- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hamis HDD WD40PURX AliExpressről
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Mini PC
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SONY LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piero89
aktív tag
válasz Robi86 #21650 üzenetére
55-60 fok Az AMD oldala szerint a tiedet lehet kínozni hőfok szempontjából igen rendesen.
-
Hagirez
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy kis problémám.ASUS M2N SLI Deluxe rajta egy X2 6400+ gyári hűtővel, ami mindig 2100 rpm körül forog. CPU fan speed performance-ra van rakva. Everest stress teszt hardver hibával leáll max 5 perc után a cpu hőmérséklet olyankor olyan 80-85°C van, de a ventillátor nem mozdul el a 2100 rpm-ről terhelés hatására sem. Mikor bekapcsolom a gépet Biosban olyan 58°C-nál állapodik meg a cpu hőmérséklet. Amúgy internetezni tudok, de játékból kb 5 perc után vagy kilép az asztalra, vagy kékhalál.
Táp: HKC 550W, Ház: AeroCool Hi-Tech7Bocs ha hosszú voltam.
Ötletek?THX
-
Hagirez
csendes tag
hőcsöves a proci.
Kipróbáltam optimal meg performance-on is.
Nincs valami progi amivel lehet szabályozni a fordulatszámot winxp alól?
-
Piero89
aktív tag
válasz Hagirez #21661 üzenetére
Optimal módban meddig emelte a fordulatszámot?
Elvileg ugyan olyan hűtőnk van állítottam valamit biosba és máris 3 ezres fordulaton pörgeti.De szerintem 2100-on se szabadna felmennie olyna magasra a hőfoknak mikor volt újrapasztázva az a proci? vagy most lett összeszerelve a masina?
[ Szerkesztve ]
-
Hagirez
csendes tag
Optimal is ugyanott van 2100 körül, mondjuk nem tudom hogy a gyárinak mennyi a max., de tippem szerint olyan 3000-ig fel kéne mennie. Meg mondom ez hogy 100%-os kihasználtságnál se mozdul semmit everestben, nekem gyanus. A konfig olyan fél éves.
-
Hagirez
csendes tag
Core voltage-nak jó az 1,428 V X2 6400+ -nál?
-
Piero89
aktív tag
válasz Gerisz #21669 üzenetére
Itt egy cpuz kép az 1,4V-os alapfeszültségről,de tudtommal van 1,35V és 1,4V-os változat is.
De hogy most jobban utánanéztem van itt 1,35 -től 1,375-ön keresztül 1,4V-ig minden,ahány teszt annyi fesz Az alaplaptól is függ nem kicsit mennyit ad a procinak,és megint más dolog, hogy cpuz és everest és tarsai mekkora értéket mutatnak.
[ Szerkesztve ]
-
Gerisz
addikt
válasz Májsztró #21671 üzenetére
Láttam már én is számítógépet! Tudom hol van rajta a bekapcsológomb! [link]Én a helyében akkor is visszább venném!
Jó, hogy droppolnak a lapok, de akkor se ártana rá megoldást beállítást találni!
Szerintem sem fesz emelésre való ezért mondom még mindig, hogy az úgy nem jó![ Szerkesztve ]
-
mv
aktív tag
4400+ Brisbane alulfeszelve. Mennyit fogyaszthat így a procim?
Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.
-
mv
aktív tag
Hogy mihez képest kevesebbet? Az alap 1,3V@2300MHz-hez vagy 1,1V@1000MHz-hez képest. 24/7 megy a gép, így nem mindegy, hogy mennyit fogyaszt. Majd meglátjuk, hogy a villanyszámlán megmutatkozik-e.
Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.
-
Cadal
őstag
Azért egy 1,1V@1000Mhz-es fogyasztás értékre még kíváncsi lennék, (ha esetleg valaki, vagy daa-raa erre járna és meg tudná mondani) Mert nem csak az számít, hogy mennyi feszt kap a proci. ha csökkented az óra jelet, akkor az is beleszámít a fogyasztásba.
Plusz a másik dolog, hogy terhelve lesze? mert ugye akkor már más a dolog megint.Más: Próbáltad esetleg terhelni a procit? (Orthos, Prime) Én tavaly ősszel próbálkoztam ilyesmivel és amikor 1,0V@2000Mhz környékén ráengedtem a procira egy orthost, némi ciripelő hangot hallottam annak körnékéről. Tapasztaltál esetleg ilyesmit?
-
Hagirez
csendes tag
Megint én
Felraktam az alaplap cd-ről AIBooster-t. Ettől hogy netezek, most 53°c a proc hőmérséklet, úgy hogy a levettem 1.35v-re a feszt. A kijelzőn sárgába a hajlik a mutatója.
A qfanspeed mit csinál???? Szépen áll olyan 50%-on (2170rpm) .
És ha ráadok terhelést a procira, akkor se mozdul.
Remélem megbocstjátok nekem, ha azt mondom, hogy a fasz kivan -
mv
aktív tag
"terhelve lesz-e?" Igen, CAD programok futnak a gépen.
"Próbáltad esetleg terhelni a procit? (Orthos, Prime)" Persze, 12óra Orthos után tekintem stabilnak a procit az adott beállításokkal.
"ciripelő hangot hallottam" Azt a hangot a tápáramkör tekercsei adják, erről a hozzáértők tudnának többet mondani.
-
varsam
őstag
Üdv mindenkinek!
Most kezdtem el tuningolgatni, tehát még elég új vagyok a témában.
Config:
Athlon X2 6000+
Freezer 64Pro
Gigabyte GA-MA790X-DS4
2x2Gb Kingmax DDR2-800Ez az első normális eredményem, ahol stabilnak mondható a rendszer.
Kép
1,4 voltot adtam neki biosba 215-ös FSB mellett.
Ezen kívül a RAM időzítését állítottam kicsit 5,5,5,18-ról 5,5,5,15-re.A két mag hőmérséklet különbségével nem tudok mit kezdeni, gondolom rossz a szenzor.
Véleményeket és egyéb ötleteket szívesen fogadok.[ Szerkesztve ]
-
Májsztró
addikt
válasz varsam #21683 üzenetére
a magok hőmérsékletének különbségével ne foglalkozz ! Az lehet még több is. Sztem mindig a legmagasabb hőmérséklet a mérvadó. Ha azt gondolod maxnak akkor nem lehet olyan sok meglepetés ,hogy esetleg túlmelegszik a rendszer.Egyébként ahogy nézem 60 fokos. Én ez fölé nem mennék. Tekintve ,hogy az én procim 3,1Ghz-re húzva max 50 fokos.
-
Cadal
őstag
válasz TomBoy1986 #21681 üzenetére
Igen, el is felejtettem, hogy Te írtál már erről a témáról ! De most legalább elolvastam újra, és így már világos minden.
-
varsam
őstag
válasz Májsztró #21695 üzenetére
Egyenlőre most 3,3GHz-en vagyok 1,4 volttal, tovább még nem vittem.
Engem egyedül az zavar, h a két mag hőmérséklete között ilyen nagy a különbség (majdnem 10 fok) és nem tudom melyiket nézzem. Mert ha a kisebbet nézem, az max terhelésen is 50 fok, tehát akkor még húzhatnám, de a másik már 60 fokos.
Mondjuk a képen is látszik, h 3 különböző hőmérskéletet ad meg a procinak (CPU, 1. mag, 2. mag) és ezekből csak egy az ami magas, a másik kettő szinte ugyanaz, nem tudom melyiknek higgyek.
Megpróbálok majd vmi hőmérőt odaeszkábálni a procihoz, kíváncsi vagyok az mit mér. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hamis HDD WD40PURX AliExpressről
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Mini PC
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- BestBuy ruhás topik
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest