Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ffodi

    veterán

    válasz haddent #12022 üzenetére

    Nem meggyőzni akartalak, csak leírtam a véleményem, és rávilágítottam arra, ami nagy valószínűséggel téves információ.

    A mostani mondandód elejét az előbb megválaszoltam, de most is ugyan azt a lényegében fals dolgot írod. :N

    Egyébiránt pontosan értem, hogy mire gondolsz. A NYÁK áttervezésének általában két oka lehet (ebben az esetben), überbrutál tuningtermék létrehozása, vagy költségcsökkentés. Sajnos általában az utóbbi szokott lenni a fő szempont. Az MSI Lightning, ASUS DC2 stb, nem ez a kategória, és erre nem is mondtam, hogy jobb vagy nem, amit sokszor kategorikusan ki sem lehet jelenteni.

    Többrétegű nyák? :D Eszerint a ref, max 2 oldalas, a tuning nem refen, pedig a GND és a tápvonal már külön van véve a többitől, vagyis az 4? Ez butaság, már ne is haragudj.

    "Egy ilyen, tényleg, valósan újratervezett pcb -s, megbízható gyártótól kikerült vga nem igaz, hogy nem jobb, mint egy ref."

    A kérdés az, hogy miben? Ha a hűtés hangerejét vagy hatásfokát nézzük, akkor valószínű sok esetben jobb a nem ref, mint a ref, bár az utóbbiban nem mindig. Ha a tuningpotenciált nézzük szobahőn, akkor nemhogy egetverő, de általában nem sok különbség van egy ref és egy nem ref között (7970 és 7950-ről beszélünk ugye). Az extrém tuning már más kérdés, ott nyilván jobbak a "direkt" erre tervezett vga-k.

    "A példaként említett ref. karim pedig nem volt gyári hibás, a 2 csere 3 évre lebontva volt, kb. évente lett új kártyám. Gyári hibásan eddig nem húzta volna tökéletes működéssel."

    Mivel 7970/7950-ről beszélünk, ami nem lehet 2 éves, vagy több, ezért az ilyen jellegű információk jelen esetben irrelevánsak. :U

    [ Szerkesztve ]

    "A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája

Új hozzászólás Aktív témák