- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini-ITX
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
4 terás SSD-t 130, 8 terás SSD-t pedig 270 ezerért láttam legolcsóbban, az kb. 32-34 ezer Ft/TB (vs. 2 terás 25 ezer/TB vs. legolcsóbb HDD kb. 8 ezer/TB). Egyáltalán nem kevés egyik se, fajlagosan a fentebb vázolt 2 terás 50k-ért sokkal jobban megéri. (És még az is 3-szor annyiba kerül, mint a legolcsóbb HDD...)
Ez amúgy nekem ellentmondásos, mert olcsóbbnak kellene lennie a nagyobb SSD-knek; de lehet, hogy a spécibb chipek rosszabb kihozatala miatt (is) van az, ami.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
tibaimp
nagyúr
A 4-8TB-os méretre gondoltam. Az fölött az ár horror, azt tudom, hogy létezik 30TB-os SSD, de olyat otthonra nem veszel. Ezért írtam a "normál" piacot. Eleve, ha a 8TB-os SSD-k ára elkezdene lejjebb menni, gyorsabban, az vinné magával a kisebb kapacitások árait is.
Én eleve azt várnám, hogy az SSD piac "kettéváljon": lenne egyszer a nagy (8TB +) kapacitású SATA alapú, akár FHD/UHD filmek tárolására is otthon, ill. a gyors nvme 7000/7000MB/sec 1-4 TB-os a játékoknak és a Win-nek.
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
bteebi
veterán
Azért szép lassan szivárognak lejjebb a nagyobb meghajtók. A mostani, brutál drága euro árfolyam (és ugye a 27%-os, szintén világbajnok ÁDA) mellett is van már 2 terás SSD 50 ezerért. Az 25 ezer/TB. A legolcsóbb HDD-k kb. 7,5-8 ezer Ft-ba kerülnek TB-onként. Már ott is "csak" kb. háromszoros a szorzó. De egy HDD is simán kerülhet 10-12 ezer Ft/TB-ba, akkor meg már "csak" kétszer olyan drága az (olcsó) SSD. Alakul ez!
Ráadásul SSD-ben már jó ideje van 30 terás, HDD-knél meg talán 22 (vagy 24?) TB lehet a jelenlegi csúcs. Az SSD sokkal jobban skálázható, és nagyon sokkal gyorsabban fejlődik.
-
bteebi
veterán
Lehet, hogy én értelmezem félre, de a táblázatban az van a 30 terásnál, hogy 4K random írásnál 56000 TB-ot bír. Az 56000 / 30 = 1800 újraírhatóság. Napi 1-gyel kb. 5 év. 128K szekvenciálisban meg 201 PB, ami kb. 4-szer annyi (kb. 7200).
Oké, ez a read intensive SSD. A mixed usenál 140000 / 25,6 = bő 5400, 282 PB-tal meg kb. 11000. Konzumer vonalon ezek ma már brutál jónak számítanának.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Azért 14 petabyte egy darabig elég. Ahogy nézegettem róla tesztet, villámgyorsnak tűnik.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
tibaimp
nagyúr
De jó lenne, ha ez a méret is elkezdene leszivárogni a "normál" piacra, elérhető áron....
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
bteebi
veterán
Kapacitásra nem (sem) rosszak, már egy az egyben ki lehetne váltani velük a HDD-ket. Újraírhatóság... so-so. Egy darabig azért elég. (Végül is, ha már 3, vagy 5 évet kibírnak, az elég lehet. Az meg majdnem napi 1 írás, amennyi nem feltétlenül van.)
Azt jól értelmezem, hogy bő 20 wattokat fogyasztanak? Lenyomják a HDD-ket is. Persze nem feltétlenül ez a legfőbb szempont, meg persze fogyasztás/kapacitás alapon valamivel jobb a helyzet.
-
-
Graphics
Jómunkásember
Frappáns címadás: Adatközpontokba költözne be a SMART PCI Express 4.0-s SSD-je [link]
Majdcsak elférnek a kajibában[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP)
- 7db 14TB Seagate Exos X16 kisker garis
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta