Új hozzászólás Aktív témák
-
Alister71
nagyúr
Előszedtem egy jó régi benchmarkot. A teszt nem teljesen releváns, de valamire rámutathat. Igaz a vga is változott, de mindenki azt mondja, hogy a HD6850-es és a HD7770-es szinte ugyan az. Főleg egy ilyen régi tesztben, ahol az újabb tech-nek nincs előnye.
Szóval 4.0GHz-en futó 955BE, HD6850-es és a Resident evil 5 benchmark, 1440x900-as felbontáson, graf low-on: klikk
és FX8120 4.0GHz-en, HD7700, minden más ugyan az: klikk
Tehát kijelenthetjük, hogy egy Phenomról megéri egy FX8120-ra váltani.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Redneck
nagyúr
válasz Alister71 #24351 üzenetére
Szerintem jól írtad. Ez az összehasonlítás nem releváns. Ha a VGA ugyanaz lenne akkor oké de így semmiképp. Az 7xxx-es AMD szériának jobb a drivere mint a 6****-es szériáé. Ez az egyik gond. A másik, hogy az OS azóta átesett számos frissítésen ami szintén számíthat +/- pár százalékot.
Resi 5 benchmark szerintem alapból nem a legjobb mérőprogram de amúgy jó hogy megnézted.
Mindenképp erősebb az FX, pláne minimum fps-ek tekintetében, de erősebb a 7770 is. Az újabb technek a régiekben is lehet előnye, driver miatt.
Ha hülyén gondolkozom szóljatok!
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Redneck
nagyúr
válasz Alister71 #24351 üzenetére
Még egy dolog. Számomra az jön le ebből a tesztből hogy a 6850 droppolgat Szerintem egy 4Ghz-en járó Phenomnak ki kell hajtania a kártyát simán.
Más:
Megkérhetlek/kérhetünk hogy néha azért vissza járj a topikba kicsit segíteni a jónépnek? Szerintem sok hasznos tudás van már a birtokodban a Phenomokról[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz Alister71 #24354 üzenetére
Van, az i5 amúgy még jó hogy keni a Phenomot. Nem is egy árkategória Ha tehetném i5-ös gépem lenne még FX helyett is. Mondjuk ebben igazad van, de a droppolás szerintem akkor is jobban jelentkezik a 6xxx szériánál mint a 7-esnél. A tapasztalatok és a hozzászólások számomra ezt mutatták eddig. i5 egyébként egyenletesebb erőt ad mint a Phenom én valahogy mindig így érzem mikor odaülök az i5-3570k elé Mondjuk árban is ég és föld.
Baltoafarkas:
Ez szép mondat volt a végén, fel is írom magamnak.
Én is a Steamrollert várom, remélem jön még valami fasza cucc az AM3+ foglalatba.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Redneck #24352 üzenetére
Jól gondolod kb.
Én tuti nem fogok váltani modulosra, mert a mai napig 1-2 szálon futnak a porgik amikkel nyomulok és főleg a Bull ami siralmas ott. Sok esetben visszalépés a Deneb is a Wolfdale után. De meglépem a cserét, már csak azért is, mert a faszom tele van az Intellel.
Majd akkor váltok modulra ha kijön a Steamroller ahol rengeteg újabb fejlődés lesz és addigra a programok is jobban rá lesznek variálva. De ennyire nem tervezem előre a jövőt, mert sose úgy lesz. Majd ahogy lesz. Most az X4-gyel baszkolódom jelenleg még mindig.
De sokszor olyan keveset is játszok, hogy egy Athlon X2 is elég lenne..... Csak aztán néha elkap a gémerség akkor meg minden konfig gagyi. Széthullott egy szar vagyok... -
Alister71
nagyúr
válasz Redneck #24355 üzenetére
Mondjuk én nem váltanék annyira sebesen i5-re. Tudatában annak, hogy nyakunkon vannak az új AMD-re épülő konzolok.
A másik: hiszen azt olvastam mindenhol, hogy nem érdemes 6850-esről 7770-esre váltani. Mert kevés a 128 bites sávszél, meg minden más hülye ok......Akkor most mi a francért jobb a 7770 ennyivel egy 4 éves játékban?
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
MC Pite
veterán
válasz HERR Z #24347 üzenetére
BE proci, szorzóval...
Viszont jó hogy tegnap estétől ma reggelig primeoltam, kiderült hogy az átlagos terhelés mellett megfelelő tápszellőzésem stress teszt alatt fabatkát sem ér . Normál load mellett pont nem szívja le a proci melegét hanem a ház felső részéből huszonfokos levegőt szív... Mígnem fél óra prime után olyan rohadt forró nem lesz a táp, hogy 2-3 másodpercig bírom rajta tartani az ujjam, azaz szerencsétlennek még a prociról jövő levegő is jól jönne akár, a felső részt 50-60 fokosra befűtötte.
Mennyivel egyszerűbb volt vízzel... Nézek vmi 5,25ös bővítőt amibe vinyó rakható (legalább felkötözik a szivacságyból) és kintről szívja a levegőt, és az egész felső szekciót teljesen elszeparálom, igény esetén még plusz huzattal rásegítek.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Redneck
nagyúr
válasz Alister71 #24357 üzenetére
A driverek miatt sajnos, még régi játékokban is tud erősebb lenni. Én is ezt a 128 bites memóriavezérlő ellenességet vallom, és magas felbontáson szűrőkkel ki is jön a bibi viszont 1680 alatt elég a kraft simán. Sőt sokszor még fölötte is, de ez nagyon program és beállítás-függő.
Az AMD-s jövő miatt CPU fronton én is várakozó állásban vagyok, én PS4-et akarok játékra, gép meg marad online PC gamekre és munkára. Többek között ezért sem váltottam GTX 660-ra. Inkább azt a pénzt PS4-be ölöm.
A kérésem célt ért amúgy? Visszajársz még Phenom fórumozni azért? Ha nem is folyamatosan, de néha
Szerk:
FSB-t is érdemes buzerálni mert nyerhet az ember pár százalékot ha talál stabil beállítást.[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
válasz Redneck #24359 üzenetére
Persze, hogy visszatérek, 2 évet nem felejt az ember, amit a jó kis 955-nek köszönhet.
Nem azért váltottam mert kellett, hanem azért mert megérte. Amennyit ráfizettem az FX-re, szerintem az én helyemben mindenki cserélte volna.
Eleve amikor a 880-as lapot lecseréltem a 970-esre, már az FX volt a cél.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Borgi
aktív tag
HI,
A configom frissítésén gondolkodom mostanság és kérdésem az lenne hogy érdemes lenne-e lapot (+memot) cserélnem ez a proci alá és úgy használni a többit?
Mostani lapom Asus M2N-E 3001-es biossal.(PCI-E 1.1x16, DDR2-800)
kiszemelt lapok:
Gigabyte GA-970A-UD3 - 24k
Gigabyte GA-990XA-UD3 - 28k
Gigabyte GA-990FXA-UD3 - 36kEzek közül melyik érné meg és melyikkel vannak jó tapasztalatok?
ATI/AMD vga-ra nem szeretnék cserélni a jövőben sem. VGA-t Nvidia-tól szeretem.
előre is köszi a válaszokat,
BorgiResistance is Futile!!
-
Gabrikovics
aktív tag
-
Redneck
nagyúr
válasz Gabrikovics #24363 üzenetére
Nekem is az van és jó deszka. Nem cicereg és nem melegszik. Adja a kraftot rendesen, nem bántam meg, jó vétel volt Bár én egyelőre 3,84Ghz-en járatom a Phenomot de csak a jobb hűtés hiánya miatt.
-
bozont
veterán
válasz Alister71 #24354 üzenetére
Na majd nyomok tesztet én is a saját és öcsém gépével, a lényegi különbség hogy neki egy Phenom 2 van, meg nincs SSD-je, de ennél a játéknál nem hiszem hogy ez számítana.
A másik meg, pontosan milyen beállításokkal ment a teszt? Mert én csak 102 fps-t kaptam. De én bekapcsoltam a motion blurt és 4x AA-t is. Na meg win8-on futott, nem tudom van e különbség win7-hez képest.Jah low-on, látom.
[ Szerkesztve ]
-
Destroyer91
tag
Sziasztok!
Szeretném kicsit túlhúzni a 965 BE-s procimat (nem gyári,hanem TX 3 Evo hűtővel),mert sajnos előjön a procilimit (hd 7850-el) alapórajelen egy-két játékban (pl. BF 3, Crysis 3 stb.).
Eddig nem próbálkoztam még ilyesmivel, szóval az lenne a kérdésem, hogy hogyan kellene nekiállni,mivel lehetne tesztelni, milyen feszültségértékekkel és hogy állítgatni folyamatosan feljebb és tesztelni?
Csak addig húznám, amíg meg nem szűnik ez a probléma. (3,6- ...) A gépem többi adatait az adatlapomon lehet látni.Előre is köszi a helpet!
-
Alister71
nagyúr
válasz Destroyer91 #24375 üzenetére
A TX3 evo nem túl acélos. Olyan 3.7-et saccolnék, ha jó procit fogtál ki olyan 1.40 volton elmegy 4.0GHz-en, akkor NB emelés nélkül talán még elbírja.
Tulajdonképp azt javasolnám így elsőre, hogy állíts be a bioba (uefibe) a procinak 1.40 voltot és kezd el emelni a szorzót. Szerintem 18-assal indíthatsz és tesztelgesd. Ha megy akkor felesével emelheted a szorzót addig amíg megy. 1.40 volt felé viszont ne menj, mert a TX3 nem fogja bírni lehűteni.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Redneck
nagyúr
válasz Alister71 #24376 üzenetére
Nézd meg azért ezt a nem tudja lehűteni dolgot. Nem túl acélos ez tény, de ha jó a házszellőzésed jól használható módon be lehet lőni! Ha játékok alatt 55 alatt marad az tök jó egy ilyen kaliberű hűtővel, full terhelésen se menjen 60 fölé ha hosszú életű technikát szeretnél. Persze minél hűvösebb annál jobb
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz bozont #24378 üzenetére
Én 965-ről X6 1100t-re váltotam igazából annyi külömbség van hogy ez 3,6-on tudja azt amit a Deneb 3,8-on DE még nagyobb hűtőt kellett vennem !
Igazából a az X4 is elég volt nekem inlább a nagyravágyás motivált ! Ha az öcsém lapja bírná neki azért vennék egy 965BE-t nagyon jókat játszottam veleA teljesítmény csak pénz kérdése ! https://valid.x86.fr/1x0hag
-
Ger_man
senior tag
válasz Gabrikovics #24380 üzenetére
Szia,
Csak játszol vagy mást is csinálsz a 1100t-n? Én is gondolkodok egy X6 updaten, de nekem a játék mellett rendereléshez és 3Ds programokhoz is kellene.
Ilyesmiről van tapasztalatod? Ha leírnád megköszönnöm
Ger_man
-
Gabrikovics
aktív tag
-
Destroyer91
tag
válasz Alister71 #24376 üzenetére
Köszi a helpet, viszont mennyi idő után vagy milyen teszt után mondhatom stabilnak a rendszert?
Ha csak gémelek néhány órát, az elég, vagy Prime95-ben torture test?
Most 1 órát csapattam BF 3-at 1,4 V-n, 3,6-on , 51 fok fölé nem ment a proci és az említett procilimites gond is már nyomokban jelenik csak meg, kifejezetten játszható lett. -
Alister71
nagyúr
válasz Destroyer91 #24387 üzenetére
Én nem vagyok az ilyen nyúzós tesztek híve. Nem is értettem sose, hogy képes valaki 8 - 10 órákat nyúzni vele a gápet, és csinálni vele 20 ezres villanyszámlát.
A mindennapi használat és a játékok úgyis előhozzák a hibát, egy lefagyás, vagy max kékhalál kíséretében. Ám ha stabil, felesével még próbálhatod emelni a szorzót.
Nekem a 955-öm pl. 1.275 volton ment 3.6GHz-en.Alister from Hell
-
Alister71
nagyúr
válasz Destroyer91 #24389 üzenetére
Az 1.4 nem magas, az a Phenom alapfesze. (általában)
Alister from Hell
-
Ger_man
senior tag
válasz Destroyer91 #24387 üzenetére
Primenál kell 24óra legalább... sajnos ez van... igen otthon én sem csinálnám, de koliban nem számít...
Lord: de ha az ember épp 3órája renderel akkor azért te sem örülnél, ha akkor jönne elő az instabilitás
-
bozont
veterán
(#24392) Ger_man
Aki ilyen időigényes számításokra használja a gépét, vagy munkára az szerintem ne tuningoljon. Szerintem ebben az esetben fontosabb a stabilitás.Amúgy meg én sem vagyok híve a szintetikus teszteknek, max fél órát futtatom, utána játékokkal lehet finomhangolni. Nem egyszer hallottam már hogy egy-egy játék megfektette a primestabil gépet (pl Showdown, BF3 vagy most a C3)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én úgy szoktam húzni, hogy feltolom a vid maxra. Ez a Wolfinál 1.36V, a Denebnél 1.425V. Majd elkezdem durván húzni. Tehát 3.5, 3.8, 4.0 és 15 perces Prime-okat tolok. Majd ahol tudom hogy már necces ott lassabban, 4.1, 4.2, 4.3... Ha kibukik akkor feszemelés. Így rohadt gyorsan meg lehet találni a proci végét és már csak a finomhangolással kell szenvedni. Én nem Primeolgatom végig minden feles szorzóval mint sokan szokták, ki a fasznak van ahhoz idegzete.
Majd ha elértem a finomhangolást akkor egy végleges tesztel meggyőződöm hogy tényleg fasza-e. Ami 3 órás Primeból áll. Ha elbírta akkor utána napokban játszok vele egy jót, meg a szokásos hétköznapi tevékenység. Ha nincs anomália akkor fasza, béke veled. Általában így, csak én eléggé MHz mániás vagyok és a végén +50 MHzhez is sokat kell szenvedni, na ott sok időt baszok el.Ezt a 20 ezres villanyt meg hagyjuk, a Prime kevésbé zabál villanyt, mint ha játszol. Mivel a VGA az épp nem megy. Egy 12 órás jól megtépett Deneb elkajál 170 Ft-ot így. Az a 20ezer pont akkor jönne ki ha egy 250W-os VGAval együtt megtépett Denebbel 24/7 játszanál egy hónapig, monitorral, hangcuccal együtt. Ami igencsak valószínűtlen.
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz troll81 #24385 üzenetére
Mi most éppen a Resident Evil 5 Benchmark eredményekről beszélünk, nem a Crysis 3-ról. Itt meg kiírja az eredményeket a végén.
-
Redneck
nagyúr
Én se szoktam Prime tesztet sokáig futtatni. Értelmetlen, pár játék simán megfekteti ha instabil.
-
Redneck
nagyúr
Szerintem ami fagyasztja a gépet ha instabil a proci: BF3, Shift 2, GTA IV, Source motoros játékok, Crysis 2. Ezekkel gyönyörűen (főleg multiban) lehet instabilitást nézni.
-
MC Pite
veterán
válasz Redneck #24399 üzenetére
Van aki nem (csak) jétszik a gépen és nem tud órákat eltölteni előtte. Egyébként ég mindig biztosabb mint a játék. Délután prime indít, másnap reggel ha még megy -hűtés nem maxon hogy legyen benne egy kis tartalék- akkor okés, 12-16óra már primestabil, ez után ritkán bukik már ki valami.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 82.000.-
- AMD A8-7600 - 4 Magos - 3.8 GHz órajel - FM2+
- AMD FX-6300 6 magos AM3+ processzor
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Új, gépben még nem volt - Eladó!
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2695v4,2697Av4(áfás számla, 1 év garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest