Több termékcsaládba elviszi az EAMR HDD-ket a Western Digital

A Red Pro sorozat újdonságai egészítik ki a nagyvállalatoknak szánt Gold verziót, de a Purple széria is frissül.

A Western Digital a nyár közepén dobta a mélyvízbe a Gold sorozatú EAMR (Energy Assisted Magnetic Recording) HDD-it. Maga a technológia az elektromosság segítségével nagyobb adatsűrűségű rögzítést kínál, viszont az említett sorozat a nagyvállalati felhasználást célozza, vagyis a végfelhasználók nem nagyon számolhattak velük. Most azonban bemutatkozott az EAMR a Red Pro szérián belül, és a komolyabb NAS-okba szánt megoldások már a kisebb cégek számára is reális alternatívák.

A 3,5 hüvelykes, 16 és 18 TB-os új Red Pro HDD-k percenként 7200 fordulatot tesznek meg, és hagyományos CMR opciónak számítanak. A Western Digital elsődlegesen 24-fiókos NAS-okba ajánlja őket, de persze ettől azért el lehet térni. Természetesen a sorozatra jellemző NASware 3.0-s firmware elérhető, ami olyan körülmények között is megbízható működést garantál, ahol viszonylag nagy a rezonancia. Ez azért jellemző tényező szokott lenni a nagyobb NAS-okban.

Érkezik még megfigyelő rendszerekhez szánt Purple széria 18 TB-os 3,5 hüvelykes modellje, amely percenként 7200 fordulatra képes, és évente 360 TB-nyi adat rögzítésével terhelhető. Az új HDD egy úgynevezett AllFrame AI változat, vagyis akár 64 videostream rögzítésé biztosítja, miközben 32 stream visszaolvasható róla.

Mindegyik új merevlemezt októberben kezdi forgalmazni a Western Digital.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés