Hirdetés

  • 300 megapixelnyi kamera érkezett a Samsungtól

    ma Az ISOCELL HP9 fő- és zoomkameraként is helytáll, a JN5 és GNJ árérzékeny mobilokba kerülhet.

  • Cryptmaster teszt

    gp A toll erősebb a kardnál – főleg, ha azt írjuk le vele, hogy mithrilpenge. De szavaink ebben a játékban nem csak acélt és varázserőt képesek megidézni, hanem az egész világ sorsát megváltoztatják.

  • Olcsó USB WiFi AC adapter

    lo Egy olcsó WiFi AC USB adapter jó szolgálatot jelenthet, ha az új router csak elvileg támogatja a 2,4 GHz-es átvitelt.

Új hozzászólás Aktív témák

  • Silentfrog

    Topikgazda

    válasz Skillet #20936 üzenetére

    Hopssz nem láttam! :B

    Tehát egy 120 literes medencére baromi felesleges az Atman 1200 mellé még egy belső szűrőt is tartanod.
    850 litert vizet forgat valósan tiszta állapotba és belefér vagy 10-12 liter szűrőanyag.
    Tehát a belsőt vedd ki, fölösleges.
    Ha jól látom esőztetővel használod a külsőt, ez így tökéletes.
    Ha a szűrőt szétszeded és kimosod akvárium vízzel akkor a a szűrőanyagok sorrendje úgy legyen, alólról felfele , hogy kerámiagyűrű, durva szivacs , finom szivacs lávakő és mivel erős a szűrő így legfelülre rakhatsz perlont is.
    Ha kész akkor csak akkor szedd szét legközelebb ha már alig nyomja a vizet az esőztető. Ez nálad az akvárium méretét és a halak számát nézve lehet, hogy csak 3-6 hónap múlva lesz.
    Vízcsere heti 30% nem kell több.
    Carbo mehet bele de az ecset algát nem fogja megszüntetni, max visszaszorítja. Ne adagold túl és akkor nyomd a vízbe , ha már megy a világítás. Érdemes felszívni egy fecskendőbe és felesbe akvárium vízzel közvetlenül az ecset algára nyomni. Ilyenkor kapcsold ki a szűrőt!!!
    3-4 perc múlva kapcsold vissza.

    Az etetés az nagyon fontos!
    Ne adj nekik többet mint amit egyből meg tudnak enni, inkább reggel este keveset mint egyszerre sokat. Tehát ne kerüljön az aljzatra,és ne legyen az , hogy 5 percig csak nézik, hogy hogy tudnák felfalni. :)

    Esetleg amit jó lenne venned, ha nincs tele a külső szűrőd szűrőanyaggal az pedig a biológiai szűrőanyag!
    Ha nem akarsz sokat költeni akkor jó a lávakő is de két liter Filtergranulat vagy matrix trop esetleg sera siporax nem olyan drága.

    A kivehető tereptárgyakról úgy tudod azonnal eltávolítani az ecsetalgát, hogy beteszed a fűrdőkádba öntesz rá 20%-os ecetet, majd gáztűzhelyen forralt forró/ !!! / vízzel leöntöd. Pár perc múlva leöblíted csapvízzel és mehet vissza az akváriumba. Nem kell sikálni. az alga szinte egyből kifehéredik, 2 nap alatt az ancik megeszik! /vagy eltűnik magától nyomtalanul. Ezt nem sikerült kilesnem :) /

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák