Új hozzászólás Aktív témák
-
blasko92
őstag
-
titán
Mikor benzinkutaztam, jartak oda is. Had ne reszletezzem mit gusztustalankodtak meg eroszakoskodtak. De persze volt normalis is koztuk.
blasko92 a rendor is ember, dolgozik az adrenalin. Persze mikor a zaszloruddal utottek vertek a rendor labat es nem utott vissza, arrol nem beszel senki. Nezd meg az ostromos videokat. De ebben nem szeretnek tovabbmenni.
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
válasz FerNandor #7603 üzenetére
mindenkihez másképp kell hozzáállni, ez természetes. de ez fura, hogy rendőrök halálra vernek egy embert.
meg ezt se értem, hogy a rendőr is ember, meg dolgozik az adrenalin, nyílván ez elkerülhetetlen, de szerintem egy rendőrnek ezt pont tudnia kéne kezelni. egy rendőrnek szerintem a helyzethez képest a leghiggadtabbnak kell lennie.[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
forest_ns
tag
válasz FerNandor #7603 üzenetére
Talán kevés tisztes románt látni Magyarországon
Amúgy a hírekben van, hogy román, és valamiért be is vitték...
De ha nem bűnöző, akkor a felmentett rendőrök sem azok ugyebár, ha abból indulunk ki, hogy még nincs ítélet. Pedig már mindenki úgy beszél azokról is.(Ennyit a sztereotípiákról, amiket figyelembe vesznek egyesek és amiket nem! Bűnöző banda az összes )
[ Szerkesztve ]
-
Reno7
senior tag
Így büntet a rendőr: bosszantó kulisszatitkok - Ebben a cikkben elég beteg dolgok vannak. Csak nemigazán értem ennek a rendszernek a lényegét.
My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.
-
Reno7
senior tag
válasz Vertigo18 #7611 üzenetére
Pl az az állítás hogy nem lehet kevesebb feljelentés/igazoltatás mint amennyi korábban volt...a szabálysértések/bűncselekmények száma ennyire konstans lenne? Nem vennék rá mérget, azt nem értem hogy ezzel a rendszerrel hogyan is fog javulni a közbiztonság?
My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.
-
Winnie The P
őstag
Én nem tudom, dolgoztam megyeszékhely kapitányságán járőrként ott sosem volt ilyen, hogy megszabják azt akár szóban akár írásban, hogy egy szolgálat alatt mennyit kell teljesíteni. Aztán dolgoztam ugyanabban a megyében egy kisváros rendőrőrsén járőrként, de ott sem volt ez divat. Majd pedig amikor kmb-s lettem akkor meg főleg nem érdekelt ez a szemlélet. Ha láttunk valamit akkor úgy is megnéztük. Ha meg nem ment akkor ennyi. Nem minden nap egyforma, voltak olyan napok ahol ahány intézkedés annyi feljelentés (jobbára gk. vezetőkkel szemben). Más a nappali szolgálat és más az éjszakai, sőt még talán évszakhoz is lehet kötni. Mondjuk egy csöndes havas hideg téli éjszakában, nem biztos hogy egy 12 órás szolgálatot be lehet fejezni 5-6 szabálysértési feljelentéssel. Bár ezt az ember a szolgálat után néha hiába írja le és mondja el a parancsnokának nem nagyon hiszi el (tisztelet a kivételnek). Összegezve, hogy ennyit meg ennyit kell teljesíteni egy adott szolgálat alatt ez egy hülyeség. Ez nem egy termelő üzem, ahol meg lehet/meg kell szabni a munkásoknak a napi elvárt teljesítményt. Sajnos a mai rendőri munka nagyobb részét a helyszínre küldések teszik ki, amiből nem mindig lesz feljelentés.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
titán
válasz Winnie The P #7617 üzenetére
Ez vicc akart lenni?
-
S e t h
nagyúr
válasz Winnie The P #7617 üzenetére
Tehát mivel te nem tapasztaltad, akkor nem is létezik.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Winnie The P
őstag
válasz S e t h #7619 üzenetére
Én nem azt írtam hogy nem létezik, ahol én dolgoztam ott én nem találkoztam ezzel a felfogással.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
S e t h
nagyúr
válasz Winnie The P #7621 üzenetére
Pedig sajnos tényszerű dolog, hogy ha gyengén teljesítesz, lásd nem hozod az elvárt szintet, akkor eltérítik a fizetésedet és bizony nem felfelé.Abba meg nem szeretnék bocsátkozni, hogy mi számít gyenge teljesítménynek egy közterületi szolgálatot ellátó rendőrnél.
-
Winnie The P
őstag
-
káen
tag
válasz Winnie The P #7623 üzenetére
Mennyi idő után hagytad ott a céget és sikerült megtalálnod a számításodat a civil szférában?
-
Winnie The P
őstag
19 év 2 hónap után nyugdíjba mentem. Azóta otthon a ház körül csinálgatom a dolgokat, mivel vidéken élek. Van egy kis föld a házhoz ott szoktam dolgozgatni. Persze ez ugye idény jellegű.
-
káen
tag
válasz Winnie The P #7625 üzenetére
Ó, gratulálok, kellemes nyugdíjas éveket!
-
Winnie The P
őstag
Köszönöm. Igazából nem mentem volna el, de sajnos annyit változott az egész rendszer, és nem jó irányba, hogy "kénytelen voltam kihasználni" a lehetőséget.
-
S e t h
nagyúr
Nem tudja vki ,hogy hol lehetne megtalálni az erre született reflexiót?Készült egy névtelenül megírt frappáns levél, de nem tudom hol találhatom.
[link][ Szerkesztve ]
-
Sanyabá
senior tag
válasz Winnie The P #7625 üzenetére
Ez akkor már nálad a végleges nyugdíjaztatás?
Akkor nem vársz a Brüsszeli bíróság-hoz benyújtott felülbírálatra?A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Winnie The P
őstag
válasz Sanyabá #7630 üzenetére
Igen az (szolgálati járadék) a neve pontosan. Nem várok, nem vagyok a tömörülésbe benne.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyabá
senior tag
válasz Winnie The P #7632 üzenetére
Ha meg vagy elégedve, akkor minek is?
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Winnie The P
őstag
válasz Sanyabá #7633 üzenetére
Igazából meg. És nem gond az sem, hogy levonnak a járadékból 16% adót. Mert ugye amikor ezt bevezették akkor azt mondták, hogy ezt a levont összeget az aktív szolgálatban lévőkre fogják "fordítani". És tőlük/tőletek ezt a pénzt én nem sajnálom.
-
káen
tag
válasz Winnie The P #7634 üzenetére
Nagy plusz tőlem. Viszont ne a te nyugdíjadból oldják meg, hanem normálisan. Szerintem.
-
Mellors
csendes tag
Sziasztok!
Kérdezni szeretnék tőletek.Mi a teendő akkor, ha van egy gyanús ember, akiről többen azt gondolják, hogy valamibe benne van ?
A helyzet a következő:
Van egy ház, amiben nem lakik senki. (az utcában lakók szerint, és ez biztos információ állítólag) Ezt a házat egy véreb őrzi, és egy ismeretlen személy (ismerős munkatársa illetve az utcalakók szerint) mindennap meglátogatja teli pakolt szatyrokkal. Ezekben a szatyrokban állítólag (szintén az utcában lakók figyeltek fel erre a jelenségre) élelmiszerek, italok vannak.. fanta, kóla stb.. tehát ebből az feltételezhető, hogy nem a kutyának viszi.
További furcsaságok:
-Új kéményt építettek.
-A ház pincéjében ki lett alakítva egy fürdőszoba, aminek az utcára néző ablakaihoz téglákat hordtak, hogy ne lehessen belátni, illetve néhány ablakot az előtérben bedeszkáztak. Ez az információ -állítólag- biztos, tehát ott valóban fürdőszoba lett kialakítva.+
Ami gyanússá teszi ezt a személyt, hogy az ismerősöm (aki megkérdezte tőlem, hogy mit lehet ilyenkor tenni) munkatársának van egy ismerőse, akinek a lányát ez a személy egy közösségi oldalon (arckönyv) bejelölte, majd mocskos dolgokat írt neki. Gondolom ezt nem kell részleteznem..
Én itt rákérdeztem, az ismeretlen személy korára, illetve a lány korára... ez az info-t hamarosan megtudom.
Tehát lényeg a lényeg, hogy az utcában lakóknak nagyon gyanús ez az illető, arra gyanakodnak, hogy esetleg valakit bezárva tart a pincében... és azt szeretné tudni az ismerősöm munkatársa, hogy mi a teendő ilyenkor, lehet-e úgy bejelentést tenni, hogy az inkognitó megmaradjon, mert mi van akkor, ha lufi az egész..és akkor nem szeretné,ha herce-hurca lenne belőle.
Köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
gergobaby
aktív tag
Sziasztok
Érdekelne ez az átképzéses dolog. BME Mérnök infó diplomával van-e esély valamilyen átképzéssel beállni a "jó oldalra" (értsd: Rendőrség), IT bűnözéshez kapcsolódó munkakörbe?
Van erre kereslet? Milyen egy átképző?Köszi előre is )
-
káen
tag
válasz Mellors #7637 üzenetére
Menj be az illetékes Rendőrkapitányságra, Őrsre és tégy bejelentést. Magyarázd el a dolgot ott is olyan érthetően, mint itt, a fórumban. Ha normálisak, akkor kiküldenek egy járőrt. Az inkognitóval kapcsolatban nem tudok segíteni, de talán megoldható (én is tettem így párszor "lakossági bejelentés érkezett" megfogalmazással, az elöljárók soha nem nyihogtak érte).
Másik megoldás: keresel egy járőrt a környéken és vázolod a dolgod. Velük könnyebb az anonimitást is megoldani és semmibe sem kerül nekik három perc alatt utánajárni a dolognak.
(mondd, hogy az utcában lakók nem hónapokat vártak eddig)@gergobaby
Egy kérdés engedj meg: MIÉRT?
Sokkal jobban keresnél ilyen diplomával a civil életben.[ Szerkesztve ]
-
gergobaby
aktív tag
Hogy miért? Biztos nem túl racionális indok, de úgy érzem érdekelne ez a munka, ha nem is a legnagyobb pénz van benne, ha pedig a pénz nem elég, maszekban lehet még vállalni pár programot úgy gondolom.
Ha meg mégsem jönne be ez az egész, akkor ott lenne a civil diploma, amivel el lehetne külföldre menni.
(Még nem kezdtem el, középsulit végzem)Köszi a választ
-
káen
tag
válasz gergobaby #7640 üzenetére
Háááát...ha hallgatsz az aktívakra, akkor messze elkerülöd egy ilyen diplomával a Rendőrséget. Van némi viszonyítási alapom, a húgom élettársa a kétezres évek közepén bő tízszeresét kereste az én akkori béremnek. Gondolom, te is pénzből élsz, minek pazarolnád az idődet (és tehetségedet) bagóért, ha normális fizetésért is teheted ugyanazt.
-
S e t h
nagyúr
-
FerNandor
őstag
ha ennyire szar a rendörség, akkor miért van a rendészetikben is 5-6-szoros túljelentkezés?
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs