- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Objektívek topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek
- Androidos tablet topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
Zene/film/játék milyen arányokban?
A 2.0-k jellemzően csak zenére az igaziak.
A 2.1 ilyen köztes megoldás, mindenre kicsit, de semmire se igazán.
Creative T40 nagyon jó, de csak zenét hallgatni.Ha filmek alatt kell a dübörgés akkor 2.1.
Logitech x230, z3, z4, z2300.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Gondolom a z-4-nél a közép tartománnyal nem voltál megelégedve, az hiányzik is szinte.
A z3-nál valamivel jobb a helyzet ilyen téren.z2300 tökéletes kisebb szobába is, csak a hangerőt lejjebb kell egy picit venni. De ennél is hiányzik a középtartomány.
Hiába, vagy a dübörgő mélyekről vagy a középtartományról kell lemondania az embernek. (legalábbis ebben az árfekvésben)Érdemes lenne meghallgatnod ezeket a rendszereket vásárlás előtt, nehogy csalódj. Bár ha nem hallgatsz gyakran hifiket akkor nem fog feltűnni, hogy hiányos a zene, filmeknél meg kifejezetten jól teljesítenek.
carrot: az x230 valóban jó. Az általad linkelt x240 viszont kifejezetten visszalépés. A genius-t nem hallottam, de nem hiszem, hogy ennyi pénzért megváltaná a világot.
jozsikka: logitech x230, z3, z4. Kategóriájában mindegyik a legjobbak közt van. Ezek az örök klasszikusok.
Ha vállalkozó szellemű vagy akkor kipróbálhatnád mondjuk ezt a scythe kombót (legalul). Sajnos még csak ennél a cégnél találtam, de lassan el kellene neki terjednie a többi boltban is, és nagyon minőséginek tűnik. De ez csak vaktában lövöldözés, csak megemlítettem mint lehetőség, még nem volt hozzá szerencsém.[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Mivel kikötötted, hogy kell az erőteljes basszus a filmekhez, ezért csak 2.1 játszik. Szerintem a z2300 nem jobb annyival a z3-nál mint amennyivel többet kérnek érte, tehát én a z-3-at venném. (Persze ez függ a szoba méretétől is) A maradék pénzből meg egy jobb hangkártyát.
Én kifejezetten zene hallgatásra használom a hangszórókat, nekem csak az a fontos, hogy zene alatt hogy teljesítenek, csak az a baj, hogy a pénztárcám meg szűk, de még1x nem vennék 2.1-et, inkább spórolnék egy jobb rendszerre. Bár kifejezetten meg vagyok elégedve a z3-al, azt kaptam a pénzemért amit vártam.
-
dudika10
veterán
Gyártói specifikációk. Ne ez alapján dönts, semmit nem számítanak.
Jel/zaj viszony és teljesítmény:
A logitech a 92dB-es érzékenységével és a 40W-jával ~108dB-re képes. A Genius a 70dB-el és a 80W-al ~90dB-re képes. Tehát hiába tűnik úgy, hogy a Genius erősebb lenne ez tévedés.Erre a Geniusra nem emlékszem, hogy hallottam volna, így inkább nem adok tanácsot az ügyben, hogy melyik szól jobban.
-
popp
aktív tag
Mélynyomó membrán, ha nagyobb elvileg mélyebb hangokat is ki tud adni, mint ahogy azt a specifikáció is mutatja. Mondjuk a genius 22hz-e az egy szép ferdítés lehet, illetve valszeg picit búg is (tipikus genius betegség a gyenge elektronika miatt). A méretes szatellitek miatt mégis szimpi a genius, de hogy hangzásban melyik a legjobb, hát passz.
"A MOSFET-ek karakterisztikája olyan egyenes, hogy attól bármelyik elektroncső sírva fakadna. A csöveké viszont épp olyan mértékben görbe, ami az emberi fülnek kellemes."
-
RM1
aktív tag
A Z-4-nél a 8 inches mélyhangszórót nem szabad elhinni. Youtube-on vannak a szétszedéséről képek. Valójában egy jóval kisebb hangszóró van benne, csak a rács tűnik nagynak, de valójában a hangszóró pont a másik oldalán van.
Itt egy videó: http://www.youtube.com/watch?v=bzTnk92kr6w&feature=relatedPersze ettől még szólhat jól, a z2300-ban tényleg 8 colos van (majdnem 2x annyiba kerül), és az nagyon erős, néha talán túlságosan is.
Fentebb írtak a Z523-ról, azt érdemes elolvasni.Gyártói adatokra nem érdemes támaszkodni, a genius nagyon ferdít, de lefogadom, hogy a logitech sem ad 20 ezerért olyan hangfalrendszert, aminek a tudása 100 ezer körüli tudást hordoz.
Középtartományban a genius megveri a logitechet, a mély viszont sokkal teltebb, és tisztább, mint a geniusban. Ezek tudatában érdemes meggondolni, neked melyik a fontosabb.
A genius fórumában írtak egy eladót, aki már 13-14 körül tud geniust 2.1 3000-t hozni, a logitech ezzel nem kelhet versenyre. Ha viszont nincs sok helyed, akkor a Logi jobb választás, mert kisebbek általában. A genius 2.0 rendszerei 25-35 cm magasak, 15-20 cm szélesek és mélyek, ez a 2.1 is valószínűleg hasonló méretű szatelliteket tartalmaz, és a mély is elég nagynak tűnik a képről.Youtubeon találsz sok videót a kinézetükről, érdemes megnézegetni.
Mostanában gondolkoztam rajta, hogy lecserélem a jelenlegi rendszert komolyabbra, de amit vennék azzal kevésbé foglalkoznak fórumokon, kevesebb embernek is van, úgyhogy nekem csak a youtube marad. :-)
-
dudika10
veterán
Az a hangkártya elég gyenge. Ha valami jobb relatek chip van integrálva az alaplapra akkor érdemesebb szerintem azt használni.
Nem tudom mi lehet a probléma. Annyira azért nem rossz az a z523. Nem egy komoly rendszer de azért nem botrányos minőségű.
Próbáld ki, hogy equalizerben feltolod picit a magas hangokat, hátha megjelennek.Egyébként hangtechnikában az a 18-20k nem számít nagy összegnek. Persze a magyar embernek ez másképp tűnik...
-
dudika10
veterán
Hopsz, tényleg, es-t írtál.
Mea maxima culpa. Akkor semmi nem igaz abból amit mondtam a hangkártyára.Én már tudom mi a baja.
Egyből iderohantál írni, ahelyett, hogy adtál volna neki 10-12 órát, hagy járatódjon.
Hallgass rajta zenét és szépen kitisztul a hangja. Minden hangszóró így működik.
Ha gyorsítani akarod a folyamatot akkor hallgass rajta fehér zajt (bár ha tényleg hallgatod, akkor idegesítő lesz ).szerk: sajnos jópár rendszernél ilyen na hangerő gomb.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Minden effekt arra van, hogy kikapcsolva hagyja az ember.
Járasd be a hangfalat és utána próbálkozhatsz. Azt kapcsold be amelyik tetszik neked.
Valakinek ez jön be, valakinek az. Ha tetszik a basszus kiemelés miért ne kapcsolhatnád be?Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
A hallásodra és az ízlésedre támaszkodj és az alapján állíts mindent.
Húha, ez fogós kérdés.
x140 semmiképp.
V10 erősen túlárazott a mérete miatt, nem igazán jó a hangja.
V20 erősen túlárazott ez is, ennek vállalható már a hangja, de még mindig rossz.
z205 nagyon új, nem hallottam még. Nem hiszem, hogy túl nagy eresztés lenne.Sajnos a hordozhatóságnak nagyon nagy ára van.
mod: a legértelmesebb választás laptophoz egy fejhallgató.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Ilyen hordozható vacakból még nem hallottam olyat, amire azt mondanám, hogy "na ezt nyugodt szívvel ajánlanám".
Ezeknek nincs nagy hangereje, nem szólnak szépen és drágák. Csak ennyi velük a baj.Egy kényelmes nyitott fejhallgatóval hallasz mindent, nem is nyomja feltétlen a fület és sokkal jobb mint ezek a kis csipogók.
Én csak vázolom az egyéb lehetőségeket, nem muszáj megfogadni őket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest