- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vettem egy ilyet:
[link]
Nagyon kínai a weboldal a gyér fordításból ítélve, de maga a cucc elég ígéretesnek tűnik.
Valakinek van tapasztalata vele?| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
ThorsHUN
őstag
Udv!
Azt a medialejatszot keresem, ami
a, problema nelkul jatszik le fullHD-s tartalmakat a racsatlakoztatott adathordozorol.opcio:
b, internetes csatlakozasi lehetosege is van (hogy teszem azt youtube-os videokat lehessen rajta nezegetni)A leheto legolcsobb, de a fenti kivanalomnak (opcioval es opcio nelkuli javaslatokat is varnek) megfelelo medialejatszot keresnem.
Amiket eddig neztem az az ASUS Oplay, mint lehetoseg. Ennel letezik jobb aru, esetleg hasonlo aru de nagyobb tudasu keszulek a 10-20K Ft-os kategoriaban?
Elore is koszonom a segitseget!
(Probaltam visszaolvasgatni, de csucskeszulekekrol volt szo leginkabb es tudom, ha lenne penzem DUNE-t vennek, de annyi lovem nincs, igy marad a kompromisszum... amirol jo lenne, ha tudnatok valamit irni, mirol maradok le az olcsobb varianssal, Thx!) -
TCr
veterán
válasz ThorsHUN #1953 üzenetére
20.000 Ft-ig bezárólag tudtommal az Oplay a legjobb (de lehet, hogy a neve miatt sokkal inkább csak kommersz) lejátszó.
Nyilatkozni róla csak azt tudom, hogy egy barátomnál 1-2 1080p (+DTS) filmbe beletört a bicskája.
Egy másik barátomnál meg 1-2 .srt feliratot nem hajlandó megjeleníteni (ami viszont pc-n való lejátszásnál hibátlanul megjelenik).https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
kisgyerek85
senior tag
Nálam lassan 1 éve szolgál 2db asus o play (egyik hálószoba, másik nappali) vagy egy dlink nas-om is, ez szolgálja ki mind a két lejátszót. Azon kívül, hogy nagyon magas bitrátás film beakadozik (de itt is inkább csak egyes jelenetek) hálózaton keresztül más hibám még nem volt. Ami meg beakad hálózaton azt áttolom a külső vinyóra és arról nézem meg.
Nekem jelenleg playon hd fw van fent a játékoson. Azon kívül, hogy lassúbb a menü kezelése mint a gyári fw-el más hibája nincs. -
ThorsHUN
őstag
Koszonom!
A Himedia HD200B az mennyire gaz? Ahogy olvastam az is realtec chipes az meg a jobbak kozul valo, nem?
Teljesen newbie vagyok es minel olcsobban szeretnem megoldani a dolgokat. A szamitogeppel valo osszekotes vagy inkabb a kulso adathordozo medialejatszora valo kotese az ami javasolt?
-
-
erdoke
titán
Némi kezdeti tapasztalat a WD TV Live Hub-bal kapcsolatban:
- Eddig mindent vitt, amit próbáltam rajta, de viszonylag kevés féle forrást küldtem rá. Többféle FullHD mkv-t, emellett mindenféle DivX/Xvid-et, illetve DVD ISO-kat. Képpel, hanggal nem volt semmiféle gond. A HDMI Deep Color Mode-ot már az elején áttettem 12 bitre, ha egyáltalán számít valamit.
- LAN-on keresztül 10-11 MB/s sebességgel lehet a belső vinyóra másolni, ami egy 12 GB körüli filmnél kb. 16-17 percet jelent. USB-n keresztül elvileg 2-3-szoros sebesség érhető el rajta, de nem mértem, talán kisebb a különbség.
- Média szerverként iPad-del próbáltam, a másik irányban is simán játszik bármit az asztali gépemről (PS3 Media Server). Azonnal és állítgatás nélkül lát mindenféle hálózati megosztást.
- Nekem ez az első asztali média játékosom, de a kezelésével, a menüjével nincs nehézségem. Szerencsére PC-n (Total Commanderen) keresztül is tudom buzgerálni, pl. a hálózati másolás sebességét is a megszokot fájlkezelővel mértem.
- Még ezzel a takarékos notebook vinyóval is rezonál egy kicsit, de nem zavaró/hallható 1 méteren túl, ahogy a ventije sem.A legjobb aláírás a héten
-
s7evcsenko
addikt
válasz Gasparius #1950 üzenetére
A 3. fejezet így kezdődik.
Video output resolution includes 480i and 576i (composite interface), or 480p,
576p, 720p, 1080i, and 1080p (HDMI interface)Aztán van egy ilyen is:
Connection Quality Connectors
HDMI Best
(up to 1080p)
Specialized, high-definition connectorComposite Good (480i/576i)
Yellow = video
Red = right audio
White = left audioSzóval előfordulhat, hogy a composit (RCA) kábel a ludas a dologban.
Nem tudod kipróbálni hdmi kábellel is?"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
s7evcsenko
addikt
-
Gasparius
aktív tag
válasz s7evcsenko #1962 üzenetére
Az nem gond, mert amikor én HDMI-vel fogom próbálni, már új TV lesz, addig meg nem érdekes, egyébként meg a filmek eddigi kb 10%-ánál vettem észre ilyet xvideknél csak szinte
-
havri1
félisten
Helló!
Asus O!Play van jelenleg használatban, de szükség lenne még1-re.
15-25e közt kellene, hálózati lejátszás kötelező, nem ártana, ha magyarosítani lehetne a menüjét.
O!Playt még1-et nem veszek, mert működni működik, de egy közép/alsókategóriás készülék, rengeteget szívok vele. (mountolás nem megy, fwk tele vannak bug-al stb).
Mit lenne érdemes venni?Köszönöm!
havri
-
psg5
veterán
Üdv!
Ne zavarjatok el azonnal a kérdésemmel:
Xbox 360 milyen szinten képes médialejátszásra? Az alap médialejátszókat sem tudja "kiváltani"?
F.K.T.
-
Gasparius
aktív tag
válasz s7evcsenko #1961 üzenetére
Igen, ezt megfejthetné valaki:
Video output resolution includes 480i and 576i (composite interface), or 480p,
576p, 720p, 1080i, and 1080p (HDMI interface)Connection Quality Connectors
HDMI Best
(up to 1080p)
Specialized, high-definition connectorez ugye a WD Elements Play lejátszóm ismertetőjében van.
Mit jelentenek ezek egészen pontosan?
..mert ugye a kimeneti jelen nem tudok változtatni manuálisan... van ezeknek köze egyáltalán ehhez?
-
erdoke
titán
válasz Gasparius #1979 üzenetére
A legjobb minőségű a HDMI csatlakozó, amin digitális képet és hangot is ki tud küldeni a lejátszó. Ezt követi a komponens, majd a kompozit. Utóbbi csak 480i és 576i felbontásokat támogat (klasszikus NTSC és PAL TV).
A kimeneti jelet a forrás és a rákötött TV paraméterei határozzák meg, azon belül mindig a legmagasabbat küldi a játékos.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
Horo
csendes tag
Philips HMP3000 média lejátszóról kérnék véleményt. Csak filmek lejátszásához kellene külső HDD-ről. Előre is köszönöm.
-
Alex91
félisten
Himedia HD200B , bar ahogy nezem, lehet, hogy elfogyott...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
s7evcsenko
addikt
válasz Gasparius #1981 üzenetére
Az kompozit, és az az RCA.
Google:
Kompozit kábel:
A kompozit jel átviteléhez általában RCA csatlakozóval ellátott kábelt használnak, de mivel ez a jeltípus EuroScart kábellel is továbbítható, előfordulhat, hogy egy EuroScart – RCA végződésű kábelre, vagy egy EuroScart – RCA adapterre lesz szükségünk.[ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
erdoke
titán
Mit kezd egy régebbi, csak DTS-ES-képes erősítő, ha digitálisan 5.1 HD MA-t kap? Valamilyen módon kompatibilisek ezek az új hangsávok a régi rendszerekkel?
-
erdoke
titán
válasz s7evcsenko #1991 üzenetére
Tehát nyugodtan szerezhetem be a DTS HD MA-s filmeket, jó minőségű DTS-t kap az erősítőm az asztali lejátszótól? Remek hír, THX.
-
s7evcsenko
addikt
Azért ez egy kicsit túlzás...
Van különbség a két hang között ez tény, de szerintem fejhallgatóval nem hallod ki...A lényeg amúgy is Neki az, hogy a DTS hangot kiküldi az erősítőre...
Vagyis az eddigihez képest hátránya nem lesz.[ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
mzso
veterán
válasz s7evcsenko #1994 üzenetére
Pedig de...
A sima DTS-nek sokkal elmosódottabb hangja van. Én is meglepődtem. Tiszta 128-as mp3 vs cd audio hatás. Ráadásul még a tér effektek is jobban érződnek. (Fejhallgatóval is dolby virtual speakerrel)
-
erdoke
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest