A Hyundai A7 jelzésű táblagépe mindössze 79 dollárba kerül

Az elmúlt év végén került bemutatásra a NOVO7 Basic névre keresztelt táblagép, mely egy MIPS architektúrára épülő SoC rendszert alkalmazott, és Android 4.0 futott rajta. Mindezért a gyártó csupán 99 dollárt kért, ami a képességekhez mérten nagyszerű ár, így nem véletlen, hogy az ARM válaszol a kihívásra. A Hyundai A7 szintén egy nagyon olcsó, egészen pontosan 79 dolláros tablet lesz, csak éppen ARM architektúrára építkezve. A cél egyértelműen a MIPS terjedésének korlátozása, mivel ezek a rendszerek komoly fenyegetést jelentenek az ARM-ra nézve. Itt érdemes megjegyezni, hogy az Androidra elérhető alkalmazások 75%-a nem tartalmaz natív kódot, azaz a MIPS eltérő utasításarchitektúrája nem jelent problémát, de a maradék 25% elindításához emulációt kell bevetni, ám még így sem biztos, hogy elérhető a megfelelő minőségű futtatás. Éppen ezért kétségtelen, hogy Android mellett jelenleg az ARM jelenti a legjobb alternatívát, de a konkurensek terjedésével egyre több fejlesztő fontolja majd meg a MIPS és az x86 natív támogatását.

Hirdetés

A termék 7 hüvelykes kapacitív érintésérzékeny kijelzője 800x480 pixeles felbontással dolgozik, és alatta egy Allwinner A10-es SoC található, mely az árához képest nagyon korrekt megoldás. A processzormag szerepét az 1,5 GHz-en üzemelő ARM Cortex-A8-as egység tölti be, amit az ARM Mali-400-as IGP egészít ki. Utóbbi lehet a termék ütőkártyája, mivel támogatja az OpenGL ES 2.0-s API-t, valamint a Full HD-s videók és a Flash 10.1 gyorsítása is megoldott. Ezenkívül a teljesítménye is nagyon meggyőző, főleg árcéduláját figyelembe véve. A DDR2 szabványú rendszermemória kapacitása 512 MB, míg az adattárolást egy 8 GB-os flashmemória látja el, melyet ki lehet egészíteni egy 32 GB-os SD szabványú memóriakártyával.

A Hyundai A7 tartalmaz IEEE 802.11 b/g-s Wi-Fi adaptert, és van rajta HDMI kimenet, valamint egy 0,3 megapixeles webkamera is. Az üzemidőről egy 3000 mAh-s akkumulátor gondoskodik, de arról nincs adat, hogy a termék konkrétan hány óráig bírja a strapát. Jó hír, hogy az operációs rendszer szerepét a legújabb Android 4.0 tölti be.

Kétségtelen, hogy a Hyundai A7 nem lesz a világ leggyorsabb táblagépe, de 79 dollárért elképesztően sokat tud, így biztos sikerre számíthat. Sajnos a termék csak Kínában lesz hivatalosan forgalomba hozva, de korábban már számos kínai tablet elért hazánkba, így a Hyundai A7 esetében is van esély erre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés