Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alvin_ti4200

    félisten

    válasz Tufa_ #35447 üzenetére

    Nem vagyok tisztában a szegedi átlagbérrel, de azért az általad említett 1:12 arány messze van a valóságtól, hiszen nem ugyanaz az ember tudná megkeresni az otthoni éves fizuját egy hónap alatt, hanem valaki más, akinek annyit ér itt a tudása :)

    A KSH immáron feltünteti a medián bért is, az országosan bruttó 378 ezer forint volt havonta (az átlagbér bruttó 445 ezer forint, innen is látszik, mennyire húzza fel az átlagot a felső pár százalék kiugróan magas jövedelme). Emellett a minimálbér január 1-től bruttó 200 ezer forint, a szakmunkás minimálbér és a garantált bérminimum értéke pedig bruttó 260 ezer forint. A közmunkások bére a minimálbér 50%-a, vagyis bruttó 100 ezer forint.

    Valóban lehet egy hónap alatt annyit keresni itt, mint otthon egy év alatt, csakhogy ehhez kábé az kell, hogy az otthoni minimálbért hasonlítsd össze egy bőven átlag feletti londonival (62.6k fontra jön ki a matek 460-as árfolyam mellett). Ezért írtam feljebb, hogy az arány megállja a helyét, csak nem ugyanaz az ember fogja megkeresni az otthoni éves fizut havonta :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák