Elrejtette a Steam masinákat a Valve

A gépek persze még megtalálhatók az áruházon belül, csak egy kicsit keresni kell őket.

Az utóbbi évek egyik legfurcsább, játékosoknak szánt megoldásainak a Steam masinák számítottak. A Valve által életre hívott koncepciót a piac sem értette meg igazán, elvégre ezeket a gépeket a SteamOS operációs rendszerhez szánták, aztán végül majdnem minden gyártópartner Windows 10-zel szállította. A játékosok nézőpontjából itt volt a nagy talány, ugyanis nem lehetett tudni, hogy ezek most mitől különlegesek, elvégre minden tekintetében egy előtelepített Windows 10-zel rendelkező PC-k voltak.

Mivel újítást nem tudtak felmutatni, ezért aránylag gyorsa meg is buktak. Az elmúlt időszakban már nem nagyon beszélt róluk a Valve, míg most elrejtették az érintett eszközök megvásárlását elősegítő linket is. Persze maguk a termékek nem tűntek el, ugyanis például Google-t használva még mindig előkeríthetők a Steam áruházon belül, de az egyértelműen látszik, hogy nincsenek már a felhasználó elé rakva, ami gyakorlatilag egyenlő a bukás beismerésével. Maga a SteamOS sem fejlődik ma már olyan ütemben, ahogy például régebben, így kifizetődőbb lehet egy alternatív Linux disztribúciót használni, amely mögött nagyobb fejlesztői támogatás van.

A változás a Steam játékvezérlőjét, a Steam Linket, illetve – régiótól függően – a HTC Vive-ot nem érinti, ezek továbbra is megtalálhatók a jól megszokott helyükön.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Valve

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés