Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Aljasvip

    senior tag

    válasz alevan #41953 üzenetére

    Nálam sokat ront a DNT renoméján, hogy láttam az OVA-t.
    Egy modernkori anime-nek szerintem jól sikerült, akciódús, pörög a történet, szép a grafika, de a hangokat és a karakter építést félig-meddig elhanyagolták, szerintem.
    Összességében 7/10-et adnék rá, de lehet a nosztalgia 8-ra is feltolja. Még pár újranézés és meglássuk'.

    Nálam erősen érződik, hogy vágtak a történeten. Reinhardt egy tipikus mai anime-s Mr. Perfect lett, míg az OVA-ban egy hirtelen haragú kölyök volt (Yang-nak is nekiugrott Astate-nál, aztán jött is a pofon), akinek fel kellett még nőni. A birodalmi oldalról (ami egyébként az én preferáltam) sokkal kevesebbet tudunk meg, kihagytak rengeteg erős jelenetet ami bemutatta volna a nemesek romlottságát és Reinhardt motivációját. Így Reinhardt egy hataloméhez zsenivé degradálódott. Hol van az a rész, ahol Kircheis megkéri szöszit, hogy szerezze meg az egész univerzumot? A DNT-re egy kiskutyus lett, aki hűen követi a gazdája parancsát. A karakterépítés nálam itt lemaradt. Ha először ezt a szériát láttam volna, akkor nagyon nem érteném a birodalmi oldalt.
    Cserébe láthattuk Iserlohn elfoglalását jó hosszúra nyújtva (minek? minden egyebet megvágtak, de nekünk látni kellett hogy csempésznek be egy tollat...), egy jól felépített Szövetségi oldalt, plusz a romlott politikusokat is jól bemutatták. Remélem, hogy a birodalom részletesebb bemutatását a következő évadra akarják hagyni.

    Mivel a birodalmi oldalt preferálom, én hiányoltam a karakterek rendes bemutatását, és szerintem sokat torzítottak a "Twin Stars"-okon, Mittermeyer és Reuental is kis ficsúrok lettek, nem pedig tapasztalt és a többiek szemében tiszteletre méltó feljebbvalók. De ennyi screentime-al ezt nem is lehet. Különösen fáj, hogy Reuental karizmatikus karaktere egy nem túl bizalomgerjesztő kölyökké vált, és a beszéde alapján mintha már nyitva is lenne a zsebkés a kabát alatt (Ep6/ "All we can do is remain loyal").

    Poplan is jött az utolsó részben, a gépészes jelenet erős volt, de sose kedveltem ezt a karaktert, és az űrcsata is ergya volt. Egy rögzített kamerával ezerszer jobbat ki lehetett volna hozni, látni mennyire nehéz egy profi pilóta elleni harc, de nem, színes lézerek és pörgő dobozokat láttunk.

    Mások is írták, amit én is éreztem, hogy nincs nagytotál a 12-ik részig, és nagyon tömve vannak a csaták. Az OVA-ban szántak néhány jelenetet arra, hogy lássuk mekkora is egy 20.000 hajós flotta, itt inkább a "flashy" CGI dominált.

    És Mecklinger... Szerintem próbálták megtartani, de nem illik abba a világba, ahol Lutz-nak szembe lógós haja van. Nekem volt valami a régi karakterben, egyedi volt, különleges, de ezt az új is hozza csak másképp.

    A nagy nyavajgás után azért mégis szeretem ezt a sorozatot, csak félek attól nincs annyi benne, hogy újranézzem. Nem úgy egy SBS Yamato 2199...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák