Szoftveresen okosodnak a Netgear ReadyNAS-ok

Júliusban járt nálunk a Netgear igencsak kedvelt ReadyNAS hálózári adattárai közül az otthoni felhasználásra szánt ReadyNAS Duo második generációs modellje. A Sparc architektúráról AMR-ra váltó hardver a napokban megjelent 5.3.6-os firmware frissítéssel több új funkcióra tett szert.

A legérdekesebb a ReadyDROP, mely a sikeres DropBoxhoz hasonló alkalmazás, azzal a nem kis különbséggel, hogy itt a tárhelyet a saját, merevlemezzel ellátott (internetre kötött) NAS-unk szolgáltatja, így azok is könnyen és gyorsan megoszthatják eszközeik között adataikat, akik eddig idegenkedtek a felhős szolgáltatásokról. A ReadyDROP további előnye, hogy csak merevlemezünk szab határt a tárterületnek, mert bármekkora állományokat kezel, és az átvitel VPN (virtuális magánhálózat) szintű biztonságot nyújt. Az új szolgáltatás Windows és OS X mellett Androidot és iOS-t futtató készülékekkel is működik.

Éppen a mobil eszközökhöz kapcsolódik a Netgear másik újdonsága, a ReadyDLNA. Eddig is láttunk már DLNA alkalmazásokat, jobbakat és rosszabbakat, de ezek mindig helyi hálózatunk keretein belül tudtak működni. A Netgear megoldás a rendszerbe iktatott NAS lévén ki tud lépni a világhálózatra, vagyis otthon tárolt multimédiás anyagainkat bárhonnan elérhetjük. A kétfiókos ReadyNAS Duo v2-vel és négyfiókos ReadyNAS NV+ v2-vel használható, 5.3.6-os verziójú firmware innen tölthető le.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés