Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soulfly842

    addikt

    OV ma reggel:

    "Az elmúlt 24 órában 6369 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, 143-an haltak meg a koronavírus-betegséggel összefüggésben, immár közel 7 ezer embert ápolnak kórházban, lélegeztetőgépen pedig 677-en vannak - mondta el Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiónak adott interjújában. Minden szám rekord közeli, vagy új csúcsot jelent, mutatva, hogy a járvány harmadik hullám magasabbra fog felcsapni, mint az előző."

    [link]

    Adat alapú oltás jön

    Sokan nem ott laknak, mint ahol nyilvántartották, ez problémákat okozott. Az adat alapú oltási szervezésnek vannak problémái, ezeket ki fogják javítani. Már nem a személyes ismeretség alapján fogják oltani az embereket, hanem adatok alapján.

    [...]

    6867-EN VANNAK KÓRHÁZBAN, EZ 15-20 EZERIG IS FELMEHET.
    Azon dolgoznak, hogy bevonják a munkába a rezidenseket, a medikus hallgatókat és akár a magánorvosokat is. Lesz elég ágy és lesz elég ember.

    [...]
    862 953 főt oltottak be eddig, 2,9 millióan regisztráltak eddig az oltásra. Április első hetében 2,4 millió oltást érünk el, május elejére 4,7 millióra, július elejére 8 millióra emelkedik ez a szám - vázolta.

    [...]

    Tragédia lett volna, ha nem szigorítanak

    A tegnap bejelentett szigorításról elmondta, nem volt más válásztásunk. Ezek járványügyi kérdések. A járványügyi szakembereket meghallgatták és ők azt mondták:
    tragédia lesz, ha nem lépünk. Az orvosok azt mondták, hogy ahhoz, hogy később nyithassunk, most zárni kell.
    A március 15-ei héten megtervezzük, hogy húsvét után hogyan tudunk fokozatosan nyitni.

    [...]

    Elmondta: a bölcsödéket még megpróbálják nyitva tartani, de lehet, hogy majd azokat is be kell zárni. A szolgáltatásoknál úgy döntöttek, hogy "ami az élethez kell, az menni fog", tehát élelmiszerboltok, tavaszi kerti munkákhoz szükséges boltok nyitva maradnak (ez új intézkedés, tegnap ezt nem jelentetté be!), de minden más, így például étterem, kaszinó, műszaki cikkeket árusító boltok, bezárnak. Szintén új intézkedés, hogy a virágboltok március 8-án, jövő hétfőn, nőnapon még nyitva maradnak, de utána nekik is be kell zárni.

    [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák