- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Fagyos hangulatú, Intel B860-as deszkák a Colorful receptje szerint
- AMD Strix Point platformra épül az AOKZOE közelgő kézikonzolja
- NAND flash NAS-ként használható mini PC jön a GMKtec berkeiből
- A Jonsbo legfrissebb kompakt házaiba Flex táp való
- 3D nyomtatás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ZIDOO médialejátszók
- Mini-ITX
- Melyik tápegységet vegyem?
- Amazon Fire TV stick/box
- Egérpad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolyok1206
csendes tag
Sziasztok.Elég új vagyok a routerek világában.Netgear WNDR4500-el szemezek.Egyedi firmware-t keresek a routerhez.Van egy pici hiányossága ezt szeretném orvosolni.Elég rég óta keresem a megfelelő fórumokat de sajna nem találtam.Tudnátok nekem ebben segíteni??? Ha lehet magyar oldalt mert az angol nyelv tudásom nagyon kevés.
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
SLYM
veterán
most komolyan, van ennek értelme mikor 14.000-ért kapsz egy TP-LINK TL-WR1043ND-t?
-
Georg17
tag
válasz buvartacsko #31 üzenetére
Ha neked mindegy, hogy milyen színű az USB2 és USB3 csatlakozó színe, akkor valószínűleg az is mindegy, hogy a konnektorban milyen színű a fázis meg a földelés vezetéke. Sok szerencsét hozzá! Ez nem arról szól, hogy piros Zsigulit szerettél volna a Merkúr telepről, de már csak fehér jutott neked. Legalább ökörségeket nem kéne írosgálni. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen színű az USB csatlakozó.
-
freemanone
addikt
érdekesek lettek a mérési eredmények és igencsak kevésnek, lelombozónak, találom őket. e4200+wusb600n/ae1000 kombóval 300mbps-en megy a 220mbps-es adatfolyam gond nélkül, jó rálátás és 0-4m távolság megléte esetén. Vajon a 450-es usb-s adapterek mennyire feszegetik már a 2.0-s port határait...? Illene már lassan 3.0-s adaptereket is piacra dobni és gyorsítani a wifi-n.
-
And
veterán
(Sajnos a spektrum - nem csak wifi-szabványú eszközök tekintetében vett - tisztaságáról információt adó tisztességes eszközök, analizátorok veszett drágák, de azért áthidaló megoldásokra akad mód. Van például olyan USB-s analizátor, amely akár valósidejű képet mutat a sávról, és viszonylag olcsó. Ez például 20e forint alatt beszerezhető: AirView2-EXT, és ugyan nem sebészi pontosságú eszköz, valamint kizárólag a 2,4 GHz-es ISM-sávon működik, a semminél azért több.)
[ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
-
dchard
veterán
Jómagam több ízben is felajánlottam a szakmai segítségemet, ennél többet tenni nem nagyon tudok, de továbbra is fenntartom, hogy szívesen segítek elsősorban távközlési, vezetékes és rádiós kommunikációs témákban.
Egyébként általánosságban is azt gondolom, hogy nem lenne szabad hagyni, hogy felhíguljon, elbulvárosodjon a lapcsalád, mint ahogyan az történt a PC world-del a chip magazinnal és az összes többi eredetileg szakmainak induló folyóiratokkal. Nem kell minden cikknek, hírnek lemennie bit szintre, de különös tekintettel a tesztekre általánosságban is azt gondolom, hogy ennél több információt is elbírnak az olvasók, és megkockáztatom, hogy sokan ezért a plusszért járnak ide, és nem máshova.
Fejből meg nem mondom ki írta, de volt több olyan cikk, ahol például egy processzor architektúrát veséztek ki közel utasításkészlet szinten és nagy örömömre szolgált elolvasni ezeket a cikkeket, pedig könnyen lehet, hogy az átlag felhasználót nem érdekelte a dolog ilyen mélységben. Arról nem beszélve, hogy ezek a cikkek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy például nem csak azt nézi a vásárló, hogy hány gigaherzes a proci, vagy hány magja van, ezáltal nagyban hozzájárulnak a tudatos vásárlói réteg kialakulásához is, amire az egész világnak nagy szüksége lenne. Ilyen értelemben nagyon különleges helyzetben van a lapcsalád és komoly felelősség is terheli, hiszen jelentős gondolat és vásárlóformáló ereje van.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
dchard
veterán
válasz buvartacsko #31 üzenetére
Szerinted a gázcsőnek is merő véletlenségből sárga a színe? Ugyan semmi köze a polgárháborúhoz, de a színkódolást nem véletlenül használják úgy az infrastruktúránál mint a műszaki tudományterületeken. És az sem véletlen, hogy ezek a színkódok sokszor kontintentális vagy akár világ szinten szabványosítottak. De mondok egyszerűbbet: egy UTP kábelt nem tudnál rendesen megkötni, ha nem lennének egyezményes színkóddal ellátva, vagy egy lakás elektromos hálózatát rendesen megcsinálni.
Dchard
-
OC
őstag
Értem, amit írsz és így -szerintem kicsit árnyaltabban és visszafogottabban- még azonosulni is tudok vele.
Talán az a megfelelő irány, hogy -ahogy a tápok terén didyman- a különböző témákban, egy-egy fórumtárs-szaki segít a szakmaiság és minőség magasabb szintre emelésében.
-
dchard
veterán
A probléma az, hogy az ilyen cikkekhez, vagy bármilyen wifis cikkhez beküldött hozzászólásokból kiderül, hogy mekkora tudatlanság van a fejelkben, és azt gondolom, hogy ezen változtatni kéne. Jönnek a felháborodott hozzászólások, hogy 300mega van ráírva, azt a "legjobb" esetben is csak a felét, harmadát tudja, szemét gyártók átverik az embereket, meg parasztvakítás stb.
És pont erről van szó, hogy attól, hogy mellette állok, még simán előfordulhat, hogy bizony az elméleti maximum is csak 200mega és nem 300, és így már eléggé más a gyerek fekvése.
Szerintem a mérések pontosságát, összevethetőségét, értékességét igenis lehet növelni még akár RF doboz nélkül is, nulla beruházással, ezt le is írtam az előző kommentben.
"Ezek a cikkek nem a szakmának készülnek, hanem a usereknek."
Nem is a "szakma" von le belőle hibás következtetéseket, hanem a userek.
Én mindig azon a véleményen voltam, hogy nem a több információ a baj, hanem a kevesebb. Engedtessék meg nekem, hogy én kinézzem az itteni olvasókból, hogy képesek megérteni ezeket a különbségeket, ha azt elmgayarázzák nekik. Sőt: jóhiszeműen az egészséges műszaki kívnácsiságot is feltételezem az olvasókban, akik egy műszaki területtel foglalkozó szakportálra tévednek.
Érdekes, hogy a logout-on néha kifejezetten erős és jól átgondolt méréseket felvonultató cikkekkel lehet találkozni, amik sokszor pontosabbak és árnyaltabbak. ÉS az elismerő hozzászólásokból számomra az derül ki, hogy igenis komoly igény van ezekre a cikkekre, és hogy ezt a gyakrolatot át kellene ültetni a pH!-s, arénás stb. cikkekbe is, legalább is az ilyen feltáró jellegűekbe mindenképpen.
Egyébként akit nem érdekel, vagy nem tudja értelmezni, az átugorja
Dchard
[ Szerkesztve ]
-
OC
őstag
Az "adott" környezet alatt nem a konstans körülményeket értettem, hanem egy, valós életbeli szituációt.
Kérdés: Mi a jobb a felhasználók jelentős részének?
Ilyen tesztek, amelyek magukban hordoznak ugyan rengeteg hibalehetőséget és az összehasonlíthatóság is erősen kérdéses.Vagy inkább ne legyen semmilyen (vagy csak két évente egy külföldiül írt, valamelyik amcsi site-on stb.).
Értem, amit írsz, és a megoldás -rudi is írta, ott a mondat- szerintem is az, hogy fel kell hívni a felhasználók figyelmét a teszt körülményeiből fakadó pontatlanságokra és az össze nem hasonlítható eredményekre.
#27-re:
Ezek a cikkek nem a szakmának készülnek, hanem a usereknek.[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz buvartacsko #26 üzenetére
Baromira nem mindegy, mivel a kék színű port az USB3 egyezményes jele, ezen pedig USB2 portok vannak. Ha valaki ránéz aképre simán hiheti azt, hogy USB3-mas routert vesz.
Dchard
-
dchard
veterán
Figyelj én nem akarok veled vitatkozni, azt gondolom jószándékkal rávilágítottam egy a mérésben fellelhető finoman szólva jelentős befolyásoló tényezőre, ennyi. RF árnyékolt dobozt venni vagy építeni sem több milliós költség, és mivel elég sok router teszt készül, az emberek pedig egyre nagyobb érdeklődéssel állnak ehhez a kérdéshez, lehet hogy érdemes lenne beruházni adott esetben. De ezt nem én fogom eldönteni.
Amúgy az éppen használt MCS-t ki lehet nyerni a routerből is meg az adapterből is, és még pénzbe sem kerül, azt gondolom ezzel az infóval például lehetne növelni az ilyen cikkek szakmai értékét. Pédlául viszonylag egyszerűen lehetne készíteni egy grafikonos táblázatot, ahol mondjuk 5 percig töltesz le valamelyik helyszínen, és időben van ábrázolva a letöltési sebesség fluktuációja, de mellette látszik a használt MCS által biztosított elméleti maximum, esetleg a keretvesztések, újraküldések is. Egy ilyen adatból RF doboz nélkül is sokkal inkább lehet következtetést levonni, mint amikor azt írod, hát itt kérem 2/3-os overhead van, pedig könnyen lehet, hogy hiába voltál a router mellett, ennek ellenére is csak MCS25-tel ment a kapcsolat MCS30 helyett, akkor pedig már mindjárt nincs 2/3-os overhead. Gyenge jelszintes méréseknél is baromi hasznos ez az infó elsősorban neked, mert látod, hogy "mennyire rossz" valójában a kapcsolat és nem egy semmit nem érő % mutatóból kell következtetést levonni, ami kb. annyira félrevezető mint a mobilok térerősség mérője, ahol -50 és -90 között még full térerőt mutat, majd -90 és -105 között 3dB-ként tűnik el egy-egy pálcika. Pedig egy HSDPA kapcsolatnál például baromira nem mindegy, hogy -50 vagy -90 a jelszint...
Dchard
-
rudi
nagyúr
Nyilván nem csíramentesre pucolt, szűrt levegős doboz ahol mérek, de szomszédoknak biztosan tudom, hogy nincs Wi-Fi-je (akinél van, én telepítettem vezetékest) rádiós egerek és egyebek szintén nincsenek, mikrókra ügyelek, félreeső kis falu mellékutcája a környezet. Ennél sokkal sterilebbet nem nagyon lehet csinálni, szerintem egy tájékoztató jellegű méréshez bőven jó, nyilván Wi-Fi mérésével kapcsolatos doktori disszertációhoz vagy sokmilliós projekthez jobban nekimennénk, csak erre nincs erőforrás.
[ Szerkesztve ]
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
dchard
veterán
Nem köteketdésből, de azt nem gondolom, hogy megmérted a spektrumot műszerrel, és attól, hogy te a wifi adapter szoftverével nem észlelsz más hálózatot, az nem jelent semmit. Főleg azért nem, mert a 2,4-es sávban más cuccok is működnek amik nem WIFI szabványosak, pl.: a BT-s egerek, billentyűzetek, headsetek, saját és/vagy szomszéd mikro sütője stb. Egy csomó olyan dolog, amit "nem látsz" sőt kontrollálni sem tudod.
De idéznék a cikkből:
" Két falon keresztül még mindig közel 7 MB/s-ot kaptunk, ami ritkán csökkent 4 MB/s közelébe."
Namost ha valóban olyan steril lenne a környezet, akkor egyik pontban sem tapasztaltál volna semmilyen ingadozást, de főleg nem ekkorát. Ugye a fal csillapítása nem változik meg egyik pillanatról a másikra, ott jó eséllyel kis mértékű interferi volt.
Arról nem beszélve, hogy igazából akkor lenne érdekes a mérés, ha adott pontban mért adott sebességhez hozzá tudnád tenni, hogy az eszközök ekkor milyen MCS értéken álltak. Ebből az is kiderülne, hogy hiába állsz a router mellett 1 méterre, ennek ellnére nem a maximális modulációs szinttel megy a kapcsolat, és már csak költőien teszem fel a kérdést, hogy vajon miért nem? Hát azért nem.
Dchard
-
nicu71
addikt
Istenem bárcsak megtehetném hogy ennyit kültsek egy routerre,mert ez csodaszép és nagyon tetszik a tudása is!A teszt pedig kiváló.
"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
lujó55
addikt
Teljesen rendben van a teljesítmény és a külső is dicséretes!
Én nem találok semmi kivetnivalót. -
rudi
nagyúr
Egyrészt van a teszkörnyezet leírásánál egy ilyen szakasz:
Fontos kiemelni, hogy a Wi-Fi mérések nagyban függnek a környezettől. Lehet, hogy a nálunk kiválóan szereplő eszközök más elrendezésben, más helyzetben vagy akár más időjárási viszonyok mellett ugyanebben a környezetben is eltérően viselkednek.
Másrészt konkrétan ez a környezet meglehetősen steril, mert a 2,4-es hálózta az én privátom, és mérés közben soha nincs rajta forgalom, rendszerint még kliens sem csatlakozik rá. Az 5 GHz-es pedig az a hálózat, amin nekem osztja a szolgáltató a netelérést, és rajtam kívül nem csatlakozik rá más. Persze, az időjárás beleszól még, lámpákat, fénycsöveket többnyire lekapcsolom, ha mérek, rendszerint emberek sem nagyon keverednek az átvitel útjába.
A korábbi, paneles környezetet nem sokáig használtam, nem is használom összehasonlításra ezzel a környezettel, mert ott változóan 10-20 hálózat dolgozott az emény mellett. Ami meg még korábban volt, teljesen steril, semmi Wi-Fi nem volt a környékén.
-
draco31
veterán
Nem szeretem ezt a fényes csillogós felületet. 1-2 napig jól néz ki, utána rémálom. Bár ez nincs naponta fogdosva, mint pl. a Canon MP210-es nyomtatóm. Annak is ilyen a felülete, naponta lehetne tisztítani.
Egyébként jó kütyük!ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
dchard
veterán
"Viszont a legtöbb felhasználó ugyanúgy nem tudja, hogy abban a környezetben, ahol használni kívánja az eszközt, milyen interferencia-viszonyok uralkodnak, pláne, hogy ez jó eséllyel -ahogy írtad is- nem lesz konstans."
Az ilyen jellegű tesztelésnek nem célja és nem is lehet célja, hogy adott előfizetőnél előforduló összes lehetőséget vizsgálja, szimulálja.
Az viszont minden összehasonlító teszttől elvárható, hogy a tesztelés azonos körülémnyek között legyen elvégezve, márpedig ezekről a tesztekről ez nem mondható el, nem összehasonlíthatóak, pedig magában a tesztben is egymás mellé van téve két router eredménye, és a vásárló is nyilván összehasonlítja az eredményeket és ez alapján (is) próbál meg dönteni, és mivel ezek nem összehaosnlíthatóak, ezért félrevezetőek.
"Tehát ez a teszt pontosan jó arra, amire kitalálták: Adott környezetben, az adott eszközöket kipróbálni, sebességet mérni"
Igenám, csak éppen a környezet nem "adott".
Ez kb. ugyanaz mint amikor mobilszélessávot mérnek:
1. T-Mobile 4g-nél soha hozzá nem teszik, hogy egy lényegében előfizető nélküli üres hálózaton ménrek ennyit, ahol a 60mega úgy jön ki, hogy egymaga lóg nemhogy a szektoron, de jó eséllyel az egész állomáson.
2. 3G-nél soha hozzá nem teszik az RSCP-t, Ec/No-t (nevezzük jelerősségnek és jelminőségnek a megérthetőség kedvéért), nem teszik, hozzá hogy milyen terminállal mérték pedig ott is nagyságrendi különbség lehet, nem teszik hozzá az oprendszert sem, pedig az XP-nek ismerten nagyon rossz a TCP stack-je, több megabit bukta van emiatt stb.
3, Speedtest-tel mérnek, ez már eleve bukta, hiszen semmilyen módon nem ellenőrzött a szerver.
4. Össze-vissza mérnek csúcsidőben és azon kívül, és megpróbálják összehaosnlítani a csúcsidei és nem csúcsidei eredményeket és még sorolhatnám.Ezekből soha semmilyen következtetést nem lehet levonni, legfeljebb téveset.
Az sem baj, ha nincs kapacitás a megfelelő mérések elvégézésre, de akkor ne rakjunk egymás mellé két mérési eredményt, és írjuk ki nagy betűkkel, hogy a korábbi vagy ezt követő mérésekkel nem összehaosnlítható.
Dchard
[ Szerkesztve ]
-
OC
őstag
Igazad van.
Viszont a legtöbb felhasználó ugyanúgy nem tudja, hogy abban a környezetben, ahol használni kívánja az eszközt, milyen interferencia-viszonyok uralkodnak, pláne, hogy ez jó eséllyel -ahogy írtad is- nem lesz konstans.
Tehát ez a teszt pontosan jó arra, amire kitalálták: Adott környezetben, az adott eszközöket kipróbálni, sebességet mérni és hosszú távú következtetéseket elfelejteni.
"A tökéletes jó halála."
Ha csak tökéletes (értsd. hibátlan kivitelezés, összehasonlíthatóság, valóság-közeli stb.) tesztek kerülhetnének a virtuális vagy offline címlapokra, akkor elég kevés olvasnivalónk és tudásanyagunk lehetne. -
Mr.Skynet
senior tag
Az igen, értem én, hogy jajj de "gyors", de ennyiért ez több mint irreális
Aki ilyet vesz mostanában az 99,9% nem komplett, a maradék 0,1% fogadás miatt vette megDe komolyan, gondoljuk át egy 3g stick-et is anyázva dugnak be néhányan a notijukba utazáskor és ha már netbookról van esetleg szó, egyből azt keresi az ember, hogy van-e beépítette 3g a gépezetben. 80K pénzért cserébe ugyan úgy fantasztikusan kilóg a notiból majd ez a csoda, peeeersze tudom majd jönnek a pci-e dolgok is, 5 év alatt el is terjed talán és addig esetleg 25k-ért meg is kapom külön és még talán az antennákkal is megszívom majd és lehet tákolni a notikat.
60K pénzért pedig mit is kapok egy csúcskategóriás "2012 egyik leggyorsabb eszközében?" egy több mint 10éves usb 2.0 csatit? Mióta is van usb 3.0? 3-4 éve? Ilyen alapon egy 10ezres routerre meg tegyenek egy közel 20éves usb 1.0 -át de ha mázlink van már 1.1-et is kapunk bele...
Komolyan mondom lehet inkább veszek még idén ezek helyett még 2db 1043nd -t az egész max 20k-ból kijön 5év garival, az adapterek a notikban rendbe vannak és mindegyiken netezek szépen max 13MB/sec-el / eszköz / router.
Ez így nagyon gáz, pedig milyen nagy reményeket fűztem ezekhez az új cuccokhozdchard: teljesen egyetértek, míg BP-en albiban voltam panelban, jó ha nem mentem le 7-8MB alá, itthon vidéken családi házban kb. nulla zavaró tényező és 12-13 max még a péncében is megvan a 8-9MB, pedig a router az emeleten van, szóval 2 vasbeton szint útban van.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
Sajnos már többedszerre azt kell mondjam, hogy a sebességmérés része inadekvát és nem összehasonlítható a korábbi eredményekkel, tehát értelmezhetetlen.
Ugyanis a legnagyobb sebesség romboló tényezőt nem veszi figyelembe, ami ráadásul nagy mértékben változhat ugyanazon a helyen. Ez pedig az interferencia, ami egyre inkább növekvő probléma az ISM sávban üzemelő WIFI eszközöknél.
És emiatt nagyon félrevezető is a dolog, hiszen ha valaki megnéz 3-4 tesztelt routert és pusztán ez alapján választja ki a legnagyobb értéket produkáló eszközt, az csúnyán pofára eshet.
A nyers teljesítmény összehasonlítását leginkább RF árnyékolt dobozban lehet megtenni, és ugyanitt ellenőrzött körülmények között a rendszerbe vitt azonos mértékű zajjal lehetne a valós körülményhez hasonlító állapotokat felmérni úgy, hogy az összehasonlítható a tesztelt routerek, wifi eszközök között.
Most foggalmunk nincs, hogy amikor a 17megát mérték, éppen senki nem forgalmazott, vagy mennyire volt tiszta a sáv, esetleg volt-e egy-két zavaró forrás, és ezeket szintén nem tudjuk a többi tesztelt routernél sem. Pedig ezek a tényezők felezhetik, negyedelhetik a kipréselhető sávszélességet.
Dchard
-
And
veterán
Ha már eredetiben spatial stream, és a 'térbeli adatfolyam' elég furcsán hangzik magyarul, lehetne például rádiós adatfolyam, rádiófolyam, vagy egyszerűen adatfolyam. Sajnos egyik sem az igazi, a térbeli elválasztás (mármint az antennáké) pedig valóban a MIMO lényege. De a háromsávos kifejezést olvasva nekem is az ugrott be elsőre, hogy mifelénk csak két sávot lehet használni, vajon melyik lehet az a bizonyos harmadik ?
-
And
veterán
"nagyon zavaró a cikkben a "háromsávos" kifejezés használata."
Egyetértek.
#9: Az adás a csatornán megy, és függetlenül attól, hogy hány MIMO-folyamot alkalmazunk, mindig ugyanazon a csatornán, ugyanakkora rádiós sávszélességet használva. A (spatial) stream - és azok száma - szerintem nem igazán a 'sáv' megfelelője, de ez persze szigorúan magánvélemény. -
nagyúr
én értem benne a logikát, de eddig a bandot fordítottátok sávnak, most a stream-et, ráadásul a band is megtartotta eredeti jelentését... nem jó ez így... de ti tudjátok.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
ledgeri
nagyúr
A színére gondoltam, nem a sebességére... bár na!, így sem, úgy sem lényeg...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
rudi
nagyúr
Szerintem régen hibásan hívtuk sávoknak a frekvenciatartományokat, de ugye eddig ez nem igazán volt probléma. Tán úgy lenne a helyes, hogy a 2,4 és 5 GHz az frekvenciatartomány, ezen belül vannak 20/40 MHz-es csatornák és az adás 1,2 vagy 3 sávon megy.
-
nagyúr
miért, mi használná ki az usb3.0-át? ne tévesszen meg, hogy esetleg ez is elbír egy-két külső vinyóval, attól még nem lesz belőle nas.
nagyon zavaró a cikkben a "háromsávos" kifejezés használata. eddig a ph!-n a sávok alatt következetesen wifis frekvenciasávokat értettetek, azaz routerek esetében a 2.5 és 5 GHz-s tartományt. néztem is, hogy akkor most mégis melyik lett a harmadik frekvenciasáv.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
wolfman
veterán
"802.11ac szabványa, mely hasonló áron akár háromszoros sebességgel kecsegtet."
Azért kileszek én erre váncsi!
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
PPatrik
aktív tag
válasz macilaci78 #4 üzenetére
De sok embert ismerek akik nem freeware programokat töltenek le torrentről.
-
atus72
őstag
"Újdonság, hogy az élre állítást elősegítő, ezúttal áttetsző alapzatot fixen a routerhez rögzítetté" ???????????
-
ledgeri
nagyúr
Ez a kég usb 2.0 Gáz!, pedig nem is vagyok routeres...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
PPatrik
aktív tag
Nagyon gyors és szép is. Kéne egy ilyen, kb 3 hónapja szemezek vele.
Egy olyan oldalon, ahol tiltott mindenféle warez, az a router hiányossága, hogy nincs benne bittorrent, amit általában tudjuk mire szoktak használni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Filmvilág
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony Ericsson K800i
- További aktív témák...
- GIGABYTE GTX 1050Ti 4GB GDDR5 Low Profile - Foxpost benne az árban!
- ASUS GeForce GTX 1080 Ti OC 11GB GDDR5X 352bit (ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING)
- GIGABYTE GA-H81M-D2V + i5-4590T + 2x4GB DDR3 1333Mhz + I/O shield + SATA kábel + gyári hűtő
- Lenovo Wireless VoIP Headset (Teams)
- Egyben vagy külön bazár, raktár kisöprés less be!