Vékony és könnyű hordozható tévé a VIZIO-tól

Az év elején a CES-en mutatta be a vállalat e hordozható tévéjének első változatát. Szó, mi szó, elég sokat kellett várni a végleges verzió megérkezésére, de az is lehet, hogy VIZIO-ék csak a karácsonyi szezonra tartalékoltak.

Az amerikai vállalat – alkalmazkodva a divathoz – digitális képkeretszerűre szabta a készüléket. Az LCD technológiára épülő modellnél keretbe szerelt LED-ek szolgáltatják a háttérvilágítást. A képátló hét hüvelyk, a kijelző pedig 800x480 képpont megjelenítésére képes.

Vastagsága csupán egy hüvelyk, súlya picit kevesebb, mint fél kilogramm, tehát egy abszolút hordozható eszközről van szó, ami nem is meglepő, hiszen a vállalat egy olyan termék kifejlesztését tűzte ki célul, amely kerti parti, strandolás, kirándulás vagy kempingezés közben jöhet jól. A beépített antennával és digitális tunerrel rendelkező termék a gyártó állítása szerint még a virtuális térhangzás megteremtésére is képes, de ez nyilvánvalóan nem igaz, csak a marketingesek tolla csúszott meg a kelleténél jobban.

VIZIO VMB070
VIZIO VMB070

A készüléket elsősorban az amerikai piacra szánja a gyártó, de ez még nem zárja ki, hogy idővel Európába, esetleg Magyarországra is jusson néhány darab. A hordozható tévé a Wal-Mart áruházakban egyébként már kapható, 159 dollárt kell érte kifizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vizio

Előzmények

Hirdetés