- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TV antenna és jelerősítés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen házat vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen széket vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz audi100td #37 üzenetére
a 2tányéros 1TB-os szerintem meg gyorsabb is lesz
mert előző szériákban is úgy volt
1tányéros 250gigás vs. 2tányéros 500gigás --> 500-as sokkal jobb volt
1tányéros 320gigás vs. 2tányéros 640gigás --> ott is a 640-es nyertszerintem most is az 500gigás ilyen és majd az 1TB-os 2tányéros lesz a frankó teljesítményben
de ha kijön WD Hitachi és Samsung is ilyen tányérmérettel meglátjuk azok mit vakítanak majd
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz audi100td #31 üzenetére
kösz a tesztet.
azért ha 50-60dollár között lesz az ára én szívesen elfogadnám.
a 320gigás PATA vinyómat vettem nyáron 12ezer körül, azért most meg már 500gigás 1tányérost lehet majd kapni.
én kipróbálnám szívesenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
notivinyóból már van 2tányéros 500gigás amit nemsokára szerintem 640-750GB-ra is fel tudnak majd tolni mert ott eddig is nagyobb adatsűrűséget használtak mint asztali vinyóknál. azért már az is elég jó teljesítmény szerintem
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Ijk
nagyúr
Ja hát ha feltétlelzzük, hogy a fusion ugyan annyiba kerül, mint a vinyó akkor egyértelmű a választás, csak ott van, hogy "feltétlezzük"! Ha pedig a fogyasztás a szempont tudom ajánlani az ssd-nél fajlagos költséget tekintve sokkal kedvezőbb 2,5" hdd-ket, a legnagyobb 500 gigás, potom 120k-ból kijönne a 2T, jelenleg! Csak hogy a jelenben beszéljünk.
És sajnos megbízhatóság terén az ssd rosszabb a vinyóknál, szóval rendszerlemeznek kiváló, de azért az adataimat még nem bíznám hosszú távon rájuk./人◕ ‿‿ ◕人\
-
audi100td
nagyúr
Itt egy teszt a 7200.12-ről: [link], nem mutat valami fényes eredményt, ha megnézed az oldal alján a HD Tune/HD Tach teszteket meg sem közelíti a Seagate által ígért maximális 160MB/s sebességet, alig gyorsabb a 7200.11-nél és az elérési idő is csak rosszabb lett, szóval ebből kiindulva nem vagyok elájulva ettől a vinyótól, a Samsung is kiadta az 1 tányéros 500GB-os F2 EcoGreen-t is hasonlóan gyenge eredményt értek el ők is, átlag 80MB/s olvasás 5400rpm mellett.
-
TeeJay
félisten
kétlem hogy hangosabb lenne mint az eddigi szériák
nekem 7200.10-es 320gigás Seagate van (2darab 160gigás tányér) és már azt se hallom, és még csak nem is rezonál. ahogy olvastam fórumon a 7200.11-es széria még halkabb lett szóval ez az új széria se lesz rosszabb
sebességgel sem lesz baj mert az 500gigás tányérnak elég kemény adatsűrűsége van
és remélem 12-13ms közöttire letudják húzni a random access időt és akkor gond egy szál se. egyik oldalon olvastam hogy külföldi webshop-on már meg lehet venni az 500gigás 1tányérost és 50-60dollár közt lesz az ára ami szerintem nem rossz
11-12ezer forint? hmmm jöhetneMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
bteebi
veterán
válasz origamihl #16 üzenetére
Ez így ebben a formában szerintem hülyeség. Pár csepp baktériumtól? Nem tudom, mekkora nálad egy csepp (amúgy kb. 0,05-0,1 cm3 egy átlagos csepp, ami kb. ugyanannyi gramm), de pár csepp eltérés egy gagyibb centrifúgánál mindenképp bele kell, hogy férjen. Ha esetleg igaz, akkor az egy régi, szar centrifúga, mert ma már minden normális centrifúga magától leáll, ha érzi, hogy nincs kellő mértékben kiegyensúlyozva. Pár csepp bacitól (néhány tized gramm) egy ultracentrifúga (60-100000 RPM) már szinte tutira szétmenne, de azokban már úgyis van megfelelő védelem.
[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
orbano
félisten
ollé, haladunk szépen. szóljanak, ha elérték a dupláját, lecserélem a mostani 640-es samukat. az egyiket még be sem tettem a gépbe és máris elavult lett a 334gb/platter
A vér nem válik VAZZE!™
-
bteebi
veterán
Egyrészt nem 4, "csak" 2 terás . Amúgy azért kellene az SSD, mert nem csak hogy nagyon sokkal gyorsabb és rövidebb elérési idejű, hanem kevesebbet is fogyaszt, ÉS teljesen hangtalan, ami (szintén) nagy előny. Vagyis igazából minden téren jobb egy winchesternél (az árát leszámítva persze). Ha már lehetne választani, én inkább a FusionIO-t használnám, te nem? Jól jönne az a plusz sebesség szvsz, még akkor is, ha film/zene/képek lejátszásához/megnézéséhez teljesen felesleges is.
-
_AnTi_
tag
A #2 és #19-en szénné röhögtem magam... Ti kész vagytok
Szép vagyok és okos, ügyes és aranyos...
-
FefeeX
veterán
Hát, remlélhetőleg a megbízhatóságra is visszaállnak végre, és nem csak féligmeddig dolgozzák ki a cuccokat mint AMD a Catalystet, és akkor tényleg jó lesz... Mert ha boldog vagy is cseszheted, ha fél év múlva meg kva szomorú leszel mert elvesztek az adataid, nem hallod a félmillás házimozit a vinyó sikításától, vagy éppen néha kihagy a vinyó játék közben és megakadsz fél percekre...
-
TeeJay
félisten
7200.12 új széria
500GB /tányér ez igen
már várom az 500gigás 1 illetve 1000gigás 2tányéros modelleket mert ezek lesznek a leggyorsabbak
fura hogy Hitachi nemrég jelentette be a 375giga/tányér megoldást és Seagate-ék máris 500-ra emeltik a lécet
lehet fikázni magát a márkát de az tény hogy ők járnak az élenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
FefeeX
veterán
válasz origamihl #16 üzenetére
Ugyan az elejét nem nagyon értem, milyen bacit tolsz milyen centrifugába, de másfél tányéros lehetne pl levespor is... Mondjuk ha kicsit éhesebb vagy mint 1 ember de annyira nem mint 2...
Ja és mi lenne ha a fél tányér ilyen legyező alakú lenne? Mármint meglenne körben, csak hiányozak belőle darabok... És azért gyártanak ilyet, mert az egyik gyárban berobbantak a tányérok... Mondjuk a Herendiben...
-
origamihl
csendes tag
Egyszer tettünk be haverokkal kiegyensúlyozás nélkül baktériumot centrifugába. A gép alapból mocsok nehéz, de a fordulatszám meg a kiegyensúlyozatlanság megtette a hatását és az a pár csepp baci leküldte a cuccot az asztalról amikor nem néztünk oda.
Féltányéros vinyó kitépné magát a házból
-
Male
nagyúr
Szép méret
...viszont a max 2 tányér némileg meglepett. (bár gondolom késöbb kihozzák többel is... csak a jelenlegi 1.5TB-osakat még el kell adni )
-
bteebi
veterán
Nekem ilyenből kellene négytányéros, 2 terás változat . (FusionIO SSD-ben meg még jobb lenne .)
-
Ijk
nagyúr
Fejleszthetnék a 2,5" vinyókat is, jó lenne már ha lennének 1T-ok
Sebesség terén még kapálóznak a gyártók, de ssd-vel szemben már nem sok idejük van. Inkább a kapacitásra, megbízhatóságra, zajra kell rámenni, mivel nagykapacitású háttértárolóként viszon az ssd-k nem fognak még egy ideig labdáa rúgni./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Symbio
senior tag
Igyekeznek a merevlemez gyártók, nem lehet még egyhamar leírni a technológiát (főleg, ha a 1GB/árat nézzük)
-
Dassler
őstag
A tányéronként 500 GB-tal a 750-est hogy hozák össze? Jóvan, tudom, csak gondoltam megkérdezem.
Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN/Samsung Portable SSD T9 1TB
- SK Hynix I WD I SSD 256GB M.2 2280 Pci-e NVMe HDS: 100/100 új 0 nap
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új, bontatlan Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB 2000 MB/s