Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pikachu24

aktív tag

Sziasztok!
    Lehet hogy egy kicsit off lesz, előre is elnézést. :))
    Még anno a telefonomon NEM így állítottam be az sd kártyát, hanem a második pöcök volt kiválasztva:

[link]

De sajnos arra nem figyeltem hogy ez az opció megakadályozza hogy a tároló más eszközben is használható legyen.

A tegnapi napon csináltam egy backupot a telefon belső memóriájából(gondoltam az sd-n ott lesznek a fájlok..), majd újratelepítettem....

Azóta bármilyen eszközbe beleteszem a kártyát azt kéri hogy formázzam.
    Egy ismerősöm azt tanácsolta hogy meg kéne próbálnom linuxon(windows nem látja), hátha az látja.
    Ezt sajnos még nem tudtam megtenni, nem tudom hogy hová telepítsek linuxot.

Ezért most azon gondolkodom, hogy belerakom az akció kamerámba az sd-t(természetesen az is formázást kér), és azzal leformázom. Ez egy pillanat alatt megvan(értsd. 0mp), míg gépen a gyors formázás elég sok idő.

Ezután szerintem egy adatmentő programmal vissza tudnám hozni az adataimat.

Nektek erről mi a véleményetek?
    Gyors formázás, vagy kamerába belerakás(mert ez mégis csak gyorsabb, ezláltal gondolom kevesebb adat veszik el.)

Illetve windowsra milyen programot ajánlanátok amivel vissza tudnám szerezni az elvesztett adataimat?

[ Szerkesztve ]

• Pikachu24

aktív tag

válasz liksoft #8551 üzenetére

Ezzel egyet értek. Viszont a kódolást szerintem nem fogom tudni feloldani. Szerintem az adatok nincsenek kódolva, csak a kártyához való csatlakozás nem engedélyezett.

Az újra telepítés szinte biztos hogy törölte a kulcsot. A telefon nem is látta.

Doky586: Pontosan ;] ;) Csak sajnos van egy olyan érzésem hogy nem lesz meg a sebtapasz.

Geripapa: Kicsit majd utána olvasok, és megpróbálom. Sajnos nem hiszem hogy sikerülni fog.

Új hozzászólás Aktív témák