- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Home server / házi szerver építése
- Mini-ITX
- SSD kibeszélő
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
Kár hogy szétgémerkedték mindnek az elejét. A kevesebb néha több. egyedül a Hexform ami néz ki valahogy, a többi mehetett volna a rajzasztalról egyből a kukába.
-
addikt
Végre felső tápos házak.
A Talon még tetszene is, csak legalább 1 DVD írónak hagyhattak volna helyet.Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
Miért jó a felső tápos ház? Retró configot se raknék már bele, irodai gépnek meg túl drága egy ilyen ház, arról nem is beszélve, hogy ott már egyre jobban terjednek a mini és SFF gépek, nem is véletlenül a bajnok fogyasztásukkal.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
addikt
Mert nem kell feltétlen kell külön ventit rakni a gépházba, hogy kivigye a meleg levegőt. A tápegység szépen kiszívja. Kevesebb veni, halkabb gép.
Nekem itthon összerakott gépem van. Irodába tényleg elég az SFF, vagy mini gép, de az inkább brand eszköz legyen.
[ Szerkesztve ]
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
Ez így van. Egyik fórumos ismerősömnek is említettem ezt a dolgot és Ő is ezt válaszolta, hogy annak idején mennyi számítógép ment így sokáig... Nekem valahol a rigolyám az, hogy a tápegység a számítógép szíve-lelke és vigyázni kell rá. Nem biztos, hogy a kondenzátorok szeretik azt, ha folyamatosan a meleg levegőt szívja be rájuk a ventilátor, főleg, ha még nagyobb terhelés mellett eleve melegebb hőmérsékleten üzemel a tápegység.
Bár ezekbe az újabb tápegységekbe már viszonylag elfogadható összegekért 105 fokos kondikat pakolgatnak, pl. 20-25 ezer forint közötti ársávban már jó minőségű bronz tápokat lehet kapni, amiket nyugodtan bele lehet rakni egy normális gamer gépbe.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Én nem aggódok a táp miatt, most kb 30°C van a gépben. Bár régi (2010- ben vettem) de nincs és soha nem volt agyon terhelve. A tápom egy 400W-os Enermax Liberty II, most egy 11. gen i3 konfigot visz, egy GT730-as VGA-val, SSD-vel, meg 16GB DDR5-tel.
Persze más lenne a helyzet, ha lenne egy 4090 a gépben egy i7 mellett.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
Lehet hogy kiviszi a levegőt (hogy a tápegység mennyire örül a VGA melegének, azt nem tudom, bár kétségtelen hogy nem 100 fokos gőzzel kell azért dolgoznia), cserébe viszont elveszi a helyet a vízhűtés radiátora elől, aminek a legjobb helye pont felül van. Oldalt már nézni kell hogy nehogy lejjebb legyen a radi (teteje) mint a CPU blokk.
[ Szerkesztve ]
-
Nálam a gépben a procihűtővel meg a táppal együtt van összesen 8 darab ventilátor. Amit tudok szabályozni, az ~400 rpm-en megy, a procihűtő szintén egy lazább ventilátorprofilt kapott és eleve túl van méretezve a procihoz. A tápegység félpasszív módban megy. Jelenleg semmit nem hallok belőle, a VGA ventije sem forog még. A merevlemezek lila WD-k, amik nagyon halkak, legalábbis az 1-2 terás verziók biztosan.
Most ezt csak azért írtam be, mert úgy is lehet nagyon halk gépet csinálni, ha tele van ventilátorral az egész.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ez alapján akkor kb minden gépházat vízhűtéshez fejlesztenek ki. Akinek meg nincs, az pakolja tele a gépét ventilátorokkal.
Rowon #9 nekem 3 db van kb 5V-on járatva ami befelé szív, 1 db kb 5V-on járatva a CPU mellet ami kifelé nyomja levegőt és a tápegység ami szintén kifelé nyomja a levegőt. A CPU hűtő egyelőre gyári Intel, hőmérséklet függő sebességgel.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Dr. Akula #11 üzenetére
Igazából csak az nem tetszik, hogy fő szempont lett a tervezésnél, hogy vízhűtés kompatibilis legyen. Szerintem nem annyira elterjedt a vízhűtés, hogy ennyire előtérbe helyezzék.
Meglátásom szerint több értelme lenne, ha a házakból csinálnának hagyományos és vízhűtéses verziót. (ahogy általában van fekete és fehér minden házból)Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
Sz.L.
aktív tag
Célszerű átgondolni, hogy milyen alkatrészek fognak bekerülni a felső tápos házba. Pl egy kis fogyasztású "integrált" rendszerhez kiváló a felső tápos ház.
Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)
-
NandoXXL
senior tag
Tudod egy pc bővíthető amikor bele kerül egy nagyobb tdp-s kártya (nem a 400W és társai) majd felfűti a felső tápot elengedheted a halk gepet amit addig optimalizáltál. Nem jó a felső táp, csak a gond van vele később. A másik szörny a teli plexi/üveg az is törik sérül, görgős szék és annyi..
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
addikt
Értem. Tehát mindenki Vérpistike csúcs konfiggal és nem létezik olyan felhasználó akinek nem 1500W-os VGA van a gépébe és elegendő lenne egy felső tápos ház neki kevés ventilátorral.
"A másik szörny a teli plexi/üveg az is törik sérül, görgős szék és annyi."
Ezen hangosan felröhögtem. 2003 óta használom ugyanaz a plexi oldalalapos házat (3 teljes konfig csere volt már benne) és idén sikerül a lakásfelújítás után megkarcolnom a plexit először.Lehet, hogy nálad az asztal alatt van a ház és focizol vele, de szerintem a többség nem. Aki plexis / üveges házat vesz a többnyire tisztába van, hogy ezekre kicsit jobban kell figyelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Tudományos Pandémia Klub
- Robotporszívók
- A OnePlus 12-re is telepíthető az Android 15
- Milyen okostelefont vegyek?
- Óra topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Corsair RM850x SHIFT (új, bontatlan, garancia)
- Asus Rog Thor 1200W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- Csere-Beszámítás! Corsair Icue Link QX120 RGB Ventillátor szett Starter Kit.
- LEGRAND 311063 KEOR SPE jó akksi, hosszú üzemidő szinuszos szünetmentes 2000 VA UPS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest