- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Aktív témák
-
lakosk
tag
Bocs ha van már erre válasz valahol a témákban, de nem találtam meg.
A kérdésem az lenne ,hogy megoldható -e valamilyen programmal egy ABIT IC7 FSB állítása windows XP-ből?
Valahol mintha olvastam volna, hogy ezt a 875P chip nem támogatja, de ez nem biztos.
Erre az ellenérv, hogy találtam egy OC oldalt, ahol a srác 4,4 GHz-re húzta ebben a lapban a prociját. Azt nemtudom, hogy biosból -e,de a képen amit felrakott a netre ott a háttérben láttam a CPUFSB nevű progit. A lap egy ASUS P4C800 volt(asszem ez is 875P)
Válaszotokat előre is köszönöm!Mitől zakatol a vonat? Mert ezek az állatok 4zetből csinálják a kerekét! (r2*PI)
-
op9
aktív tag
Hali!
A CPUFSB-ért asszem fizetni kell, én a SETFSB-t használtam már, és megy jól.
[L]http://www.page.sannet.ne.jp/k-hazama/[/L]
innen megtalálod remélhetőleg; azt írja, hogy az ASUS P4C800-as jó az IC7/IS7-hez.
Én egy ABIT BE7-RAID-ben húztam egy 1.8A-s procit ezzel 2.6-ig (kép van róla), de BIOSból 2560 felé már be sem bootolt.
2618-on már nem akarta megnyitni az IrfanView-t egy kép mentésére.
Asszem ha a BIOSban beállítod a FIX PCI frekit, akkor ez sem fogja már változtatni.
Üdv.!How Bad Do You Want It?
-
lakosk
tag
Köszi!
Letöltöttem, de nem akar elinulni.
A hibaüzenet:Please copy GIVEIO.SYS into SETFSB folder.
Sajna nem tudom elolvasni ami az oldalon van, mert nincs meg a nyelvi csomagm.
Mit tegyek?Mitől zakatol a vonat? Mert ezek az állatok 4zetből csinálják a kerekét! (r2*PI)
-
lakosk
tag
Már megtaláltam, de hibás a tömörítés.
El tudnád küldeni mailba?Mitől zakatol a vonat? Mert ezek az állatok 4zetből csinálják a kerekét! (r2*PI)
-
op9
aktív tag
-
op9
aktív tag
Mail ment!
How Bad Do You Want It?
-
lakosk
tag
Nagyon köszönöm!
Sokat segítettél. Sikerült.
KösziMitől zakatol a vonat? Mert ezek az állatok 4zetből csinálják a kerekét! (r2*PI)
-
op9
aktív tag
Nincs miket.
Csacsa1 mail ment.
De a fáljt le is lehet tölteni, nem kell engem kérni :).
Pá!
Szerk.: És az eredményeket lehet ide írni :)
kezdem
Abit BE7-RAID - Intel Pentium 4 1.8A ~1.68V-on léghűtéssel:
2600MHz
[Szerkesztve]How Bad Do You Want It?
-
op9
aktív tag
Hali Versus!
Tudom, hogy nagyon otthon vagy a témában, ezért is kérdezlek.
A linken, amit adtál nem szerepel konkrétan az Abit BE7 (845PE chipset). De látom, hogy jópár különböző gyártó azonos chipsettel rendelkező alaplapjához ua. a fájl tartozik, most akkor nekem jó lenne a Gigabyte GA-8PE667-eshez tartozó fájl, csakmert ezen az oldalon: [L]http://www.cpufsb.de/FSB.HTM[/L] azt írja, hogy az alaplapon lévő PLL IC határozza meg, hogy melyiket tudja a CPUFSB... :F
Köszi!How Bad Do You Want It?
-
J.J. András
őstag
szasz Versus, figyu már, nincs olyan tapasztalatod mint fent beírt op9 kollegának, hogy ő azt mondta, ezzel a WinXP alól állítható FSB tekerővel, jobban tudta húzni a prociját ( lényegesen)....
meg ha már WinXP alól tuningolok, szeretném a legfrankóbbat feltenni, melyik lesz az ? amit te linkeltél ?
köszi előre is, csőváz'' ...Client Estwood bekaphatja, hóóó....''
-
op9
aktív tag
válasz J.J. András #15 üzenetére
Az, hogy 2600-on még képes volt elmenteni egy képet, az csak szépség, nem azt írtam, hogy tovább lehet húzni, hanem ''szebb képet lehet csinálni''...
De állítom, hogy egy nagyobb progi elindítása szintén újraindítást eredményezett volna.
Ezeknek az inkább a lényegük, hogy csak akkor járatod magasabb frekin a procit, ha szükség van rá, és ehhez nem kell újraindítanod a gépet.
Üdv.!How Bad Do You Want It?
-
J.J. András
őstag
-
senior tag
Nem tudtok olyan progit, ami ABIT BD7-II-vel (I845E chipset)is kompatibilis lenne? Amik itt le vannak írva, sajnos a linkjük szerint egyik sem támogatja!
Forza Ferrari!
-
op9
aktív tag
válasz J.J. András #17 üzenetére
No... azt írtam is, hogy 2618-on már az IrfanView progit sem nyitotta meg, 2600-on még képes volt egy kép elmentésére.
Egyébként nem próbáltam ki, mert nem akarom tönkre tenni, ha nem jó hozzá egy másikhoz írt fájl. Először megvárom az ítéletet :).
Szerintem nem lehetne vele tovább húzni, mert igazán nem látok benne összefüggést, állítja az FSB-t ugyanúgy. De rugalmasabbnak néz ki (AGP, PCI), és több infót mutat.How Bad Do You Want It?
-
op9
aktív tag
-
op9
aktív tag
-
Versus
senior tag
A progi úgy működik hogy először kiolvasod az aktuális értékeket a chipből (Get Values)azután tudod módosítani az fsb-t(Set Values) (és ahol a lap engedi az AGP/PCI-t külön !) Szerintem ez miatt viszonylag kockázatmentes hogy amennyiben a kiolvasás működik meg lehet próbálni óvatosan állítani a programmal az fsb-t. Valószínűleg ha mégsem passzol a progi a laphoz legrosszabb esetben nem tudsz módosítani! A te lapodhoz én is ezt a verziót érzem ''legközelebb'' viszont nem venném biztosra a dolgot mivel nem látok Abit 845-ös laphoz tartozó verziót! A kényelmes az benne hogy egyszerűen parancsikonhoz rendelhetsz üzemi beállításokat,így nem kell vele sokat bajlódni!
Premium Vintage
-
J.J. András
őstag
Versus, hogyna kell azt a Parancso-ikont csinálni ?
fogom, elmentem SAVE-vel az adott beállítást, valami CKG kitrejesztéssel......és
a parancsikonban hogyan hivatkozok erre a CKG.-ra ???
elé kell írni, hogy SAVE*.CKG (ahol *=az elmentett név), vagy csak egyszerűen a a mentett fájl neve ? a mentést ugyanoda tehetem csak, ahol ClockGenerator van ?
köszi előre is.......(ne haragudj gyermeteg kérdésekért)'' ...Client Estwood bekaphatja, hóóó....''
-
bitfarkas
őstag
Lehet, hogy nagyon vak vagyok - megmondanátok, hol lehet a BIOS-ban szorzót állítani, mert én csak az FSB-t tudom. A noname ''brand'' memoria viszont nem nagyon tolerálja a magasabb frekit. Így csak 2,9 MHz-re tudom stabilra felhúzni a 2,8-as procit. (3,5 szorzót ír ki rá)
[Szerkesztve] -
válasz bitfarkas #31 üzenetére
Majd idővel mindent megtanulsz az intel procikról is, senki sem azzal született. Amúgy intelnél a valós fsb nem 533 vagy 800, hanem 133 ill. 200. A nagyobb fsb csak a memória felé él, bár ott sokat számít. Ennek megfelelően alakul a szorzó is. Pl egy P4. 2.4C esetén a valós fsb 200, a szorzó meg 12.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Docci
senior tag
válasz bitfarkas #28 üzenetére
Szorzót nem lehet állítani intel prociknál. Ha 2.8 as p4 ed van akkor a szorzó:2800/200=14
Ha tuningolni akarod ,akkor a fsb(alapból 200mhz) kell növelni.
A mem-et val. hogy 5:4 re kell állítani,mint mondtad nem nagyon bírja a magas frekit.
Tehát ha 250mhz re állítod az fsb-t akkor 400mhz-en fog járni a mem,de ilyenkor a proc 3.5ghz menne. :) (lehet ez igy nem fog menni bár nem kizárt)
Tehát én a 240mhz vagy a 230mhz -es fsb ket szorgalmaznám(500mhz et biztos lhehet rajta húzni).
(ha nem megy 250mhz fsb akkor egy pici feszt lehet adni neki)
Ja és erre kell egy normális hűtés is.
Sok sikert.Erőt s erényt!
-
erdoke
titán
válasz bitfarkas #31 üzenetére
A procid alap FSB-je 200 MHz, a nem változtatható szorzó pedig 14. Így jön ki a 2800 MHz (200x14).
Ha az FSB-t emeled, és a RAM szinkronban van az FSB-vel (1:1), akkor annak az órajele is emelkedig arányosan (pl. 210 MHz-es FSB-nél a RAM is 210 MHz-es fizikai órajelen jár, a DDR miatt mondunk ilyenkor 420 MHz-et).
Az osztót a SoftMenu-ben tudod állítani, CPU: DRAM néven találhatod meg. Az értékek az említett 1:1 (ugyanez auto-n) mellett 5:4 és 3:2 lehetnek. Értelemszerűen 200-as FSB mellett 5:4-es osztónál 160 (DDR 320) MHz lesz a RAM, 3:2-es osztónál 133 (DDR 266) MHz. Emelt FSB-nél az osztóból könnyen számolható a RAM.A legjobb aláírás a héten
-
Docci
senior tag
Á látom mindenki rácsapott a témára. :)
Erőt s erényt!
-
válasz bitfarkas #33 üzenetére
Értem mit ír ki az Aida, csak hogy a szorzót nem úgy kell számolni (egyébként egy normális bios ki szokta írni a valós szorzót). Asszem a többiek már egész jó tanácsokat adtak neked, egyébként a P4 procik 25%-os tuningot általában simán visznek. Az enyém P4 2.4B, 133-as fsb-vel, és most 167-en megy fesz. emelés nélkül atomstabilan. De persze a húzhatóság függ a chipsettől is, na meg a ramtól.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
válasz bitfarkas #33 üzenetére
Értem mit ír ki az Aida, csak hogy a szorzót nem úgy kell számolni (egyébként egy normális bios ki szokta írni a valós szorzót). Asszem a többiek már egész jó tanácsokat adtak neked, egyébként a P4 procik 25%-os tuningot általában simán visznek. Az enyém P4 2.4B, 133-as fsb-vel, és most 167-en megy fesz. emelés nélkül atomstabilan. De persze a húzhatóság függ a chipsettől is, na meg a ramtól.
-
bitfarkas
őstag
válasz bitfarkas #39 üzenetére
Ha megemelem az FSB-t 228 MHz-re, az a memoriánál 366 MHz-es ''kímélő életmódot'' jelent. A mem. időzítésekkel nyerhető ezáltal még valami?
A proci hőfok egyenlőre nem gond, mert 80 %-ra visszavett hűtő fordulatszámnál is 40 fok alatt van terheletlenül, terhelve sem megy 50 fölé. -
erdoke
titán
-
bitfarkas
őstag
Most, ha jól emlékszem 3,3,3,7 az időzítések beállítása.
Nem akarom túlságosan kisérteni a sorsot, csak addig akarom húzni a procit, amíg tuti stabil, mert nem szeretnék néhány órai munkát elveszíteni a sebességmánia miatt.
A #38-as kérdésre a szuper Pi ad ezek szerint majd választ. -
Bandit21
addikt
ERRE VÁLASZOLJON VKI PLEASE!
Kipróbáltam a progit, először is BIOS-ban FIX-re állítottam a AGP/PCI-t utána pedig 5:4-re a mem osztót.
Ezután a progival beállítottam az FSB-t 250-re, ez így 3,0Ghz a procinak, a memóriáknak marad a 400.
CPU-z :
CPU 2,4Ghz
FSB 200
a memória 320 -at lát.
Sandra is, és ha mérek 1 CPU arithm bench-et akkor uaannyit ad mintha alapon mérnék. (ha bisoban állítom uaezt be akkor 6957 a dhrystone így pedig 5467 mint alapon)
Ezekkel szemben 3dmark 2001 és 2003 sys summary-ben 3,0Ghzesnek látja a procit. Ha elindítom ezt az FSB állítót, és nyomok 1 get values-t akkor is 250-nek látja az FSB-t és 3,0Ghz-nek a procit...
AKKOR MI AZ IGAZSÁG?regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
op9
aktív tag
Hát... nekem már az elején rakoncátlankodik a clockgen.
Már a Get Values után:
Current:
CPU: 515.45 FSB: 28.64 Memory: 38.18
AGP: 28.64 PCI: 14.32
Természetesen a Selected-nél is ezek vannak.
Igaz most az 1.8-as 2.25-ön megy (mindig ennyin megy), majd megpróbálom alapon is.
És mivel a SETFSB-nél az Abit BE7-hez nem azt a fájlt írták, mint másik 845PE-s alaplaphoz, hanem egy 845-ös lapot, ezért a Clockgen-nél is letöltöttem egy 845-öshöz valót, de az is ezeket az értékeket írta ki.How Bad Do You Want It?
-
bitfarkas
őstag
Na tegnap este játszottam kicsit az IC-7 G, P4 2,8 párossal.
A ram 2*512 MB, 400 MHz, azt mondták Samsung, Aida nem ad gyártóinfót. A venti Igloo 4350, feszültségek alapon.
A frekit RAM szinkronban fel lehetett húzni 3,2 gigáig, de ekkor már nem stabil, feszmentes állpotból a gép ~3 gigáig bootol be.
Ennek ellenére néhány dolog futtatható volt.
Mem olvasás - 5506 MB/s
mem írás - 1960 MB/s
Super Pi 1M - 43s, 2M - 1,42s
A 80 %-ra 50 fokos határig visszaszabályzott venti a teszt közben teljes fordulatra kapcsol, azaz procihőfok eléri az 50-et.
Aszinkronban, 5:4-es mem osztóval a proci kb. 3450 MHz-ig húzható, de ekkor már nem stabil. 3402/192 MHz-es beállításnál: (A mem késleltetéseket 3,3,3,7 helyett 2.5,3,3,7-re állítom, bírja)
mem olvasás - 5162 MB/s
mem írás - 1924 MB/s
Super Pi 1M - 41s, 2M - 1,38s
Lefuttatok egy Mpeg2 enkódolást a Premierre saját kódolójával, 8MB CBR, hang multiplexálva Layer2. Az 1 perces klip - 1,15 alatt fut le. (Ez az megás Athlonon 133-as SD ramokkal 5,5-6 percet igényel.)
A venti itt is teljes fordulatra kapcsol.
Alapban egyébként (2,8G, szinkron)
Mem olvasás - 5056 MB/s
mem írás - 1750 MB/s
Super Pi 1M - 47s, 2M - 1,52s
Ami jól látható, a superpi számításánál a procifreki a döntő, a mem. írás-olvasás ''csodaértékei'' nem olyan fontosak. A memória frekvenciája és/vagy az SSE2 - esetleg a virtuális duplaprocesszor is komoly előny, hiszen a korábbi, 1 MHz-es Athlon nem frekiarányosan, 3,4* lassabban végzett a kódolási feladattal, hanem 4,5* hosszabb idő alatt.
Ezek alapján valahová 3,3 gigára állítom be a rendszert, nyáron meg meglátjuk. A ház szellőzése nem túl jó, így megpróbálom a Tildy által felfedezett passzív csöves procihűtési megoldást alkalmazni, mert a NB és a környezeti hőfok is elég magas. -
op9
aktív tag
Kipróbáltam a Clockgen-t alap órajelen is, de ugyanazok az értékek maradtak. Szóval nekem marad a SETFSB. Csak kellene valamit találni, amivel a CPU:Memória arányt, és a CPU feszültséget (esetleg AGP,PCI frekit, memória időzítéseket) is lehet állítani Winből. Nem vagyok telhetetlen :).
How Bad Do You Want It?
-
Viktor77
titán
Na erDOKe, a #47-est figyelembe véve vélaszolj nekem légyszi. Miért van az, hogy 470-en járatott(2.5,3,3,6+Turbo) ramjaimmal csak 1700-at írok Aida szerint?
Ámbár a fenti PAT beállítást nem ismerem.Csinálni kell. Kész. Pont.
Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Gigabyte aorus b450M io shield is megvan ! egyik legolcsóbb am4 alaplap
- G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 CL16 3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)
- GIGABYTE GA-H87-D3H Alaplap 1150
- CL14 -es Időzítés Ryzenhez - 3600Mhz - 64GB (4X16GB) G.SKILL Trident Z Memória DDR4 -
- ASUS ROG STRIX B660-F GAMING WIFI, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs