Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    Lenne egy érdekes kérdésem. AX82U - utolsóelőtti legfrissebb firmware (azaz nem a legújabb béta). Erre dugva USB3 -as külső HDD.

    Firmware -ben beállítva. Vendégelérés kikapcsolva (azaz felhasználóneves és jelszavas elérés). A mappára R/W (azaz írás/olvasás is) jogosultság is megadva a router felületén. Windows10 és abban az SMBv1 engedélyezve. Maga az USB -s HDD nem routerrel formázva. Ugyanakkor minden PC-n, laptopon illetve más márkájú router USB -jére kötve tökéletes. NTFS. Alapvetően AP módban volt próbálva és csak helyi hálón érdekes a kérdés (más márkájú routernél ez megy tökéletesen).

    Volt úgy is próbálva, hogy a Médiaszerver bekapcsolva illetve kikapcsolva. USB2 módban és USB3 -al is próbálva - minden említett esetben ugyanaz a hibajelenség. A mappa Windows -ban felcsatolva, nem szakadozik le - látszólag minden rendben lenne.

    A hibajelenség:

    - file -ok illetve mappák olvasásával és megnyitásával semmi gond.

    - pl. egyes office és egyéb file -ok megnyitását követően nem lehet rámenteni a változásokat. Végeredményként mindig kiírja, hogy: "Nem mentett dokumentum"

    - USB -s HDD -ra másolás egyes file -ok és mappák esetén nem megy. Az alábbi hibaüzenetet dobja:

    Itt igazából nincs logikai összefüggés a:

    - file -ok/mappa méretét tekintve - még egész kis file -ok esetében is jön ez a hibaüzenet. Ugyanakkor, ha egy file/mappa másolása nem megy, akkor az később sem megy,
    - file -ok típusa vonatkozásában. Minden file típus érintett - ugyanakkor nem minden file.

    Talán a fentebbiekből is lejön, hogy maga az írási művelet nem minden esetben lehetetlen, de sajnos ez a gyakoribb eset.

    Nem tudom más futott-e bele ilyen hibajelenségbe és amennyiben igen, akkor mi lett a megoldás végül. A választ előre is köszönöm.

    Elméletileg gyári visszaállítás lett most eszközölve, de az USB -s meghajtó nem lett visszadugva - majd holnap délután tudok ránézni az eszközre.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák