Új hozzászólás Aktív témák
-
tusi_
addikt
Csak nalam tunt el a monitoring resz adrenalin 24.3.1 alatt? Ctrl+shift+O val elo lehetett hivni azelott. A teljesitmeny fulon is hianyzik az opcio, hogy mindig lathato legyen, vagy csak jatekok alatt.
eat, sleep, play, replay
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
25 évig Nvidia felhasználó voltam, de most az elszállt árak miatt egy 7900XTX OC mellett döntöttem.
Van valami amit jó tudnom? Mit kell beállítani? Mire érdemes figyelni? Stb...Minden tippet köszönök
-
laragirl83
őstag
válasz smallmer #7553 üzenetére
Nagy vonalakban, ha szeretnéd hogy halk legyen de jó hőfokok, akk adrenalinban venti profil 50% mondjuk fixen, memória oc 2714re felhúz (esetleg fast timing is, ha nem hibázik), power limit +15%, aztán elkezded UVzni, 1150ről lefelé és tesztelés játékkal!!.
Ha szerencséd van le tudsz menni 1075-1100 környékére, de ez lutri, nálam pl 1125 és vége.
(a játékkal tesztelést azért külön jeleztem, mert pl time spy meg speed way stb szintet tesztek gond nélkül lefutottak sokadjára is nálam 1100 körül, de játékban kihalt)gigabyte x670 aorus elite ax * 7800x3d * corsair icue h170i elite lcd * 32gb g.skill tridentz 6000 * sapphire 7900xtx nitro+ vapor x * samsung evo 980 pro 1tb * fractal design meshify 2 xl tgd * gigabyte g32qc
-
raziel01
veterán
válasz laragirl83 #7554 üzenetére
Mondjuk amiről te beszélsz az OC és UV is egyben. Ha nem zavar valakit, hogy bukik 5-6% körüli teljesítményt akkor simán vissza lehet venni 150-200 Mhz-et mindenféle OC nélkül és akkor durvább undervoltot is bírnak ezek. Előnye, hogy kisebb hőfok és halkabb venti.
Lásd nálam a 7800 XT, 4-5%-al lassabb, hogy 200 Mhz-el vissza van véve és halál stabil hónapok óta 910mV-on.Kb 70-80W-al eszik kevesebbet.[ Szerkesztve ]
-
samfishR
senior tag
utóbbi 3-4 driver óta nektek is rohadtul belassul ha alt-taboltok játékokból? kb december óta úgy néz ki, hogy felrakom az új havi drivert, és már megy is vissza a 23.11-es, mert csak azzal hibátlan most a legújabbal is ez van, AC Odyssey-ből kialttabolok és kb 15-ből 1x belassul az egész gép, de kb mintha 5 fps lenne (asztalon is), ez tart kb 5-10 mp-ig.
7900xtx nitro+
[ Szerkesztve ]
-
tusi_
addikt
Engem az ertesitesek ful idegesit. Regen csak akkor volt ott vmi, ha crashelt a kartya es jelentette, hogy visszallt gyarira. Most meg allandoan ott van a jelzes es csak azt irja, hogy tudom megnyitni a panelt. Baszki, ha mar ott vagyok a menuben es latom a jelzest, akkor nem egyertelmu, hogy tudom, hogy kell megnyitni?
eat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
Ugyanaz. HFW ment 1020Mv-on 2614/2614-el. Majd lejjebb vettem 2514/2514, nekem az boven elg, de ekkor mar az atvezeto vidik hasaltak.
Visszaraktam az elsore, ment minden frankon. Na CP2077 indit, es hibauzi. 1040mv-re emeltem, hibauzi. 1050 ugyanez.
Ugyhogy ment vissza a jo kis bejaratott, ami 1 eve megy es mindenhol stabil. Tudom, hogy szerkeszthetnem jatekprofil szerint, de annyit nekem nem er az egesz.
Gondolom neked csak ACC alatt megy igy, mas jatekokkal nem jatszol, ha jol emlexem
eat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
Lehetseges. De Horizon FW alatt ment, mar kezdtem orulni es elhagyni a FSR-t, olyan jo hofokok voltak.
Meg megnezem mas gameban is, cp 2077 hires a terheleserol. IS. Csak nehogy ugy jarajak, mint tavaly. Annyiszor kellett resetelni a gepet, hogy a wnindows az egyik bootnal azt mondta NOPE.[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
Megneztem ACC-t es LMU-t, mind2 megy 1025-n. De RDR2 es TLOU fagyik , akarcsak a cp2077.
eat, sleep, play, replay
-
smallmer
őstag
Az mennyire normális 7900XTX-nél, hogy játék közben ha nagyobb terhelést kap mondjuk (4K ultra Hogwarts Legacy) akkor fura kissé zümmögő hangot (coil whine) ad ki?
-
laragirl83
őstag
Ezzel a min freq sztorival mi az álláspont?
Olvasni ezt is azt is. Jó az default 500MHzen aztán majd kártya tudja vagy érdemes feltolni pár száz MHz diffivel maxhoz képest?gigabyte x670 aorus elite ax * 7800x3d * corsair icue h170i elite lcd * 32gb g.skill tridentz 6000 * sapphire 7900xtx nitro+ vapor x * samsung evo 980 pro 1tb * fractal design meshify 2 xl tgd * gigabyte g32qc
-
mmdms
addikt
Kb 25 perc exodusban, megy ez rendesen,épp tálcán van. De rosszul emlékeztem, kerek 1 v-ra lőttem be. A hotspot jóval magassabb mint acc alatt (86-7) , itt 95-ön áll.
tuti vmi thermal limit mer el se moccan erről az értékről.
Ha csak hagyom a játékot futni az is eszi ugyanúgy a rendszert? kimegyek kávézni cigizni de nem lépek ki a menübe.
Vramhangolást valaki mérte már játékba épített bencsmárkkal mennyit számít? Placebo és az 1% közti értéket átlépi?[ Szerkesztve ]
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
tusi_
addikt
Nemtudom megmondani, mitol fagy az egyik, mitol nem a masik.
Teny, hogy igy van, legalabbis nalam.
Thermal limit 110, nalam soxor allt ott, hidd el.Alan Wake 2 ben neztem a ramot, ott hozza adott ugy kb 2%-t a 2700 mhz, plusz meg egyet a gyors idozites.
Masik jatekban meg semmit. Nem BW hianyzik xt -nek, hanem more chip power[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
M.T.
senior tag
válasz laragirl83 #7570 üzenetére
Amennyire én tudom a legtöbb játékban már nem okoz gondot de van pár shoter ahol jobb ha be van allitva a min freki a max közelébe (-100-200mhz) mert ha pillanatra kevés terhelés jön akkor a frekivaltas stuttert okoz. De melyek ezek a játékok pass. Ancient gaming is említi az 1ik videójában.
-
tusi_
addikt
-
tusi_
addikt
Adok neki egy utolso eselyt, de csak a tudat miatt, olyan sokat nem szamit egyebkent.
Azt nem ertem, hogy miert nem tudom visszavenni az iranyitast, ha lerohad az adrenalin, miert kell hardresetelni a gepet. Zoldeknel ez nem volt, kifagyott es kesz..[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
válasz Kolbi_30 #7579 üzenetére
Csontrafagy a gep. Semmi nem reagal, se bill se eger, csak a bekapcs gomb nyomvatartas illetve reset gomb segit.
Most probaltam meg OC bios +15 Pl es a cp2077 1050 en is eldobja magat.
Nalam marad a regi jol bevallt beallitas. Ha menne 1060-n mondjuk, akkor azert a 15mv ert nem eri meg az egesz.
Meg huzza vmeddig es jon a valtas a masik oldalhoz.
Erdekes, hogy a reset utan csak a masodik ujranditas utan ismerte fel a kartyat, addig vmi 800x600 ban bootolt. Mindez alatt kezdtem orulni, hogy visszakuldom mint selejtet - ez lenne a 3 garis ugy - es hozok egy "masikat".eat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
Hat nalam nem. Hogy ez windows, vagy kartya fuggo, fingom sincs. De nagyon retek, olyan 2000es evek eleje tuning feeling.
Egyszer ujra kellett telepitenem a wint, mert vagy 10-er reseteltem es a vegen nem indult mar a win. Se javitas, se visszallitas semmi nem mukodott.
A 6800-as szepen megfagyott es egy kis ido mulva vissza jott alap beallitasokkal.eat, sleep, play, replay
-
mmdms
addikt
-
tusi_
addikt
válasz Alogonomus #7583 üzenetére
Persze. Atomsatbil, ha nem piszkalom. A 1075mv vel meg nem volt sose problemam, egyik jatek alatt sem.
Kifogtam egy antituningos peldanyt. Hacsak ez lenne vele a bajom, akkor nem is erdekelne.
Bar azt lattam most, hogy ha 1100mvrol 1050 re csokkantem a feszt, akkor vagy 20W -ot esik a TBP es no valamelyest az fps. Ez azert zavar, hogy az enyem miert nem tudja.eat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
válasz Kolbi_30 #7586 üzenetére
Ha nem tetszik, nem olvasod. Ilyen egyszeru!
Nem tuningolni akarom, hanem lejjebb vinni a fogyasztast, hogy ne legyen magas a hotspot. Es meg mielott a ventivel jonnel, azzal csak az edge temp megy le, akar 50 fokra is, de attol a HS meg 80-90 mozog.
Ha gyarin hasznalnam, ertsd 1100mv es 2800 koruli mhz, akkor lenne 90+ fokos.
Igy mar ertheto?? Vagy ez is ciki??[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
Itt egy video, ha el van engedve gyarira.
eat, sleep, play, replay
-
mmdms
addikt
válasz Kolbi_30 #7586 üzenetére
Sztem nem ciki. Nekem gyari beallitasokon 2300 mhz a max boost. Orulok nagyon h evvel a driverrel megy most sokkal jobban, +3-400 mhzet megerez az ember rendesen, foleg h vrba hasznalom, nem144 fps hajkurasszuk, hanem h tartani tudja rendesen a 72-t. Es tusinal is vr a lenyeg.
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
tusi_
addikt
xtremist:
Megkeresett a honeywell itthoni markakepviseletenek egyik embere priviben, mar nem eloszor es elgondokodtam a muteten.
Nehez ezt a ptm-et feltenni? Gondolom eloszor fel kell melegiteni a kartyat - nem lesz nehez - es utana szetkapni. De a memo padok altalaban hasznalhatoak maradnak? Vagy osszelehet azokat meg barkacsolni?
Utoljara 9600 pro-t mutottem, az tulelte, de az kozelrol sem volt ilyen bonyolult.eat, sleep, play, replay
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest