő gomb) megnyom és 10 percet ugrik. És ugrik még BD 50-ben is.
Nekem az előre- v. visszatekerés hiányzik pl. fél v. egy perces mértékben.
Hogy miért nem lehet 1 perc után is képernyővédő, az nekem is rejtély. Nem nagy ügy lenne programozni ennyit is.
Bár engem nem zavar, mert nem plazmám, de tényleg gondolhattak volna erre is a fejlesztők.[ Szerkesztve ]
rasti rusti
-
nagyúr
"Hálózat: alapvetően másképp használom, mint te, mert nekem egy vinyó van rákötve, így onnan nézek mindent."
Akkor tényleg alapvetően másképp használod, tudniillik az akkor nem hálózat, hanem egy USB-s HDD. A hálózat az routerrel és egy pc-vel vagy nas-sal összekötött lánc. Nekem a PC-vel van összekötve.
"Hogy hol jártam egy filmben, akármeddig megjegyzi. Karácsonyra vettem a gépet, van olyan film, amibe akkor néztem bele és most is tudom folytatni. És ismétlem magamat, szinte minden este kikapcsolom mostanában."
Biztos, hogy teljes kikapcsolással? Nem csak készenlétibe helyezve?
"Nem lehet, hogy még nem csinálta meg a médiatárat és azzal szuttyog és ezért nem jegyzi meg, hol hagytad abba az adott filmet?"
Én nem tudom, mi ez, hogy "médiatárat csinál". Egyébként ne csináljon. Mutassa meg a mappáimat, a benne lévő fájlokat, az bőven elég.
Megjegyzi, hogy hol hagytam abba a filmet, de teljes kikapcsolás után elfelejti. Nem tudom ezt jobban leírni."A nyelvi beállításokra nem jó, amit írtam?"
Ezt most nem értem, mit írtál? (Bocs, biztos hülye vagyok!)
[ Szerkesztve ]
-
-
ultio
aktív tag
válasz Mezga Aladár #28403 üzenetére
Akkor lehet itt a gond.
Mert nálam vinyó van kötve a wd-hez, liszi70 kolléga meg hálózaton nézi a tartalmakat.rasti rusti
-
anonym1s
őstag
válasz liszi70 #28392 üzenetére
Nalad valami nagyon el van baszva.
Nalam teljes kikapcsolas, aramtalanitas majd haromszori fw frissites utan is ott folytatja ahol megallitottam.
A wifit sem felejtette el, nem kellett allitani semmit, hibatlanul mukodott minden.
A mediakonyvtarat is csak leellenorizte hogy mar megvan minden filmhez minden info es kesz, kb 3 perc egy teljes ujrainditas.
Javaslom, hogy csinalj teljes rendszer visszaallitast a beallitasok menuben, meg a wd aljan levo kis sullyesztett gombbal is, mert nalad valami nem oke. -
nagyúr
"a popi csak akkor jegyzi meg ha valamilyen (HDD USB pen.) tárolóeszköz van a készülékhez csatlakoztatva."
Ahhaaaaa.... na ez lehet egy magyarázat! (Mondjuk a Dune hálózaton is megjegyzi, és még a V8 is megjegyezte, azt is használtam otthoni hálózaton.)
Lehet, hogy a WD is csak az USB-n rákötött vinyót kezeli maximálisan?
[ Szerkesztve ]
-
ultio
aktív tag
válasz liszi70 #28402 üzenetére
A hálózat alatt a wifi hálózatot értettem, nem voltam világos.
De össze van kötve a pc-vel is, mert a pc-re kölcsönzök és wifin dobom át az anyagot a wd-hez csatlakoztatott vinyóra.Teljes kikapcsolás után is tudja bármennyi filmnél (jó ezernél lehet nem), hol tartottam.
De valszeg ott a bibi, hogy te hálózatról nézed a filmeket.A médiatárat építi a wd, átnézi a hozzákötött dolgokat, hálózati háttértárakat és kategorizálja, hogy film, zene, stb, aztán épít mindenféle nézési listákat. Pl. zeneszerző, album alapján, miegymás.
Mp3 és képek esetében ez sokáig tarthat és ha nem kész, úgy kapcsolod ki, lehet újrakezdi az egészet.Nyelvi beállítások:
Ha magyarul nézi az anyagot, akkor úgy kell kölcsönözni.
Ha angolul, akkor úgy.Ha angolul, de felirattal, akkor Beállítások > Videó beállítások > Feliratozás alapértelmezett Be és ennyi.
Angol HD film, hozzá a letöltött felirat magyarul és azzal indítja, előbb próbáltam.rasti rusti
-
ultio
aktív tag
válasz liszi70 #28406 üzenetére
"Lehet, hogy a WD is csak az USB-n rákötött vinyót kezeli maximálisan?"
Van benne valami, mert sok probléma nálam nincs, amiket itt olvasok, és én a wd-hez kötött vinyóval használom, míg sokan nassal, pc-vel.Bár a wd egy eléggé hálózatra kihegyezett készülék tudtommal.
rasti rusti
-
nagyúr
"Nyelvi beállítások:
Ha magyarul nézi az anyagot, akkor úgy kell kölcsönözni.
Ha angolul, akkor úgy.
Ha angolul, de felirattal, akkor Beállítások > Videó beállítások > Feliratozás alapértelmezett Be és ennyi.
Angol HD film, hozzá a letöltött felirat magyarul és azzal indítja, előbb próbáltam."Az a bibi, hogy minden anyagot én adok neki. Ugye nem gondolod, hogy az öszes BD remux-omat, MKV-imat át fogom mux-olni, hogy csak a magyar nyelv legyen benne? Ő soha nem kölcsönöz, számítógépe sincs. Bárhogy csűrjük csavarjuk, az alapértelmezett nyelvválasztást tudnia kell egy médialejátszónak! Van erre cselezés, ügyeskedés, hogy csak magyar nyelvűeket nézzünk, de ezt még a V8 is tudta, ami azért nem semmi.
"Teljes kikapcsolás után is tudja bármennyi filmnél (jó ezernél lehet nem), hol tartottam.
De valszeg ott a bibi, hogy te hálózatról nézed a filmeket."Akkor neked az USB-s vinyóról és a hálózatról játszott filmeknél sem felejti el, hol tartottál, teljes kikapcsolás esetén?
Szerk.: Ja, akkor megkaptam a választ, te hálózaton nem, csak USB-n használod. Ott nem felejti el. Holnap lesz a napja, amikor ráteszek egy HDD-t is USB-n, majd kipróbálom, mit csinál másképp.
[ Szerkesztve ]
-
csodacsoki
tag
Urak, jelentem én kb. 1 hónapig hálózatról játszottam le a filmeket és mindig megjegyezte hol tart ha megszakítottam a lejátszást. Szerintem a gond az lesz, hogy nincs megfelelő jogosultsággal ellátva a WD, illetve úgy rémlik, hogy a médiatárat is engedélyezni kell ehhez. De valószínűbb, hogy az első lesz a gond.
-
nagyúr
válasz csodacsoki #28411 üzenetére
Nem az a gond, hogy nem jegyzi meg. Megjegyzi, hogy hol szakítottam meg a lejátszást, de ha teljes kikapcsolással kapcsolom ki, elfelejti. Készenlétibe kapcsolásnál nem felejti el.
[ Szerkesztve ]
-
Chrys_
addikt
Az A400 NAS esetén is.
-
nagyúr
Rátettem a WD TV Live Streamingre egy HDD-t. USB-ről a teljes leállítás után is megmarad az utoljára beállított hangsáv és a film megszakításának helyét sem felejti el. Otthoni, vezetékes hálózaton azonban továbbra is elfelejti ezeket, teljes kikapcsolás után.
Szóval jól tippelt Mezga Aladár, csak USB esetén érhető el maximálisan ez a szolgáltatás. De ismétlem, készenléti kikapcsolás esetén hálózaton is jól működik. Csak hálózati lejátszás esetén el kell felejteni a teljes kikapcsolást, vagy áramtalanítást. (Legalábbis a nálam lévő lejátszónál így működik.)
Ja, frissítettem a legújabb szoftverre.
[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
Urak, valaki felrakta az új (beta) FW-t TV 101-re ?
Én frissítettem, és eltűnt a skin választás (kék,piros,fűszálas, stb.) - a korábbi szürke skin beégett gyakorlatilag, és mindössze pár ikon lett színesebb, de kinézetre majdnem 1:1
Nálatok is ilyen? PM is jöhet, hogy ne itt floodoljunk
.:. bl4ze .:.
-
nagyúr
válasz Mezga Aladár #28417 üzenetére
Köszi, de mindig írás/olvasás jogosultsággal vannak megosztva a mappáim a win7-en.
-
anonym1s
őstag
válasz liszi70 #28416 üzenetére
Halozatban meg nem probaltam ezt.
Amugy miert akarod teljesen kikapcsolni? Szerintem epp azert csinaltak ilyenre mert igy gyorsabban indul, a vincsesztereket leallitja, es a halozatban elerheto marad. Nem ertem miert erolteted ezt a teljes kikapcsolast, szerintem nincs semmi ertelme. Ez a keszenleti pont jo.[ Szerkesztve ]
-
HarryDEC
tag
válasz Mezga Aladár #28417 üzenetére
Nálam "csak" az olvasás van engedélyezve, ezek szerint ez sem hátráltathatja.
Korán keltem, hol az arany?
-
nagyúr
válasz anonym1s #28420 üzenetére
Nem erőltetem, nem is én fogom használni, csak "tesztelem" a gépet. És áramszünet esetén is ez a helyzet, nyilván. Ráadásul eléggé melegszik készenlétiben, és a vinyót is sokára kapcsolja le (pontosan nem mértem, de több mint fél óra volt). Szóval megvan az előnye a teljes kikapcsolásnak, de nem létszükséglet valóban.
-
HarryDEC
tag
válasz liszi70 #28423 üzenetére
Így van.
Gyakorlatilag mindent áramtalanítok használaton kívül. Az imént próbáltam ki a Trónok harcával, amit a megjelenés után megnéztem, és még fenn van a gépen.
Sorozatokat, kisebb bitrátájú filmeket hálózaton keresztül játszok le, a többi megy a hordozható vinyóra.Korán keltem, hol az arany?
-
anonym1s
őstag
válasz liszi70 #28422 üzenetére
Nekem van 4 usb vincseszterem. Ebbol 3 gyari, a negyedik meg egy kinai hazban levo wd20earx. A 3 gyari azonnal leall amikor kikapcsolom a wd-t (keszenletibe), de a kinai hazas nem, az csak akkor all le ha teljesen kikapcsolom. A 3 gyari akkor is leall, ha a wd be van kapcsolva de nincs rajtuk adat forgalom 5 percen keresztul.
A te usb vincsesztred vagy nagyon regi, vagy az enyemhez hasonlo kinai szar.
En emiatt akarom lecserelni azt a kinait egy gyarira.Ja, en is eszrevettem mar hogy keszenletben sem hul le, de a kezemnel alig melegebb, max 38 fokos lehet, szoval nem veszes.
[ Szerkesztve ]
-
anonym1s
őstag
válasz digikábeles #28426 üzenetére
Hali.
Raallsz a fajlra vagy mappara amit torolni akarsz, megnyomod a taviranyiton az "Options" nevu gombot, az elougro menuben a torlesre mesz es megnyomod az OK gombot.
Ha film lejatszas kozben nyomod meg az options nevu gombot, meg fogsz lepodni mennyi minden van benne.[ Szerkesztve ]
-
Gaben360
senior tag
Üdv Urak!
Megérné lecseréljem a dvico m6500a-t egy dune bd prime-ra?
Lenne valami minőségbeli különbség?
A dvico már 5 éves,és neha fagyogat,de csak pendriveról a sorozatokkal,ha hd filmet nézek a belső vinyóról akkor nem fagy,mióta frissítettem,előtte volt gond azokkal is.
A venti hangja már kezd idegesíteni,ha jól tudom akkor a dune az néma.
Egy nem tetszik a dune lejátszójában,nincs benne 3.5 vinyónak hely,csak 2.5,így vehetek egy külső vinyót is,ha úgy alakul.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
BBéci
legenda
válasz Gaben360 #28428 üzenetére
Két éve pontosan azt a két lejátszót hasonlítottam egymáshoz és nem kicsit találtam jobb minőségűnek a Dune képét és hangját is. Nem ugyanabban a ligában fociznak.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ultio
aktív tag
válasz digikábeles #28426 üzenetére
A használati utasításában is benne van, milyen funkciói vannak a készüléknek.
Annyira egyértelmű volt számomra, hogy kell törölni, ezért gondoltam, hogy viccelsz.Meg aztán a jukebox építéséhez is kell az Options gomb, ha nem automatára van állítva. Meg ha már ott van az a gomb én akkor is megnyomom, ha nem tudom mit csinál, hogy megtudjam, mi a funkciója.
Na ezekért gondoltam, hogy viccelsz.
rasti rusti
-
-
ultio
aktív tag
válasz liszi70 #28409 üzenetére
Na ez az eset tökéletes példája annak, hogy mindenki másképp használja az adott eszközt.
Természetesen értem most már, hogy neked miért hiányzik a nyelvválasztás.Nem is csűröm én, de én meg azt mondom, hogy egy médialejátszónak le kell játszani mindenféle formátumot, azért az, ami. Ha nem játsza le, akkor nem médialejátszó, hanem bizonyos típusú médiákat lejátszó eszköz.
És a wd ebben nálam! eddig jól vizsgázott.A többivel együtt tudok élni, de ebből is látszik, nem vagyunk egyformák és mindenkinek más a fontos.
rasti rusti
-
Gaben360
senior tag
Pedig a dvico nem volt egy olcsó cucc,abban a hitben éltem,hogy nem egy gagyi lejátszót vettem annó.
sokan elvannak egy wd vagy himedia és egyéb lejátszóval is,nem gondoltam hogy ekkora különbség van a kettő között.Mondjuk realtekes playert nem vennék.
Szóval akkor cseréljem?Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
BBéci
legenda
válasz Gaben360 #28434 üzenetére
5-6 éve 110-120000 forintba került egy Tvix és mivel nem volt nála jobb, rendkívüli népszerűségnek örvendett.
Mára a fénye megkopott, elavult, elszáguldott mellette a médialejátszós világ.
A helyedben nem a szintén eléggé öregecske Prime 3.0-t választanám, hanem valami vadiúj modellt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gaben360
senior tag
Persze hogy megkopott,mivel csődbe ment a cég,ha ma is fejlesztenének biztos lenne egy dune vagy popcorn szintű lejátszójuk.Tervbe is volt nekik egy elég jó androidos gép is,de sajnos azt már nem dobták piacra.Ez a prime amit kinéztem 2 éves,lehet hogy öregnek számít,de jobban tetszik mint a most kapható szériájuk 303 stb...3d-re meg nincs szükségem.A másik az,hogy most vadiújra nincs keret.
Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Ejelhar
senior tag
-
blakey
titán
válasz Gaben360 #28428 üzenetére
Igen, leginkább a jobb kompatibilítás szól a dune mellett.
#28430) BBéci
Nekem itt van mindkettő , pontosabban egy TViX 6500 meg egy HD Duo, megépítés minőségében hasonlóak, tudásban már a dune jobb, de egyelőre nem áll szándékomban lecserélni a TViX-et.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
BBéci
legenda
válasz Gaben360 #28437 üzenetére
Nemrég olvastam valahol, hogy újra beindult a Tvix gyártás.
Jó a Prime, de inkább vennék TV-102-t. Mindkettőt hónapokig használtam, nem a levegőbe beszélek.
(#28439) Ejelhar
Engem is hidegen hagy a 3D, nem is említettem egy szóval sem.
A vadiúj nem feltétlenül Dunét jelent, lehet Mede8er is. Függetlenül a 3D-től.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szucsi57
tag
Használ valaki AKTÍV USB HUB-ot?
Érdekes, hogy állítólag egy USB portnak max. 500mA-es áramot kell tudnia kiadni. Az interneten keresgélve olyan 7 portos aktív HUB-okat láttam, amelyhez 1 A-es adaptert mellékelnek. Ki érti ezt?
Egyetlen olyat találtam, amely 4 portos volt és 2.1 A-es táp járt hozzá.
-
XtremLor
őstag
válasz szucsi57 #28443 üzenetére
Van olcso kinai hub, rendeltem en is egyet, 7 portos leiras alapjan 1A-es erre egy 500mA adaptert kaptam melle....irtam is az eladonak hogy nem lesz jo..... Normal markaknal pl dlink mint latod ugy van megoldva hogy van 2db gyors port ami 1,2A tud leadni erre mehet iphone is....a tobbi standard 500mA-os
"Legen...Wait for it...Dary"
-
anonym1s
őstag
Hali.
En egy olcso 7 portost vettem, es egy 5V/2A adaptert kaptam vele.
Amugy teljesen felesleges, mert aram alatt tartja a portokat, emiatt azok a vincseszterek, amelyek hazaba epitett elektronika az adatforgalmat nem figyeli csak az usb-n jelen levo aramot, akkor allnak le, ha nincs aram a portokon. Maceras minden hasznalatkor bedugni, hasznalat utan meg kihuzni a konektorbol. A 3,5"-es vincseszterekhez amugy sem kell, mert van sajat kulso tapjuk, pendrive, kartyaolvasonak meg eleg a fel amper. Talan egyes regebbi 2,5"-es vincsesztereknek keves, de az enyem pl. felporog es mukodik hibatlanul kulso tap nelkul is. -
nagyúr
"Írtam már, a vinyót készenléti kikapcsolás után rögtön leállítja."
A másfél éves 1TB-os WD Elements kb. 40 perc után áll le, a vadi új 2TB-os WD Elements rögtön leáll készenlétibe kapcsolás esetén. A jelet küldi minden esetben a lejátszó valószínűleg, úgy látszik erősen vinyó-függő a dolog, hogy hogy reagál rá. Szerencsére a konkrét esetben a 2TB-ossal lesz használva.
[ Szerkesztve ]
-
ricsik
őstag
A régi 2,5 vinyóknak kevés volt a 0,5A. Ezt a gép felé 2 usb csatlakozóval oldották meg, vagy külső tápos USB HUB-bal. Mára ennek nincs jelentősége, minden márkás vinyó és üres vinyóház már megy 0,5A-el, táp, dupla kábel nélkül.
Akkor van max külső tápnak értelme, ha 2 vagy több vinyót akarsz egyszerre ugyanarra a hubra kötni, de annak sincs értelme, mert az átviteli sebesség meg annyi felé csökken.
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
Ha esetleg valaki szájbarágós oldalt tudna, a yamj telepítés használata témakörben, azt megköszönném.
-
anonym1s
őstag
válasz liszi70 #28446 üzenetére
Hali.
Probald mar ki azt, hogy a wd-n kikapcsolod a mediakonyvtarat es igy kapcsolod keszenletre a wd-t. Ha igy leall mindket vincseszter azonnal, akkor a mediakonyvtar miatt nem all le neked az 1tb-os, mert keszenleti allapotban is tolti a film infokat arra a vincseszterre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest