Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Veron

    őstag

    Gondoltam elmesélem a saját környezetemben tapasztaltakat.
    SPOILER ALERT: WTF??? lesz a vége.

    1. Feleségem budapesti oktatási intézményben dolgozik, egészen különböző korú gyerekekkel foglalkoznak. Kolléganője koronavírus-tüneteket észlelt magán, ezért elment a házidokihoz. A doki nem találta indokoltnak a tesztet, a kolléganő addig erősködött, amíg elérte, hogy teszteljék. 3 nap múlva meg is jelentek nála mintát venni, rá két napra pedig meg is érkezett a pozitív eredmény.
    Az intézményt semmilyen kormányszerv, felettes szervezet nem kereste, nem tájékoztatta arról, hogy mi a következő lépés, napokkal később sincs fogalmuk arról mit kell ilyenkor tenni. Az intézményi titkárnő hívogatta végig a munkavállalókat, hogy feltérképezze ki mikor találkozott a beteg kolléganővel. Sőt olyan is elhangzott a vezetőség szájából, hogy véletlenül sem szabad a járványügyet értesíteni az esetről.
    Ezen a ponton sem jutott eszébe senkinek a kolléganővel egy háztartásban élőket tesztelni, vagy legalább karantén alá vonni. Sőt, a kolléganőt sem kötelezte senki a karanténra, önszántából, felelősségtudatból és mert nagyon kutyául van otthon marad. Ahogyan a vele egy háztartásban élők is.

    2. Szintén feleségem a pécsi egyetemen tanul, ahonnan kapott egy e-mailt, hogy aki várandós vagy krónikus beteg, az fontolja meg a halasztást. Tudniillik online oktatásra nem készüln az egyetem, mindenkinek be kell járnia az órákra. Rá negyed órára kaptak egy újabb mailt, amiben az állt, hogy az egyik előadás online lesz megtartva az oktató védett korára való tekintettel.

    Első, ami eszembe jut mindkét esetről, az a "WTF???" volt. Aztán átgondoltam és átható békével nyugtáztam magamban, hogy nincs itt semmi látnivaló, ez csak a magyar rögvalóság. Magyarország felkészült a járványra és mindenkinek joga van biztonságban élni az életét.

    "Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

Új hozzászólás Aktív témák