- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz moleculez #40299 üzenetére
Szerintem a szigetelés jó a házon ( az ablakokat kivéve , amik nem szíveket double GLS ing Alu ablakok , aminek a kereten folyik a víz) . De csak ezt az egy jot tudom elmondani róla . Általában november 30 körül kapcsol be magától a fűtés, március végén pedig ki.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
t72killer
titán
válasz instantwater #40308 üzenetére
Le bizony. Kíváncsi vok milyen indokkal másznak ki belőle.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
Brit amazonon mennyire megbízhatók a memóriakártyák/mennyire rizikós, hogy hamisítványba fut az ember?
-
instantwater
addikt
válasz t72killer #40310 üzenetére
Én a 7dayshopról vagy a MyMemoryról szoktam vásárolni, de pár éve legutóbb néhány pendriveot a PicStoptól rendeltem.
Ha fontos, hogy eredeti legyen, akkor én az Amazont kerülném.
Kaptam már onnan hamis parfümöt, ami úgy derült ki, hogy aki kapta feltünt neki, hogy kicsit más az illata, mint korábban.
Jobban megvizsgálva a dobozt belülről bizonyos részeken szikével le volt vágva a szines borítás, és a külsején a QR kód egy teljesen más termék adatlapját töltötte be.
Ment is vissza.
Hallottam már mástól is ilyet. -
-
moleculez
veterán
Munkatársamék házának a teteje összeomlott, vitte magával az emeleti plafon egy részét. Szerencsére akik fent laknak már elmentek dolgozni ekkor.
Landlord:
“Hát most mit csináljak?! Tudtok jó roofert?! Biztosításom sincs…”
Ember, a tetőt újra kell építeni nem visszatolni 3 cserepet
Mindenki elköltözött rokonhoz, kollegám a csajához, de 70 milera. Management megengedte neki hogy akkor WFH amíg el nem rendeződik a sorsa.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
moleculez
veterán
válasz Maxxy10 #40316 üzenetére
Az idézőjel nélkül jófejség, sokszor tényleg csak ennyire van szüksége az embernek.
Amúgy ahol én dolgozom ott is rugalmasak, elengedték 1 hónap szabira a kollegám, összehívtak egy meetinget, hogy srácok mindenkire jutna heti 1-2 extra on-call vállaljátok, igen, akkor meg van oldva🤷🏼♂️ Ha valakinek úgy van a child care, suli whatever commitment akkor tudunk játszani a Home Officeszal, ésszerű keretek között nyilván.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
t72killer
titán
válasz moleculez #40312 üzenetére
Sandisk-párti vagyok , SOHA nem halt még sandisk karim, pedig az első bőven 10évnél öregebb.
#40317: ez azért szimpatikus ebben az országban, inkább ez jellemző, mint a másik véglet (vangyereked? Mikorakarsszülni?? Áá, biztos szülni mégy, akkor is, ha pasi vagy)
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
...The unpleasant weather will bring two more weeks of rain after we’ve had to endure the wettest 12 months in 153 years.
The Environment Agency said the year to the start of March had been the wettest in England since 1871, and rainfall so far this month is double the normal rate in the south of England.
Nagyon jo, nalunk mar a hinar meg a penesz elrohadt a sok esotol, de meg lesz raadas
...
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz Devid_81 #40320 üzenetére
Zagyrém, miért nem Ausztrália felé vettük az irányt, amikor még kb 4db A4-es oldal kitöltéséből állt a dolog...
Annyira egészséges ez az ország (kaja, levegő, klíma), hogy már a royal réteg is kemóra jár . "Sellafield" átka (persze nem az, a rottyantottsz.r odaégetett iskolai "kajától" kezdve kb bármi, amit az ember elé raknak. Múltkorában egy helyi beülősben asszony+gyerkőcök vmilyen toast-ot kértek: na annak az egyik oldalából szénbányát lehetett volna nyitni, és ezt valaki megeszi .
[ Szerkesztve ]
-
sh4d0w
félisten
válasz t72killer #40321 üzenetére
Azert sok dolgot nem ertek: eloszor is, hogy nem volt eltervezett a gyilkolas. Annak kellett lennie, mert a pasi mindennap ugyanakkor, ugyanott setaltatta a kutyajat es az eset heteken keresztul eszkalalodott. Meg arra is keszultek, hogy a sajat szorakoztatasukra felvegyek a verest. Masodszor, azt nem ertem, a letartoztatott 3-on kivul a masik 9-et miert nem csuktak le bunreszessegert? Ugyanez az NHS-re is vonatkozik.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
t72killer
titán
válasz sh4d0w #40323 üzenetére
Persze, megvannak a raplijaik pont úgy, mint itt (sőt, a covid-börtöntáborosdin igencsak elgondolkodtam). Viszont az időjárás engem itt totál kikészít, még 5-6 csupafelhős nyár és eső on eső pause, eső full volume egyéb "évszakok" és lejárt a szavatosságom... Eddig is ny-európában laktunk, a gyakori eső miatt sose mostam kocsit. Itt meg el kell vinnem, hiába a heti 2 felhőszakadás: telenőtte az ALGA .
#40324: a durva, hogy ezek nekem bár mind ugyanígy szemet szúrtak, röpke 3év itt tartózkodás után már egyáltalán nem lepnek meg.
#40325 <
[ Szerkesztve ]
-
Victory99
csendes tag
Mi most költöztünk ki, de ezt a csoportot annyira nem értem... Már többször is beleolvastam, de ha minden szar itt, akkor miért nem mentek vissza Mo-ra? Most nem rosszból, én sem mondom, hogy nem zavarnak dolgok, sőt még nem is úgy tervezünk, hogy itt leszünk életünk végéig, de ez van nem lehet mindenki senior mérnök 30 év tapasztalattal, hogy a világ bármelyik országába felvegyék a helyi nyelv hiánya nélkül (pl. német nélkül)... Viszont ahogy Mo-t is ott hagytam úgy innen is lelépnék akkor is ha fájna. Megértem azt is ha családdal nehezebb költözni, de egyébként sok ember családostul hagyja ott a mai napig Mo-t is, van aki tavaly költözött így Angliába a magyar házukat is eladták és nagyon is jól érzik magukat.
-
nitro16
senior tag
válasz t72killer #40322 üzenetére
Alapvetően valami 95%-ban a bélflórád állapota számít, de ugye rengetegen a szar kajálás végett annyira elcseszik ezt (áteresztő bél szindróma stb), hogy jönnek sorban a betegségek és persze mindenki hibás csak saját magunk nem. Meg ez a napi 5-6-7x étkezések illetve állandó rágcsálások is borzalom. Nem véletlenül tartunk már ott, hogy légzés tréningeket kell tartani szakembereknek, hogy megtanítsák, hogyan kell "helyesen" lélegezni.
Sajnos olyan világban élünk amelynek nem érdeke az, hogy te egészséges legyél. Így saját magadnak kell kézbe venni az irányítást és mindezt kontrollálni.
+sh4d0w: Így 6 hónap itt tartózkodás után azt tudom mondani, hogy óriási a különbség az Ausztrálok javára Uk-vel szemben.
Már most szar érzés fog el, hogy 5 hét múlva vissza EU/UK... ennek érdekében intézkedtem is, hogy a pihenőm után pár hónapig Svájcba legyek kiküldetésen (valami hegyi meló lesz) utána ősszel pedig vissza Ausztráliába 7 hónapra.
-
t72killer
titán
válasz nitro16 #40330 üzenetére
+MIT rágcsálnak ugye. Már érkezésünkkor normálisékhoz beilleszkedés céljából önkénteskedtünk egy kicsit a helyi városszépítő csipetcsapatnak, aki a council helyett (...) takarítgat. Egyik célpont az általános iskola+ovi: zsákszámra szedtük össze az elhajigált chipseszacskót és PET-löttypalackot.
#40328: ez nem olyan egyszerű. Ha egyedül volnék, akkor már a spanyol gyorstalpalón túlesve a Las Palmas-i kikötőben gépészkednék, vagy Perth környékén tolnám az ipart valamelyik bányacégnek. Gyerkőcökkel akik már baráti kört alakítottak ki, megtanulták a nyelvet jól, nem olyan könnyű ide-oda költözgetni, és bő 3éve, amikor idejöttünk, még teljesen okés volt a Skót matek. A "vissza orbániába" max nagyon apróbetűsen, széljegyzetben fordult elő kb bármelyik topiklakóban, köztük bennem is. Az összkép kb UGYANOLYAN kaki a két országban szvsz = sok energiát, pénzt belenyomni abba, hogy egyik sz.rból átüljünk a másikba nem érdemes. A "miértjöttünkide" kérdésre meg annyi, hogy amikor idejöttünk, ez az ország még totálisan másképp nézett ki. Pedig ismét, csak kb 3évről van szó.
-
Bubee82
őstag
válasz Victory99 #40328 üzenetére
van aki tavaly költözött így Angliába a magyar házukat is eladták és nagyon is jól érzik magukat
Ehhez azert gyorsan hozzatennem tobb, mint 10 ev ittlet utan, hogy:
1. Regen azert jobb volt valamivel.
2. Az elso 2-3 ev meg lilakod, foleg ha egy szarabb helyrol jottel.
3. Az emberek es az igenyeik valtoznak idovel.
4. Az orszagok is valtoznak az idovel, van amelyik elonyosebb lesz, van amelyik kevesbe.Hogy hogyan erzik majd magukat 10 ev utan, illetve az orszag milyen allapotban lesz a tobbihez kepest, egy masik kerdes lesz.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Bubee82 #40332 üzenetére
1+4: igyekszem nem belecsúszni a "régenmindenjobbvót" mentalitásba, de amikor konkrétan már a council kifizetésére is többet kell dolgozni (nem áll meg az emelünk, de hát a fizuk is emelkednek tétel), az azért kiveri a biztosítékot. Persze ez csak egércsontváz a szekrényből az elmúlt 2évben kiesett komplett őstörténeti múzeum mellett, ahol az egyik mammut az energiamutyi-szarépületek-ultrabéna+ultradrága+nemjöndolgozniszakik háromszög.
Nekem ilyen "elszálló rózsaszín köd" dolog az időjárás. Az régen se volt sokkal jobb, de azt hittem elleszek vele. Hát nem, kizárólag úgy lennék balanszban, ha lenne idő+lóvé minimum 2 hónapra elrepülni a felhők alól.TLDR: itt nem is olyan régen, már 3 éve is tényleg minden sokkal jobb volt, totál más volt a matek még Mo-UK viszonylatban is.
[ Szerkesztve ]
-
Bubee82
őstag
-
-
moleculez
veterán
válasz nitro16 #40330 üzenetére
Ez nagyon durva amúgy, most Ramadani böjt során: egy hét után szólt az Apple Watch, hogy 10-el kevesebb a nyugalmi pulzus, valamint kevesebb a légzésszám. Plusz az első hét alatt van az hogy minden ami kifele jön, az jóval büdösebb, nagytakarít a szervezet na’. Kb. 1/3-nál (11. nap) vagyunk érdekes tudok funkcionálni koffein és cukor nélkül Ilyenkor aki ésszel van, az este nem eszik sok ÉS nehéz kaját, sok műanyag cukros szart, és ténylegesen tud regenerálódni a szervezet.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
-
Devid_81
félisten
válasz Victory99 #40328 üzenetére
Az elmult 13 evrol tudok csak nyilatkozni, 2011-ben jottem ki.
Kb az elmult 2-3 evben sullyedt le oda Anglia ahonnan az az elott erkezok (foleg) erzik, hogy mar mennyivel masabb (dragabb) itt az elet mint anno volt.Csak, hogy mondjak peldat is, jelenleg egymagam tobbet keresek mint amikor ketten kerestunk a felesegemmel meg gyerekek elott.
Felesegem 2 eve van otthon ket gyerekkel (ikrek) es meg iden sem biztos, hogy visszatud menni dolgozni meg part-timeban sem, jovo marciusban tudjuk a gyereket beadni heti 15ora (talan 20 lesz jovore mar?!) leghamarabb az ingyenes oviba, addig marad a jelenlegi felallas.2 eve ~2200fontbol/honap megeltunk, napjainkban a koltsegunk mar kozel £2750-2800.
Plusz az elmult ket evben nagyon sok mindenrol lemondtunk ami ezelott boven belefert az eletunkbe a £2200/honap kiadasbol is.
Itt kaja de foleg nasi, illetve hobby (az mi?!) nyaralas, kirandulasokat kell erteni, ezek szo szerint megszuntek letezni, nem fer bele a feljebb emlitett osszegbe sem.Ha ugyanugy akarnank elni mint par eve ahhoz most legalabb £3200-3300 lenne a havi koltsegunk.
Rezsi, council tax, mortgage/rent, kaja, biztositas, road tax, telefon szamla, internet, viz szamla, minden az egekben van es jobb nem is lesz mar.
Hozzateszem sokan, kozottunk engem is nagyon, teljesen megorit az 5 honapja tarto ocsmany ido.
De ezelott legalabb volt lehetoseg evente 2-3x elmenni nyaralni, hogy a sz@r idot valami karpotolja az embernek, most mar ez luxus kategoria.Es jah a kerdesed, hogy miert nem megyunk vissza?
Sokan ugy jottek el onnan, hogy tobbet meg latogatoba se akarnak visszamenni, mert olyan Magyarorszag amilyen, azota sem valtozott ott sok, igy ertelmetlen lenne szvsz.
Plusz aki mar itt van egy ideje es van haz ez az, nah azt nem lehet egyik hetvegerol a kovetkezo Hetfoig csak ugy eladni es bumm menjunk vhova.
Amikor mar gyerek is van, onnan meg ovoda/iskola is szempont am.[ Szerkesztve ]
...
-
t72killer
titán
válasz moleculez #40337 üzenetére
Ezek a rákra is paracetamolt adnak. Ha átcsekkolsz másik GP-hez, akkor ibuprofen...
Nekem a recept covid óta, ha meglátok egy prüszkölő-köhögő embert, akkor utána Lempsip orrspray + lidokainos torokcukorka. Preventíve használva meglepően hasznos.
#40338: az élet drágasága az egyik tétel, valóban súlyos, ha egy család számára azt jelenti, hogy heti 20 helyett NULLA szabad órája marad, mert annyival többet kell gürizni a betevőért. Mi úgy kezdtük az itteni életünket, hogy kettőnknek együtt elég volt heti 30 órát dolgozni == vittük a gyerekeket tengerpartra, egyéb látni, csinálnivalókhoz, ÉLTÜNK. Mára ebből az van, hogy szumma 50 óra alatt már a(z ideköltözés ELŐTT MEGKERESETT) megtakarításainkat égetjük.
A másik, hogy a szolgáltatások széthullanak, minőségük katasztrofálisra romlik. Pl a működő NHS fogászat eltűnt a 2 órás környezetünkből, sulikaja az egész jóból moslék alja lett, közbiztonságról ne is beszéljünk stb-stb. MINDEZ 2022 óta.
[ Szerkesztve ]
-
aero.
veterán
válasz t72killer #40339 üzenetére
Egyik munkatársamnak epekőre mondtak most 6 hónapot, addig ne egyél zsírosat, jó?
Hétfőn meg egy emberre szívroham gyanúja miatt hívtak mentőt, 3-4 órát mondtak, mire ki tudnak jönni, inkább bevitték. Ezt annyi NI-ért, amiből még egy jobb privát is kijönne az USA-ban. A kátyúk rosszabbak, mint otthon lassan és nem foglalkoznak vele egyáltalán. Körforgalmakban, közterületen évente 1x vágják le a füvet!Jó, oké, klisé az időjárásra panaszkodni, de ami az elmúlt 6 hónapban itt volt, az katasztrófa.
-
nitro16
senior tag
válasz moleculez #40336 üzenetére
Na az frankó. Én IKÉ (Időben korlátozott étkezés) szerint eszek már nagyon régóta. Ez annyit takar hogy, mindig a lehetőségekhez mérten a legkisebb időintervallumban táplálkozom. Ez most 10-18-ig de ez idő alatt is csak 2x eszem. Legalább heti 1x 24 órás böjt de ha úgy van szabad nap vagy valami akkor van, hogy 48-72h böjtöt is szoktam tartani ami alatt nyílván semmi kaja és a folyadék is csak víz. Bizonyos kémia folyamatok a testben úgy működnek mint egy kapcsoló, ha eszel akkor folyamat arra a felére billen ahol az emésztésért fog felelni, viszont ha nem kell emészteni mert nincs semmi benned akkor a másik felére billen és tisztítja a szervezetet pl:erekben lévő nem odavaló anyagokat / regenerálódási folyamatok stb. Ezért is lenne nagyon fontos az, hogy ne egész nap emésszen a szervezet. Többet között ezeket is tanítani kellene az iskolákban, hogyan törekedjünk arra, hogy egészséges életet élhessünk nem pedig a sok sallangot amit a büdös életben nem fog használni a gyerek. Nagyon hosszan lehetne itt taglalni, ezeket és minél jobban benne van az ember annál jobban rájön, hogy mennyire komplex a szervezet és oly keveset tud mivel baromi sokat lehet tanulni.
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz nitro16 #40341 üzenetére
Ez a böjt téma eléggé túl van misztifikálva. Mármint az intermittent fasting még oké szerintem is, de 24-48 vagy te jó ég, 72 órán át kibekkelni szilárd étel nélkül nem tesz jót a gyomrodnak, se. Plusz ha ezt rendszeresen csinálod, izmot is veszítesz, arról nem beszélve hogy "a napokig eszem aztán napokig nem eszem" a szívednek sem épp ideális.
Bizonyos kémia folyamatok a testben úgy működnek mint egy kapcsoló, ha eszel akkor folyamat arra a felére billen ahol az emésztésért fog felelni,
Már elnézést, de ez úgy hülyeség, ahogy van... Valóban értelmetlen napi 6-8x enni (én csináltam már ezt is), de ha sportolsz, mozogsz, de ha nem, akkor is szüksége van a szervezetednek tápanyagokra mindennap, hogy az anyagcseréd se omoljon össze... Az intermittent fasting teljesen oké (én ezt nem csinálom, de látom értelmét), de ez nem kapcsoló, a szervezeted folyamatosan működik, minden egyes pillanatban, amikor nem csinálsz semmit, a leglazább nyugalmi állapotban is kalóriát égetsz.viszont ha nem kell emészteni mert nincs semmi benned akkor a másik felére billen és tisztítja a szervezetet pl:erekben lévő nem odavaló anyagokat / regenerálódási folyamatok stb.
Erre pedig azt lehet mondani, hogy eleve rendesen kellene táplálkoznod, hogy az ereidbe ne jusson semmiféle nem odavaló anyag. És nem csak a szemét kaja, hanem a túlzott sóbevitel is ide tartozik.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz moleculez #40336 üzenetére
Ha bemész egy teszkóba vagy asdába / hasonlóba, az ott lévő élelmiszer 80%-a szemét, ehető méreg kb. A "kedvencem" pl. a "light joghurt", csökkentett zsírtartalommal, de amúgy meg tele van pumpálva cukorral.
Pont, hogy a zsírtartalom lenne kevésbé rossz...
A másik a "no added sugar" egyes termékekben, ami szintén egy aljas hazugság, mert fehér cukrot valóban nem tettek bele, de módosított kukoricakeményítőt (modified maize starch) igen, ami a cukor egy másik formája (kb. 100 féle cukor van), de a végeredmény ugyanaz lesz a szervezetedbe kerülve, ha nem rosszabb, többek között durva inzulinreakció.
Szerintem nem érdemes örökre lemondani ezekről, én nem böjtölök de igyekszem a cukrot nélkülözni. Egy idő után ha mégis eszel egy csokit már túl édes lesz. Ezért ha sütire vágyom, sütünk itthon zabos sütit, valamilyen ízesített tejsavófehérjével, finom is, meg egészséges(ebb) is. Feltéve, ha nem vagy laktózérzékeny.(#40342) t72killer: a gyümölcslevek közel 100%-a szintén kuka... cukorszirup majdnem mindegyik. A gyümölcs akkor oké, ha van hozzá elegendő rost, tehát pl. áfonya, málna stb.
Magyarhonhoz képest azért szerintem (egyelőre) minőségibb a kaja az angol boltokban.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
moleculez
veterán
válasz t72killer #40342 üzenetére
Abból sem akármennyit, mert egy pohár narancsléhez kell 4-6 narancs. Namost ennyi narancsot (és a gyümölcscukrot amit tartalmaz) sosem ülnél le megenni, szóval ott meg a cukrot lehet túltolni, bár nagyságrendekkel kevésbé rossz mint valami más szutyok.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
aero.
veterán
válasz moleculez #40345 üzenetére
Én az elmúlt 2 évben vettem észre, hogy nem bírok meginni semmit az almalén kívül, narancslé után úgy érzem magam órákon keresztül, mintha a mekibe bezabálnék egy erőset. Nyomja a gyomrom. Tökmindegy, hogy £1 vagy £4. A 12%-ostól kevésbé, de azt meg hagyjuk is.
Jó, régen a kávétól se f*stam be, ez van, ha öregszik az ember.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz Devid_81 #40338 üzenetére
Már most áprilistól jár a 2 éveseknek 15 óra ingyen. Hogy tud-e dolgozni kereset és hozzáállás kérdése , én minden gyerekem 1 éves korában már full Time dolgoztam.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
nitro16
senior tag
válasz Apollyon #40343 üzenetére
Az Intermittent fasting is a böjt egyik formája hiszen nem viszel be tápanyagot. Az én esetemben ez az egész iké/böjt is folyamatosan tudatosan fel lett építve az évek során. Tehát nem egyik napról a másikra bele ugrottam minden háttértudás nélkül. A gyomornak is rendkívül jó, mivel nem az van, hogy folyamat megy be egész nap elosztva a tápanyag és akkor egész nap lehet emészteni stb folyamat dolgoztatni az meg, hogy van amikor 1-2-3 napig nincs semmi arra fel van készítve a szervezetem és tudja mi fog történni. Ez által semmilyen panaszt nem okoz ez és nem terheli meg a szívemet stb.
"Bizonyos kémia folyamatok a testben úgy működnek mint egy kapcsoló, ha eszel akkor folyamat arra a felére billen ahol az emésztésért fog felelni, Már elnézést, de ez úgy hülyeség, ahogy van"
Baktériumoktól kezdve mindennek megvan a működése a szervezetben, van olyan ami csak egy "feladatott" tud ellátni van olyan ami többet stb és van olyan mint amit én is említettem 2 feladatott tud ellátni de ebből egyszerre csak egy tud megvalósulni vagy ez vagy az. Ezt nem én találom ki, ezt orvosok/kutatók bizonyították...
"de ha sportolsz, mozogsz, de ha nem, akkor is szüksége van a szervezetednek tápanyagokra mindennap, hogy az anyagcseréd se omoljon össze... Az intermittent fasting teljesen oké (én ezt nem csinálom, de látom értelmét), de ez nem kapcsoló, a szervezeted folyamatosan működik, minden egyes pillanatban, amikor nem csinálsz semmit, a leglazább nyugalmi állapotban is kalóriát égetsz."
A mitokondriumok tudják a feladatukat, az meg, hogy éppen nem viszel be tápanyagot az oké, csak előzőleg amikor bevittél azt a szervezet nem teljesen használja/használta fel hanem abból raktároz(glikogén raktárak) is és mondjuk később ha úgy ítéli akkor fel tudja használni.
"Erre pedig azt lehet mondani, hogy eleve rendesen kellene táplálkoznod, hogy az ereidbe ne jusson semmiféle nem odavaló anyag. És nem csak a szemét kaja, hanem a túlzott sóbevitel is ide tartozik."
Táplálkozástól függetlenül kerülhetnek nem odavaló anyagok a véráramodba mivel vannak hormonális reakciók (külső ingerekre akár) stb amik következtében termelődnek olyan anyagok amik nem oda valók és ezeket is el kell takarítatni valahogy a szervezetnek. De ha folyamatosan emésztesz akkor nem azt a feladatot fogja ellátni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest