A thaiföldi vízözöntől a Seagate is szenved

Súlyos árvíz sújtja Thaiföldet, mely a lassan két hónapja tartó a heves monszunesőknek köszönhető. A folyók kiléptek a medrükből, és már közel 270 ember vesztette életét. A károk nemcsak élelmezési és földrajzi problémákat eredményeznek, hanem az IT infrastruktúrát is komolyan érintik. A Western Digital már bejelentette, hogy ideiglenesen leálltak a Bangkokhoz közel lévő üzemek, és most a Seagate is kommentálta a helyzetet.

A vállalat egyelőre még nem zárt be egyetlen gyárat sem, és – közleményük szerint – a dolgozók sincsenek közvetlen veszélynek kitéve. Ettől függetlenül az alkatrészek szállítása akadozik, így a termelés közel sem zökkenőmentes. A cég azonban megnyugtatta a befektetőket, és kiemelték, hogy a helyzetet folyamatosan elemzik, továbbá a menedzsment mindent megtesz annak érdekében, hogy teljesítsék a megrendeléseket.

Ettől függetlenül a Seagate számol azzal, hogy az aktuális negyedévben valamelyest visszaesik a forgalom, ami egy ilyen katasztrófa mellett nem meglepő. Természetesen az előbbi vállalat nem csak thaiföldi gyárakkal rendelkezik, de a termelés egy jelentős része innen származik, így még a legkisebb kiesését is érzékenyen érintheti a piacot.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés