Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BeZol

    őstag

    válasz AuraSync #6764 üzenetére

    Nem tudom Wattmanban és MPT-ben miket állítgattál, sztem ott csúszhatott vmi félre amire nem figyeltél, mert eléggé fluktuál a gpu órajeled, a proci viszont jól tartja magát.
    Esélyesen vagy az MPT-s TDP keret volt kevés, és/vagy Wattman-ban túl levitted a feszt, mert olyankor nem tartja nagyobb terhelésnél a tartomány alját sem és beszakad, de lehet a tartomány alját nem húztad fel 100-as range-re a maximumtól.

    #6771 Dolpa:
    alapvetően a GPU Hotspot a lényeg.
    Elviekben 100 felett már bizonyos szinten throttlingolja magát a kártya (én mikor kényszerítettem nagy tuning mellett 40%-os ventit és 104 fokig ment, akkor nem érzékeltem pontszámromlást...), de ami tuti-fix (bár ezt sem tapasztaltam még meg csak ref 5700 XT-vel), hogy 110fokos gpu hotspotnál throttlingolna a kártya.

    Alapvetően nekem csalódás a hotspot vs hotspot alakulása, hogy csak 13 fok a javulás, mert én pont azt vártam volna el a vízhűtéstől, hogy nagyon minimál lesz a gpu és a gpu hotspot különbsége (teszem azt 5 fokon belül), ehelyett 23 fokról 26 fokos különbség lett, kvázi nem változott az eltérés.

    Pár napja néztem ref 6900 xt vizezést, a csávónak bykski volt, és rárakta utána alphacool-osat. Talán 2-3 fokkal jobban muzsikált az alphacool (ne kövezz meg ha nem ennyi, nem ma néztem): [link] és [link]

    Ha bírja a chip, akkor elviekben játékokban a 2800MHz környékét is elérheted a terhelés függvényében (láttam már 2840MHz-es postokat német fórumon, bár lehet csak gagyi benchmarkokból volt), de ez is teljesen jó :)

    Gratula a rendszerhez! :R

Új hozzászólás Aktív témák