A WD ideiglenesen leállítja thaiföldi merevlemezgyárát, drágulhatnak a HDD-k

Tegnap a fényképezőgépekkel foglalkozó Nikon, ma pedig a Western Digital jelentette be, hogy a Thaiföldet érintő, régóta tartó komoly áradások komolyan veszélyeztetik a merevlemezeket előállító  gyáregységüket, valamint az akadozó infrastruktúra sem segít ezen, ráadásul és a munkavállaló munkába járása sem megoldott, ezért az ide telepített gyártósorokat ideiglenesen le kell állítaniuk.

A kényszerű döntés nagyon nagy gondot okoz a vállalatnak, de piacra gyakorolt hatása is hamar érezhető lesz, ugyanis ez az üzem adja a WD teljes merevlemez gyártókapacitásának mintegy hatvan százalékát. Számokkal kifejezve, hogy ez mekkora kiesés: a WD az áradásokat megelőző negyedévben összesen 32 millió merevlemezt állított elő csak ebben az üzemben.

A gyártósorok leállítása nem csak a WD számára okoz majd bevételkiesést, de a hirtelen keletkezett hiányt csak a  raktáron lévő példányokból lehet pótolni a készlet erejéig, aminek apadtával párhuzamosan az HDD árak is megindulnak majd felfelé, hogy csökkentsék a merevlemezek iránti keresletet, elkerülve ezzel a még nagyobb hiányt.

Azóta történt

Előzmények

  • Elázott a Nikon

    Thaiföldi áradások veszélyeztetik a Nikon egyik gyárüzemének termelését.

Hirdetés