Újításokat hozott a friss GeForce driver

A WHQL minősítésű, 441.08-as meghajtó GeForce Experience nélkül is elérhetővé teszi az image sharpenning szűrőt.

Az NVIDIA elérhetővé tette a WHQL aláírással rendelkező 441.08-as meghajtót, amely a GeForce GTX 1660 Super VGA támogatása mellett számos újítást vezet be. Többek között a GeForce Experience felkínálja az előző hírben részletezett ReShade funkciót a FreeStyle és az Ansel módokon keresztül, továbbá a HDMI 2.1 VRR funkciója is elérhetővé vált, ennek kihasználásához GeForce 16 vagy 20 szériás VGA szükséges, illetve egy olyan tévé, amely támogatja a HDMI VRR módját. Itt nagyon fontos, hogy a HDMI interfésznél a szabványos eljárásra van szükség, nem pedig az AMD HDMI-s FreeSync megoldására, amely egy zárt technológia. Az utóbbi támogató tévékkel nem fog működni a variálható frissítési frekvencia. A felhasznált VRR technológia beazonosításával kapcsolatban a tévé gyártóját érdemes felkeresni.

A vállalat direkten beépíti a 436.02-es csomagban bemutatott, DirectX 9, 11 és 12 API-n futó alkalmazásokon bekapcsolható image sharpenning szűrőt is, amely korábban a GeForce Experience része volt, de ezt az alkalmazást nagyon sokan nem telepítik fel, így az érintett újítástól elestek. A vállalat azonban olyan horderejűnek tartja, amit érdemes direkten a meghajtó vezérlőpultjában is állíthatóvá tenni. Emellett optimalizáltak a teljesítményén is, így kevesebb sebességvesztést okoz majd a bekapcsolása. Szintén a 436.02-es eszközillesztőben vált elérhetővé a low latency mód, ennek is az ultra beállítása, amely mostantól akkor is aktiválhat, ha a G-Sync és a V-Sync egyszerre aktív.


[+]

A FreeSync vagy Adaptive-Sync kijelzők hitelesítése ismét haladt tovább, ezúttal hét új monitor került fel az erre vonatkozó listára; konkrétan az Acer CG437K P, VG272U P és VG272X, az AOC 27G2G4, az ASUS XG279Q, a Dell AW2720HF és a Lenovo Y27Q-20.

Az új meghajtóhoz tartozó dokumentáció, illetve maga a driver – a megfelelő adatok megadása után – letölthető az NVIDIA szerveréről, illetve elérhető a GeForce Experience-en keresztül.

Az eszközillesztő a 64 bites Windows 10 (hardverfüggően a Fall Creators frissítéstől), 8.1 és 7 operációs rendszerekre telepíthető, és a GeForce 600, 700, 900, 1000, 1600, 2000 (Super) és a Titan szériás termékekkel rendelkező felhasználók hasznosíthatják. Ezenkívül az illesztőprogram tartalmazza a 9.19.0218-es verziójú PhysX drivert is. A mobil GeForce-oknál a notebookgyártók döntésétől függ, hogy az adott gépre telepíthető-e a hivatalos meghajtó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés