Új hozzászólás Aktív témák
-
Zé_Mester
őstag
itt egy kis teszt a lapról, nekem spec az hiányzik belőle, hogy nem bírják megnézni egy tesztbe se, hogy mennyit megy FSB-ben
lehet csak én vagyok ekkora állat, de akkor is, lehet nem csak engem érdekelne.
kíváncsi lennék hogy 550FSB vagy esetleg efelett is menne-e.
no mindegy, majd lesznek fent úgyis tuningeredmények, reméljük a legjobbakat -
Zé_Mester
őstag
megérkezett ma a P5Q csodabogaram.
egész korrekt kis motyó ennyi pénzért (23e).
ami nagyon nem tetszik rajta, az az NB hűtése borzasztóan melegszik, úgyhogy majd kitalálok rá valami normális hűtést, mert így hiába hűtöm egy bika 12cm-es ventivel, még így is süti a kezem ha hozzáérek. pedig nem is emeltem neki nagy NB feszt, csak 1.40V-ot.de itt egy kezdetleges eredmény, lesz ez sokkal jobb is, csak szórakozni kell vele egy kicsit
ASUS P5Q & E8500 --->> 6x545FSB
ASUS P5Q & E8500 --->>8x500FSBmajd tesztelgetem még, sztem többre is képes, de ezzel az NB hűtéssel nem sokra megyek
[ Szerkesztve ]
-
Zé_Mester
őstag
lesz ez jobb is, csak rá kell hangolódnom még egy kicsit
VinoRosso : mivel 1,9V-ig állítható, ezért az 1,4V még annyira nem vészes
subaruwrc : így van redőny le, gyógyszerek jó messzire
AirBooms : bugzik, ez van
Achill3uS : istenem, neked mindig ellentétes a bajod. amikor nekem nem megy a DFI akkor neked szárnyal, rá pár napra fordítva. most én azt mondom hogy meleg, te azt hogy hideg.
ha azt mondom fehér akkor te mit mondasz ????szacsee : az MÉG nincs, DE MAJD LESZ !!!!!!
-
Zé_Mester
őstag
tettem fel pár képet a lapomról, szépen körbefényképeztem mindenhonnan
remélem hasznos
-
Zé_Mester
őstag
nem
vagyis de, de úgy látszik ASUS-ék ezt lespórolták róla.
pedig nekem is van ott borda, és ez csak egy P5Q.
de sztem nem vészes, ha olyan procihűtő kerül fel ami fújja a lapra is a levegőt , akkor nem lehet bajnekem a borda teljesen hideg ott felül, sőt oldalt is. úgyhogy nem hiszem hogy nagy érvágás lenne ha nincs ott rárakva
-
Zé_Mester
őstag
mondjuk kérdezd meg itt. sztem sikerrel jársz a 8 fázissal meg semmi baj nem lesz, bőségesen elég lesz mindenre
VinoRosso - adtam, nem történt semmi különös.
de most már lusta vagyok tesztelni, meg most itt a 3870X2 is úgyhogy tolom a Crysis-t, majd holnap tesztelem még
(am 1 hsz-be lehet több embernek is válaszolni ) -
Zé_Mester
őstag
tudom hogy nem a reklám helye, de ha esetleg valakit érdekel, akkor van egy ELADÓ P5Q lapom, hátha így gyorsabban elmegy
-
Zé_Mester
őstag
P5Q lapba egy több százezer forintos proci ????
ha már ilyen procira tellik, akkor legyen keret egy normális lapra is sztemkatt777 : 450FSB-vel nem lesz gond, ennyit menni fog. de nagy csodát ne várj majd tőle.
Hawk1979 : persze hogy nem, az első bekapcsolásig biztos nem. aztán meg ki tudja.
nem épp 1 kategória a 2 cucc. ez olyan mintha egy útcai átlag autóba beleteszel egy 800LE-s motort, de hagyod a gyári váltót -->> szétszakad az egész az első gázadásra -
Zé_Mester
őstag
válasz katt777 #1583 üzenetére
a fesz szabályozása lehetne jobb is.
tipikus ASUS marhaságba szenved ez a lap is.
amikor teszteltük Szatesz E8400-asát, akkor a BIOS-ba beállított 1,275V-ra adott le terhelés alatt 1,22V-ot. de így is prime stabil volt, 4000-en.
próbáltuk tovább is, 4200 és 4300-at is megnéztük és ment annyit is stabilan Hyper TX2-vel !!!
csak itt már 1,35V-ot állítottunk be, amiből 1,312V-ot adott le Prime alatt.arra majd azért figyelj hogy legyen egy venti ami a lap bordáira nyomja a levegőt, mert amúgy nagyon meleg lesz minden borda, mégha nem is emelsz feszt akkor is
[ Szerkesztve ]
-
Zé_Mester
őstag
a ventik szabályozását ki tudod kapcsolni, csak tilstd le éás nem írja ki többet.
de van egy olyan lehetőség is, hogy az F1-es akármit ki tudod kapcsolni, és akkor nem írj a ki, hanem szépen bootol.
pontosan azért nem tom, mert már nincs nálam a lap, de valami ilyen dereng -
Zé_Mester
őstag
válasz SonicVersus #4080 üzenetére
NB-nek adj 1,2V-ot kezdésnek.
4 modulhoz több fesz kell mint 2-höz, én is szórakoztam annó ilyen problémával a sima P5Q-val.
lehet megoldja a problémádat.időzítéseket ne babráld, csak annyit állíts be neki hogy 5-5-5-15 és ennyi.
sok sikert -
Zé_Mester
őstag
válasz katt777 #4095 üzenetére
Nálam ugyanazon a feszen megy a 4 modul stabilan, mint a 2. 1154MHz-en is 1.94V-tal (alapfesz 1.8V).
jó ok, ez előfordulhat, de nem biztos hogy SonicVersus-nak ugyanaz a bios van fent mint neked, mivel ettől is függhet a dolog.
nekem pl amikor tesztelgettem a P5Q lapomat úgy kihajintott a legkisebb időzítés állítgatásra is, hogy csak lestem, holott csak a AUTO hülyeségét (5-6-6-15)-öt akartam visszaállítani gyári 5-5-5-15-re (2,2V). és tökmindegy volt hogy 800-on, 1066-on vagy 1200-on próbáltam, mindig CMOS lett a vége.
(kitesztelt ram volt, simán mennie kellett volna még 4-4-4-4-be is 1200-at)utána kijött a frissebb bios, azzal már nem volt ilyen gond. beállítottam pikk-pakk és ment szépen minden ahogy illik.
úgyhogy ezt még érdemes megnézni hogy nehogy az alap bios legyen fent, mert az képes ilyen hülyeségekremod.: hjaa, és én csak 2x1GB-tal szívtam ennyit, mi lett volna a 4-gyel
[ Szerkesztve ]
-
Zé_Mester
őstag
SuperPI 1M eredmény nem "csak" attól függ, hogy mennyi ram van, és az mennyin megy, az inkább proci órajel kérdése.
4700MHz körül lehet bemenni 10s alá, de ez nagyon proci kérdés, mert van amelyik még tesztre se megy annyit ,de van olyan pl ami abszolút normál órajelen akár 5000-et is képes menni léggel stabilan !!!!!
ezt persze nem lehet előre megmondani hogy ez ennyit, az meg annyit megy...sajna ez lutri.nekem Crucial Ballistix 2x1GB 1066MHz-es ramom van (nem az újabb gagyi 8 chipes, hanem a 16 chipes változat) és ha 1300MHz 5-5-5-15 felett járatom, akkor se garantált hogy bemegyek 10s alá, ha a proci csak alacsony órajelen megy.
a ram csere meggondolandó, de nem minden esetben hoz javulást.
vannak lapok amik alapból szarul kezelik a ramokat és ezellen semmit nem lehet tenni, tolhatod neki 1500-al is
P45 lapok sajna pont ilyenek (pl.: biostar t-power i45, p5q/e/pro, msi p45 series....és még sorolhatnám kb a 90%-át a p45-ös lapoknak), képtelenség velük olyan mem olvasás/írási sebességet produkáli mint egy jó P35 vagy X48 chipes lappal[ Szerkesztve ]
-
Zé_Mester
őstag
válasz katt777 #4224 üzenetére
létezik pedig 800-as, ami akár 1300-at is megy !!!!!
CSX 2x1GB 800MHz @ 1300MHz !!!!
ugyanez a ram a tesztben is szerepel, megfordult nálam is, és valahol 1350MHz fölött volt a vége, pontosan már nem emlékszek. azért az fincsi.de ugyanilyet tudnak a Crucial, Team Xtreem vagy a G.Skill KIT-ek is
-
Zé_Mester
őstag
válasz katt777 #4231 üzenetére
"e akkor ezek "egyszerű" 1066-osak"
egyszerű ?
én hetente tesztelgetek egy rakás ramot, de az ilyenre mint pl az a CSX semmiképp nem mondható hogy egyszerű. ritka darab, a nálam megfordult sok-sok-sok KIT közül össze tudom számolni a 2 kezemen hogy mennyi volt az ami képes volt egyáltalán 1200-on megnyekkenni, nemhogy 1300-ona Kingmax-ot meg nem értem miért kell ennyire nyomatni, a mostani DDR2-es ram árak mellett már nem olyan nagy a difi, hogy az a pár ezer + ne érjen meg egy jobb ramot.
és adott órajelen, ugyanazon beállításon egy minőségi ram gyorsabb a tesztekben, mint egy Kingmax ram. ha nem is óriási mértékben, de a tesztek ezt mutatták.Zsubi
elindul az csak jobban melegszik[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest