Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz Lokids #23491 üzenetére

    Úgy szoktam fogalmazni, hogy a megszólalásig hasonlítanak az eredetire: anyaghasználat, kezelőszervek, méret, súly...
    Japánok találták ki eredetileg a rendvédelmi szervek képzésére. Ma már a Magyar Honvédség is használja a paintball mellett kiképzésre.
    IPSC, IDPA versenyeket is csinálnak airsoftra ugyanazokkal a szabályokkal. USA versenyen indult egy japán srác. A japán törvény szerint kora miatt nem használhatott éles fegyvert, így airsofttal tréningezett. Kiment USA-ba versenyre és élessel megnyerte azt.
    Az airsoft fegyverek szándékosan úgy vannak kialakítva, hogy ne lehessen őket élessé átalakítani, ne bírjak azt a terhelést. Viszont az éleseknél használt kiegészítőket (távcső, fegyverlámpa, hordszíj, stb) rá lehet aggatni az airsoft fegyverekre is. Hurricane 100% méretpontos testeket gyárt, ehhez megvette az éles fegyvert gyártó cégtől a licencet és CNC-vel mar. Classic Army Kínában azon a gyártósoron gyárt, amelyen a 90'-ben az FN Pal cég az éles P90-eket gyártotta.

    Azért van a 7,5J, mert a magyar jogalkotók nem csináltak rá külön kategóriát, ellentétben a paintball-al. Egyszerűen bedobták ebbe a légfegyver skatulyába és kész. Az airsoft fegyverek túlnyomó többsége 1,5J alatti, de játékon az 1-1,1J a legelterjedtebb. Egy elvakart pattanásnyi nyomot hagy a nyílt bőrön. A "mesterlövész" fegyverek energiája szokott több lenni, de épp a sérülések elkerülése végett szokott követelmény lenni a 20m-es rálövési távolság. A szem nagyon sérülékeny, elengedhetetlen a szem védelme. E mellett fogak tudnak törni, ha teli vigyorral nézel bele egy sorozatba. Vannak különböző testtájak, amik érzékenyebbek: körömágy, szemöldök, lapocka, farpofák, stb. Itt mindenki felszisszen, de például egy ruhagyűrődést érő találatnál inkább hallod, mintsem érzed a találatot.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák