- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
zedhun
csendes tag
Köszönöm a tanácsot, igen, közben én is erre az álláspontra jutottam.
Szeretem a mac-et, de hogy ezt miért csinálja...? Mind1, leszedtem egy 3rd party unzippert, azzal sikerült kicsomagolnom az install.img-t, és úgy is maradt, nem lett belőle könyvtár
Asszony épp TV-zik, de úgyis hamar elalszik, akkor megpróbálom a 2.05.00-t update-elni a mosr7-re.
Szerintem így menni fog.Köszönöm a segítséget!
-
Roberto76
tag
Sziasztok,
Holnap veszem meg Mini Plust. Van vmi amire oda kellene figyelnem?
mos r7-est letöltöttem innen (ezúton is köszi nektek ) de hogy azt hogyan teszem fel, annak még utána kell járnom.
Meg érdemes e rögtön feltennem? Annyival rosszabb a gyári?Bocsánat, de ebben a témában teljesen kezdő vagyok.
-
batagy
őstag
válasz Roberto76 #805 üzenetére
Szia
Az Moservices R7-et innen tudod leszedni.
Érdemes felrakni , mert az eredetivel szemben pl. előnye:
- a gyári a hálózaton lévő mappákat, fájlokat nem névsorrendben mutatja.
- a gyári nem tud NFS megosztásról játszani.
- nincsenek kedvencek- Kicsomagolva, egy vinyó/pendrive gyökerébe kell rakni. install.img a kibontott fájl neve.
- USB-be bedug.Ha hivatalos firmware-rel fut jelenleg, akkor normál módon kell felrakni, a menüből. Eltart egy darabig (6-10 perc talán), türelmesnek kell lenni.
-
-
batagy
őstag
válasz Roberto76 #807 üzenetére
Igen, lehet más fájl is a pendrive-on, nem zavarja.
Igazából alapból a gyökérben sem kell lennie, viszont ha valami félremegy, és reset-tel kell feléleszteni, és nem lehet hozzáférni a GUI-hoz, olyankor jó ha a gyökérben van a firmware. Szóval az a biztos, ha ott van.
[ Szerkesztve ]
-
batagy
őstag
válasz Roberto76 #809 üzenetére
"jár e garanciavesztéssel, ha felteszem a Mini_Plus_mos_r7-et?"
Ha utána visszarakod az eredetit, akkor nem fogják észrevenni, így akkor nem jár garanciavesztéssel."ha vissza akarom tenni a gyárit, akkor azt hogyan kell?"
Ha már az moservices van rajta, akkor máshogyan kell, nem a menüből. Abban az esetben telnet a lejátszóra.
Username: root, jelszó üres.
kill -6 1
Ekkor viszont muszáj a pendrive gyökerében lennie a firmware-nek.[ Szerkesztve ]
-
Roberto76
tag
Köszönöm, bár nem mindent értek belőle még.
Ez a verzió infóm:
Rendszer: 02.06.00
Kernel: 366972.02
Bootcode: 0109.0305.0018
Audió: 389470
Videó: 386338
RootApp: 370131
rootfs: 366972
Térségkód: 0Ezek nekem semmit nem mondanak.
Szóval, ha ezt szeretném vissza állítani (ha kell) akkor mi lesz a teendőm? -
batagy
őstag
válasz Roberto76 #811 üzenetére
Nem számítanak azok a verziószámok, a hivatalos 2.06-os firmware van fönt nálad.
A visszaállítást már leírtam a #810-es hozzászólásban. Az Asus honlapjáról töltsd le hozzá a hivatalos firmware-t, mindegy hogy melyik verziót, ha visszaállítod. Értelemszerűen a legfrissebbet érdemes.
-
ravebp
senior tag
nem tudja vki hogy r7-es firmwaren bizonyos avikat, mkvat nem enged tekerni, sőt gyors pörgetni is csak max 2xes sebességen hagy...
nem értem.Rave
-
Carlos2121
csendes tag
Tisztelt Musicking!
Az ASUS O! Play Mini+-os magyarításba belehalt a kütyü, de én is(lassan). A készülék bekapcsolása után csak az ASUS felirat jelenik meg és órákig ott is marad. A magyarításig ment. Szépen FTP-n felmásoltam a két fájlt, majd újraindítottam és vége.
1. egy éjszakára teljesen áramtalanítottam
2. resettel próbáltam élesztgetni, semmi
3. reset+áramforrás csatlakoztatása, erre kiírta "Preparing for update. It takes a few seconds." Ezt bedugott PENDRIVE-val(amin ott az img) és anélkül is próbáltam
4. telnetre nem reagálVan még valami ötleted?
Köszönöm, ha válaszolsz. -
Musicking
aktív tag
válasz Carlos2121 #816 üzenetére
Hát hasonló fagyással csak 705-ös hozzászólásban említett moddolt firmware-nél találkoztam.
Az r7es FW esetén semmi gondom nem volt (pedig azt is magyarítottam) , meg plusz szolgáltatásokat is aktiváltam.
Ha induláskor lefagy a telnettel sem tudsz hozzáférni.
Végig kell próbálgatni az összes indítási lehetőséget, pl a resetgombot nyomva tartani úgy áramtalanítani, majd így is indítani bedugott pendrive-al. Pendriveből is inkább az ősrégi 1GB-os példányokat próbáld, na meg az se mindegy hogy van megformázva.
Pár éve így jártam egy netbookkal, csak egy noname pendrive-ről tudtam újraflashelni, mert addig csak bekapcsológomb, a led és a hűtőventi volt életképes.
Ezen kívül szóbajöhet még külső merevlemez, usb és sata csatlakozóval is, ja és a hátsó usb csatin is próbáld.
IMG fájlból a 2.06 -al kezd, ha nem akkor 4.01.
Bár nem tudom van-e jelentősége, de hdmi helyett használd a composit videócsatit vagy fordítva, jelenleg egyéb ötletem nincs.
Itt a fórumon egy páran már magyarították az általad is használt firmware-t eddig még nem volt ilyen jellegű panasz, igaz két csontra ugyanazt a hibát produkáló játékos sem volt.[ Szerkesztve ]
SpinTires térképek: https://userscloud.com/go/1q2nebwr69wm/ , S.T.A.L.K.E.R. mods:https://mega.co.nz/#F!3MtwVBpZ!yS78_98dwg4MnYAHR_NYIw
-
gcleric
csendes tag
válasz Musicking #817 üzenetére
Sziasztok,
Tegnap vettem egy ilyen kütyüt, és ami egyből hiányzott, az a kedvencek, ezért felraktam a gyárira az r7-et. Eddig jó is volt minden, azonban az itt belinkelt magyarosítás 2 fájljának felmásolása után ASUS felirat van bekapcsoláskor, resetes bekapcsolásnál meg preparing for update. Eddig 2 pendrive és 2 mobil merevlemez is ugyanezt produkálja bármelyik firmware fájllal. Az itt talált tippeket kipróbáltam, valakinek van még ötlete, hogy mit csináljak? Köszi!
-
gcleric
csendes tag
Annyi előrelépés lett, hogy a gyári weboldalról letöltött 4.01-es felment, így elindult a lejátszó.
Innen még online update-tel felment a 4.02 is, viszont sehova tovább. USB update-nél azt írja, hogy nincs update, akármilyen fw-t teszek akármilyen usb eszközre. Resetes megoldásnál preparing for update...
Van ötlete valakinek? -
batagy
őstag
Tehát akkor most a hivatalos 4.02-es firmware van rajta, és az moservices R7-et nem látja az USB-n?
Próbáld meg hardveresen resetelni (van valahol egy rejtett gomb rajta), plusz SW-esen a menüből is beállítás reset. Aztán reboot legyen. Próbáld másik pendrive-ról is vagy vinyóról.
Ha netán egyszer visszajutsz a 4.01-re, ne rakd föl az online update-eket.
Illetve az R7-re a magyarosítást sem célszerű fölrakni, a topikban már többen is bajlódtak ugyanígy a magyarosítással.[ Szerkesztve ]
-
gcleric
csendes tag
Köszi a választ.
Így van ahogy írod. 2.0.6 volt rajta gyárilag, netes upgrade-el feltettem a 4.0.1-et, hátha nem kell a pc-s megosztáshoz mindig bonyolult módon eljutni (a feleségem filmezik rajta elsősorban, egyszerűbbé akartam tenni), de nem volt változás. A 4.0.1-re tettem az r7-et (még az is jó volt, de nem magyar), és utána vágta szét a magyarosítás két fájlja. Ez volt tegnap, ma sikerült feltenni a 4.0.1-et, és update-elni a 4.0.2-re, de ezután már semmi nem megy fel.
Milyen hardveres resetre gondolsz? Van egy reset gomb, amit ha nyomva tartok bekapcsoláskor, akkor bejön az upgrade menü, arra gondolsz? Azzal már próbáltam, meg a gyári beállításokat is. Most megpróbálom visszatenni megint a 4.0.1-et, mert amióta kiakadt, ez volt az egyetlen ami felment, és utána az r7-et.
Az egész cécó a kedvencek miatt van, egyébként elég lenne a gyári tudás. -
batagy
őstag
"Milyen hardveres resetre gondolsz? Van egy reset gomb, amit ha nyomva tartok bekapcsoláskor, akkor bejön az upgrade menü, arra gondolsz? "
Nos én ezt sosem próbáltam, így nem tudom, csak írták páran van ilyen Hard reset. De ha már próbáltad, akkor sokkal több ötletem nincs.
-
Musicking
aktív tag
Ha jól emléxem a gyári 2.06-ra fel lehet rakni a moddoltakat (r0, r7), viszont a 4.xx-re már nem, tehát először a 2.06-ot kell valahogy felraknod. Pendriveokhoz sokat nemtudok hozzáfűzni nálam a következő tipusok esetén nem volt probléma (kingston 1gb, corsair 2gb, transcend 16gb).
XP-vel szemben Win7 alatt macerásabb elérhetővé tenni a gépen tárolt tartalmakat, de ha leveszed a megosztási jelszóvédelmet és úgy állítod be a megosztási tartalom jogosultságait a későbbiekben már nem lesz gond vele.
Minden egyes állítgatás után a játékosnál vissza kell menni a főmenübe és újra beolvasni a hálózati tartalmakat, mert a megosztott tartalom frissítésekor nem minden esetben látta a változtatásokat.[ Szerkesztve ]
SpinTires térképek: https://userscloud.com/go/1q2nebwr69wm/ , S.T.A.L.K.E.R. mods:https://mega.co.nz/#F!3MtwVBpZ!yS78_98dwg4MnYAHR_NYIw
-
szaniszlo85
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérek!
Van egy O mini plus-om ,(2014.09.12.)távirányítóval bekapcsolom és nem veszi a távirányító további jeleit,volt RESET meg táp kihúz,pihi de semmi. (Eddig jó volt,nem is értem miért történt ez)
Valójában azt sem tudom,hogyan tegyek rá ROM-ot (most azt sem tudom megnézni,hogy melyik van rajta )
Ha valaki tenne rá nekem egy működőt,amivel a többség meg van elégedve,azt megköszönném, megfizetném.
A segítséget előre is köszönöm! -
batagy
őstag
válasz szaniszlo85 #825 üzenetére
Bocs a primitív ötlet miatt, de egy próbát megér:
Távirányítóba új elemet tenni esetleg? -
Musicking
aktív tag
válasz szaniszlo85 #825 üzenetére
FW-t távirányító nélkül is tudsz rá tenni, a reset gombos+táp bedugós indítással. Ajánlott először valamelyik gyári FW felrakása (2.06, 4.01), ha így működik rendesen akkor mehetnek rá a moddoltak. Egy mobiltelcsi kamerájával meg megnézheted milyen intezitásal adja a jelet a távvezérlő. Távvezérlő nélkül a böngészőből is vezérelheted, bár ehhez kell a lejátszó ip címe, de ha megvan kb ezt fogod látni.
[ Szerkesztve ]
-
messenger313
újonc
Sziasztok!
Gondolkodom egy ilyen játékos beszerzésén. Olvasgatom a bejegyzéseket, viszont elég kevés bejegyést találok arra vonatkozóan, hogy mennyire használható pl a youtube kliens, online rádiózásra alkalmas-e (van-e lehetőség mp3 lejátszási listán kívül online rádióadások hallgatására). Van valaki aki használja ezeket a szolgáltatásokat? Ha igen, milyenek a tapasztalatok főzött fw esetén (vagy gyárival)?
Köszi! -
Musicking
aktív tag
válasz messenger313 #829 üzenetére
Eredeti FW-el (4.01, 4.02):
-A youtube kliens normálisan működik, a keresés kb azt adja mint ha pc-n keresnél, továbbá lejátszót párosítani lehet más eszközzel (pc, telefon, tabletet nem próbáltam), így a pároított eszköszön is navigálhatsz. Ha van társított youtube fiók (gmail-es fiókkal is bejentkezhetsz a youtube felületre) akkor külön menüből elérheted a saját feltöltéseket, későbbi megnézésre kijelölt tartalmakat esetleg a saját feltöltésú videókat.
-Online rádiókhoz van rajta egy Muzee nevű alkalmazás de fogalmam sincs működik-e még ez a szolgáltatás meg amúgy is elég szegényes volt a talált rádiók száma.
A rádiókat úgy oldottam meg az adott rádiót winampban elindítottam, majd mentettem a playlist-et, azt pedig már olvassa a lejátszó.
mos r7 FW:
-mivel a korábbi 2-es gyári firmwarere épül, a youtube lejátszó elég puritán, kereséskor közel se hozza azt a találati arányt mint pc-n, további funkcióit így nem is teszteltem.
-Online rádiók terén van miből válogatni mivel van erre külön alkalmazás, alapból nem biztos hogy aktiválva van, de webböngészőből 2 ilyen alkalmazást is lehet aktiválni/frissíteni.[ Szerkesztve ]
-
kyd
tag
Üdv!
Valaki tudja, hogy mi a különbség a Asus O!Play Mini és a Asus O!Play Mini V2 között? -
vakvarjú
csendes tag
Sziasztok!
Hol lehet kapni o! Play mini plushoz távirányítót, mert a kutya megrendezte.
Előre is köszi. -
kazan23
aktív tag
Legfeljebb a neve és a távirányítója, amiből kevesebb gombot nem használsz majd soha.Mini és V2
Én mondjuk ezt az asus nevet örökre kitörölném a szótáramból. Sem gyári fw, sem dokumentáció, sem személyes támogatás terén (magyarországi sem!!! megtapasztaltam) nem nyújt többet, mint egy szintén kínai csoda Kínából, sőt. Csak az ugye olcsóbb és "többet" tud. Persze nem akarok e téren vitát nyitni, ez célhardver elvben és az ebből származó előnye ma még talán megvan, de az androidos mini-pc-k hamarosan elhúznak.[ Szerkesztve ]
-
Musicking
aktív tag
válasz vakvarjú #836 üzenetére
Tolj egy e-mailt az asus magyar supportnak, kb 1 hét alatt választ is kapsz.
kazan23:
Ha tovább csiszolgatnák a gyári fw-t akkor kevesebben vennék meg az újabb tipusokat, pont ezért nem fogják kitolni a termék elavulási idejét. Ha meg már androidos minipc akkor inkább egy sajátkezüleg összerakott htpc, ott nem vagy korlátok közé szorítva és bármikor bővítheted.[ Szerkesztve ]
-
kazan23
aktív tag
válasz Musicking #838 üzenetére
asus magyar support?
Nekem letört egy fél mm az spdif csati ajtajáról, így a rugó nem fogja meg. Kérdeztem őket, hogy mi legyen, fizetnék szívesen érte. Talán egy hét után, ha válaszoltak az emailre... hogy nézzek szét kínai webshopokban, esetleg
Kihozol 60-80 dolcsiból egy silent htpc-t, 2G/16G ramrommal, ami mondjuk mérhető az S802-höz, vagy az RK3288-hoz? Nekem nem menne! -
Musicking
aktív tag
Az az ár mutatja is a minőséget ettől függetlenül meg lesz a vásárlóközönsége. Pár évvel ezelőtt is jöttek kínából az első médialejátszók különféle fantázia nevek alatt, de azóta még a használtpiacon se látni ezeket gondolom azért meg annyira strapás és frankó darabok hogy senki nem akar megválni tőlük. Funkcionalitásukat tekintve majd ha azok lejátszók is fog tudni annyit mint mint egy htpc akkor lehet egy lapon emlegetni az áraikat.
-
batagy
őstag
válasz vakvarjú #836 üzenetére
"A régi már nem él "
Az még önmagában nem lenne gond, mert maximum valahol máshol betanítod, akinél van eredeti táv.
Magyarországon szinte kizárt, hogy így külön vegyél.#835) Pitti11
Régi klasszikus Harmony-kat, mint az 555, már nem lehet sajnos kapni. Nem tudom az újabb modellekből van-e elérhető.[ Szerkesztve ]
-
Musicking
aktív tag
Logitech HARMONY 650 , de itt még található öt tipus a 350-től az Ultimate-ig.
-
Pitti11
tag
válasz Musicking #843 üzenetére
Még egyszer köszönöm a linket még akkor meg is rendeltem, tegnap kaptam kézhez a Harmony 650 távirányítót.
Azt kell mondjam, az állam is leesett miket tud, és milyen profin konfigurálható, ismeri a UPC mediaboxot is, minden funkcióját. Mondjuk az ára alapján kávét és sört is hozhatna, -
Czimby
addikt
Sziasztok!
Beléptem én is a Mini Plus tulajok táborába!
Jelenleg 2.6 fw van rajta, látom, hogy írtok 4.1-ről is viszont online frissítés nem talál újabbat, akkor ez nem hivatalos fw?
Mivel egy NAS-ról használom, megkérdezem létezik-e olyan fw ami a médiaszerver által letöltött borítóképeket berakja és azokból lehet válogatni?
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest