- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
csirió
csendes tag
sziasztok! Van egy P5KPL-AM EPU alaplapom.
leírás szerint 1600fsb 1066ram-ot tud (oc)
2x1gb ddr2 1066-os memória van benne. De csak 800-on megyRAM-nál meg csak két választás van, 666 meg 800.ha auto-n van akkor is 800-on megy nemtudsz segiteni hogy miért?hol kéne álitani 1066-ra? vagy a procimat kéne felhuzni az fsb-t? de ijet még nem csináltam tudna valaki segiteni a procim E-5300 2600mhz SOS
üdv csirió
-
mmdms
addikt
válasz atesss #14551 üzenetére
Konkrétan a saját karimból indultam ki, van rajta egy szpíker, és ha nem kap elég áramot, iszonyatos hangon sípol. Pölö az egyik tápcsatit nem dugom rá, de kipróbáltam egy 480 wattos codogennel is ugyanezt csinálta.
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
Mika1227
őstag
válasz hegeanabol #14560 üzenetére
Ma hoztam vissza a szervízből a gépet azt mondták a memóknak semmi baja, megy a lapban hanem a videokari tápcsatlakozójánál volt az egyik érintkezés rossz ezért lehetett a fagyás. Kíváncsi vagyok tényleg ez volt-e a gond!
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
gardener
senior tag
p5k pro alaplapom van.
Benne egy jó öreg Q6600.Lehet, hogy a Q6600 procit egy másik gépbe kéne raknom.
De kérdés:
Tudok én ebbe a lapba újabb generációs,erősebb procit tenni?
Vagy hagyja benne és vegyek inkább a másik lapba egy másik Q6600-t?
(oda a VT miatt kell minimum egy ilyen proci) -
animatrix11
őstag
üdv
egyik haver szenved a p5k lapjával, annyit mondott hogy nem ismeri fel vagy menet közben elfelejti mind a satás mind az idés vinyókat, dvd irókat, ez laphiba lehet vagy esetleg más? kábeleket cserélt, most kapott tőlem kölcsönbe egy tápot (utóbbiról még nem nyilatkozott hogy jó lett e), ha valakinek volt ilyen és tud megoldást akkor thx!
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
atesss
addikt
válasz gardener #14563 üzenetére
Ha nagyon olcsón kell VT, akkor én egy E3000 szériás procit ajánlok, messze a legjobb ár/érték arányú most.
Én is ezt veszek nemsokára a P5KC-mbe. A legújabb Biossal támogatja hivatalosan is. De egyébként a legtöbb olyan alaplapban is működik, ami elvileg nem is támogatja.
De ha félreértettem volna, és nálad kell is a négymagos számítási kapacitása, akkor persze ez tárgytalan. -
Mika1227
őstag
válasz hegeanabol #14562 üzenetére
Na úgy néz ki valóban az volt a hiba oka, mert eddig nem fagyott egyszer sem! Király!
Senior tag lettem!!![ Szerkesztve ]
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
enemy107
senior tag
Szép napot mindenkinek!
A következő a kérdésem: P5K-ban hajtunk E2140-et 1333-as fsb-n.A ramok Crucial Ballistix PC2-8500-asak.A gond az hogy a gép random nem akar ujraindulni,Ez a probléma van vele bekapcsoláskor is,de csak ha 1066-on mennek a ramok.Kapott már feszt variáltam időzitésekkel nem változott semmi.Mi lehet a gond?
http://cpu-tuning.joruska.com/
-
Bib
őstag
Kedves zso73 kolléga!
Az 1600 -as ramjaid milyen időzítésekkel és hány mhz-en szaladnak?
Az én Geil memóim egyenlőre 1420-on mennek 6-7-7-18-on
De a mem olvasási sebességem még "csak " 9700 Mb/s -
Mika1227
őstag
válasz hegeanabol #14562 üzenetére
Na most már tele van a fa..... csak fagy a rendszer!!! Ezek a barmok meg a boltban nem a memóriával van a gond!! ááááááá
Elegem van ebből most visszaraktam a 2×1GB-ot ha azzal nem fagy a cucc akkor a 2×2GB-ot eladom mert akkor a lapom nem kezeli jól őket!
Esetleg megpróbálhatnánk a cserét! Hátha 4×1GB menne a gépben! Vagy nem is tudom, most már teljesen tanácstalan vagyok! Mi van ha 4×1Gb se megy fagyás nélkül?[ Szerkesztve ]
-
zs-mate
tag
válasz Mika1227 #14572 üzenetére
Sziasztok!
Konfigom: core2duo E7200
2x2gb ddr2 1066mhz kingston hyperx black edition
asus p5k/epuMost biosban minden auto-n van, procin gyári hűtés van.
Kérdés: menyire tudom húzni a procit és a ramokat, és ennek kéne a pontos bios beállítása.
Procit 333-ra gondoltam, de a ramok időzítése, feszültségei, ezekhez nem merek nyúlni. Kérlek segítsetek!Üdv
Máté
-
-
dermar
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a gép amiben P5KC alaplap van úgy indul, hogy a bekapcsoláskor a led felvillan kb 1s ideig elalszik 1 vagy 2 sec sötét és utána indul el a gép, de csak akkor van ez ha kihúzom a konnektorból ez normális?
a másik mi lehet annak az oka hogy néha elindul a gép de videojelet nem kapja meg a monitor csak egy restart után indul a gép képpel együtt?Válaszokat előre is köszönöm
üdv
dermar -
dermar
csendes tag
másik kérdés win 7 driverek vannak hozzá vagy ti miket tettetek fel?
-
Bib
őstag
válasz dermar #14578 üzenetére
Hali!
Kérdésed 1.fele : igen ez normális.
2. fele: a gép indulást követően a vga post-nak is láthatónak kell lenni.Ezután a Bios postnak is.
Ha nincs kép akkor lehet monitor,vga,kábel, vagy alaplap hiba.
A windows ilyenkor betölt csak kép nincs?
Dvi-re van kötve vagy d-subra?
Javaslok egy vga ki-be szerelést,csatlakozók ellenőrzését.
Win 7-hez használható driverek vista driverek lehetnek,melyeket megtaláész az asus honlapján. -
zso73
veterán
válasz dermar #14578 üzenetére
1. P35 ficsör. Sajna ezt meg kel szokni.
2. Nekem is ezt csinálja. A szervízből visszaküldték, mert náluk nem produkálta.
Több táppal próbáltam. (Corsair,Gigabyte) A hiba megmaradt. Viszont, ha több HDD van rádugva megszűnik a hiba. Most 3db van rajta, és nem jön elő. Valami konstrukciós hiba....."A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
enemy107
senior tag
hát én nem tudtam megszokni ezeket, pénteken jönnek érte eladtam a fenébe!
Mindenkinek további jó forumozást kivánok!
Sziasztok!http://cpu-tuning.joruska.com/
-
Tommyxyz
csendes tag
-
Tommyxyz
csendes tag
válasz Mika1227 #14572 üzenetére
Megvannak az új ramok... ddr2 2x2gb kingmax... egy óra se telt bele, máris lefagyott...
Találtam a biosban egy olyat hogy "memory remap feature", tulajdonképpen fogalmam sincs hogy micsoda, de kikapcsoltam mert ez az egyetlen beállítás amit még nem próbáltam. (ha vki tudja mire jó megoszthatná velünk is)
-
enemy107
senior tag
válasz Tommyxyz #14585 üzenetére
13k-ért de adom vele a 2140-et is. A remap-ot asszem nem jól tetted hogy lekapcsoltad mert ugy tudom azt be kell ha 4 giga ramot használsz.Angol nyelvű használatim van hozzá abból annyit tudtam kivenni hogy 64 bites rendszer kell 1066-os ramokhoz, meg hogy talán nativban mennek csak 1066-ot, de már mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
enemy107
senior tag
válasz enemy107 #14586 üzenetére
Ja és most olvastam az utólsó hozzászólásodat enyém is tök ugyanezt csinálja bármit csinálok vele. próbáltam crucial ballistixel, beletettem a hyperX-eimet.nálad kingstonnal nem megy akkor mi az annyával megy áááááááá egy rakás ......
[ Szerkesztve ]
-
dermar
csendes tag
kösz srácok a válaszokat, nekem is 3 hdd van rádugva de ha egyet leveszek akkor nincs fagyás, de tény és való nem a legjobb választás volt ez az alaplap, de egyenlőre marad, a ramjaimmal semmi bajom nem volt azok miatt nem fagy az egyik vinyóra gyanakszom de érdekes viszont csak win 7 alatt az xp alatt soha nem fagyott még le szóval érdekes. a kép meg megjavult egy vga ki be rakással szal lehet valami kontakt hiba volt. szal remélem már többet nem szarakszik, az meg hogy a bootoláskor néha lefagy azt meg mióta megvettem csinálja a rég az új ha akár milyen vinyót teszek bele, szerintem ez valami típus hiba nálam
-
dermar
csendes tag
és esetleg olyat nem lehet ennél beállítani, az alaplapon hogy RAID1-et csináljak 2 általam választott vinyó esetén ? lehet hülye a kérdés meglesem akkor majd a beállításokat lehet tényleg jobb lesz azon a csatin majd tudatom az eredményt és köszi a sok segítséget
-
Tommyxyz
csendes tag
válasz dermar #14593 üzenetére
A kérdés teljesen jogos, bennem is fölmerült még régebben és utána is jártam.
Ugye van az a 4 sata csatlakozó a ramok alatt, azok egyike se tud raidet(teljesen más chip vezérli őket), van a vga alatti sata ami tud raidot(ezt vezérli a J-Micron chip), de egy vinyóval elég nehéz lenne összehozni. Aztán sokkolóan hatott a felismerés miszerint a másik raidra képes sata csatlakozó a hátlapi kivezetésen, mégpedig egy e-sata formájában öltött testet...
Na itt eldurrant az agyam és vettem egy 4sata csatis, pci foglalatba helyezhető raid vezérlőt 4ezer ft-ért.[ Szerkesztve ]
-
Mika1227
őstag
válasz Tommyxyz #14584 üzenetére
Hát az szívás mint nálam! Én is kipróbáltam nagyon sok mindent de akárhogy is csinálom egy idő után fagy a 2×2Gb-al! Megpróbálom elcserélni őket és 4×1Gb-ot használni tán csak nem fog fagyni úgy!!
-
Mika1227
őstag
válasz dermar #14598 üzenetére
Azt én is szeretném tudni! Már a gépet is visszavittem a boltba ahol a memóriát vettem megnézték náluk persze nem fagyot, legalábbis ezt mondták így ennyiben maradt, már egyszer kicserélték előtte a RAM-ot. De nálam itthon fagy ha meg visszarakom a 2×1GB-ot az nem fagy illetve ha csak az egyik 2GB-ot rakom be és mellé a 2×1-et akkor is fagy!
[ Szerkesztve ]
-
redhunter
senior tag
P5kc alaplapban hogy tudok legegyszerűbben egy e 4500 c2duo procit huzni hogy stabil legyen? Gyári hűtés van a procin, és ha procit akarok cserélni egy 4 magos q sorozatura az megy simán vagy biost kell frissiteni? Elöre is köszi
PSN - RedFoxHun
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest