Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    Nos, immár több hete használom a legutóbbi ALDI-s akció során vásárolt ACTIV ENERGY MD 15527 típusú töltőmet:

    Már az első tapasztalatok is pozitívak voltak. A legelső használatkor mind a Duracell, mind az Acitv Energy LSD aksikat kb. 10 percen keresztül frissítette (a "refreshing" funkciónak megfelelő LED-ek villogtak), majd igen gyorsan feltöltötte mindegyiket.

    A 2450 mAh-s Duracell aksik töltését kb. 2 óra alatt, a 2300 mAh-s Activ Energy aksik töltését pedig kb. 1,5 óra alatt befejezte. Valóban méltó volt a "rapid charger" elnevezésre ez a készülék.

    Megjegyzem, hogy - nyilván - a kisütésnek köszönhetően, a Duracell akkumulátoraim érezhetően tovább bírták a digitális fényképezőgépemben, még vaku használata mellett is.

    Ezt azóta már számos használatot követő újratöltés igazolta.

    Ami nagyon fontos különbség, hogy a teljes töltöttségi állapot elérését követően az akkuk éppen csak langyosak voltak tapintásra, ellentétben azzal, amit a Duracell saját töltőjével tapasztaltam. (Ami nem elviselhetetlenül égető módon, de érezhetően nagy mértékben felmelegítette őket.)

    És akkor még nem is említettem, hogy a Duracell töltő ~4-6 órán keresztül dolgozott, mire teljesen feltöltötte az akkukat.

    Summa summarum: Ugyan 9 Volt-os és AAA-s akkumulátorokkal még nem volt módom tesztelni a készüléket, de az eddigi benyomásaim maximálisan pozitívak.

    Remélem, hogy hosszú távon is kiszolgál majd ez a "kis" töltő! ;)

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák