Hirdetés

Kapacitáskirály HDD-ket leplezett le a Western Digital

A vállalat a 22 és 26 TB-os megoldások mintáit már szállítja is a főbb partnereinek.

Bár az SSD-k egyre erőteljesebben terjednek, azért a HDD-knek sem alkonyodott még le, és ezt alapvetően bizonyítja az, hogy a Western Digital megkezdte pár 22 és 26 TB-os minta szállítását a partnereik számára.

A működés tekintetében két opciót tervezett a vállalat. A 22 TB-os CMR modell az OptiNAND technológiát hasznosítja, méghozzá a jelenleg általánosan alkalmazott EAMR-rel kiegészítve, illetve héliummal töltve. Ennek a koncepciónak már készült egy kilenctányéros 20 TB-os változata, a 22 TB-os verzió pedig lényegében abban újít, hogy bevezeti a tizedik tányért, és ebből ki is lehet találni, hogy miből sikerült összeszedni az extra kapacitást. Ez a fejlesztés Red Pro, Purple Pro és Gold sorozaton belül fog érkezni.

Talán picit érdekesebb az Ultrastar DC HC670 jelzésű 26 TB-os SMR modell, ami szintén tíz tányérral és héliummal töltve dolgozik. A nagy tárkapacitást az úgynevezett UltraSMR technológia teszi lehetővé, ami egy új hibajavító algoritmussal tányéronként 2,6 TB-ot tud felkínálni. Ennek a merevlemeznek lesz egy Ultrastar DC HC570 nevű kisebb testvére, ami 22 TB-ot biztosít.

Az újdonságok kereskedelmi startja várhatóan a következő negyedévben lesz esedékes.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés