Nyári megújulás Apple módra

Az Apple rengeteg termékét frissítette, köztük az asztali számítógépeivel és monitorával. Sokak örömére az új eszközök sem maradtak el.

Az iMac-ek új, diszkrét grafikus kártyát kaptak az integrált GeForce 9400-as megoldás helyett, így az alapgépbe a Radeon HD 4670 került. A többi gép esetében is dobták az NVIDIA megoldásait és haladva a korral a Radeon HD 5000-es termékcsaládra szavaztak, a Core 2 Duo processzorokat pedig Core i3-ak váltották. Ezek ugyanúgy kétmagosak, de gyorsabbak még azonos órajelen is az elődöknél. A konfigurációk egyéb összetevői nem változtak, és a készülékek árazása is a megszokott szinten maradt.

Apple iMac [+]
Apple iMac [+]

A Mac Prók is megújulnak, mostantól 4 vagy 6, illetve két processzoros kialakítással 8 vagy 12 magos konfigurációban is elérhetők. Ez az utóbbi esetben 24 szálat jelent a Hyper-Threading miatt, ami a 2,66 GHz-es processzorral már igen szép teljesítményt tud nyújtani, pláne, ha az alap 3 vagy 6 GB memóriát a maximum 32 GB-ig kibővítjük. Az asztali gépek tehát Intel Xeon CPU-kkal frissülnek, hovatovább a GeForce kártyáktól itt is el kell búcsúzni, mivel az almások az AMD Radeon HD 5000 sorozatnak szavaztak bizalmat. Háttértárként nem csak merevlemez, hanem SSD is rendelhető hozzájuk. Utóbbi esetben az 512 GB-os kapacitás is elérhető.

Apple Mac Pro
Apple Mac Pro

Ugyan még nem kapható, de néhány hét múlva, szeptembertől megvásárolható lesz az új LED Cinema Display is. A kijelző 27”-es képátlóval rendelkezik, felbontása pedig 2560x1440 pixeles, azaz 16:9-es képarányú. Az IPS panelt alkalmazó kijelző széles, 178 fokos látószöget biztosít. Van beépített mikrofonja és iSight kamerája is, sőt a tervezők környezeti fényérzékelőt, illetve 49 wattos sztereó hangszórópárt is építettek bele. A kábele a végén háromfelé válik, egy MagSafe-es tápcsatlakozóvá, egy Mini DisplayPort, illetve egy 2.0-s USB konnektorrá, így például a rákötött MacBookokhoz sem szükséges külön táp vagy egyéb kábel. Az ára kereken 1000 dollár lesz.

Apple LED Cinema Display 27" [+]
Apple LED Cinema Display 27" [+]

Egy különleges kiegészítő is érkezett a gyártótól, mégpedig az Apple Magic Trackpad. Hogy mi is ez? Lényegében a MacBookokon található, sokak által kedvelt hatalmas, multi-touch-os érintőpad külön, Bluetooth-os formában. Ennek megfelelően az iMac-kel vagy Mac Minivel rendelkezők is élvezhetik a kétujjas görgetést, a háromujjas lapozást, a két ujjal való nagyítást, forgatást, és a többi mozdulatot.

Apple Magic Trackpad [+]
Apple Magic Trackpad [+]

A készülék alumíniumból készült, felületét pedig üveg fedi. Méretét tekintve az elődnek tekinthető MacBook touchpadnél mintegy 80%-kal nagyobb, így passzol az asztali gépek billentyűzete mellé is. Az újdonság már rendelhető, az ára 69 dollár.

Apple Magic Trackpad [+]
Apple Magic Trackpad [+]

Egy másik elég hétköznapi eszköz is megjelent az Apple kínálatában. A cég egy elemtöltőt leplezett le, ami az Apple Battery Charger névre hallgat. Mivel a Magic Trackpaddel újra bővült az AA-s elemmel működő Apple készülékek sora a Magic Mouse és a Wireless Keyboard mellett, így nem hiányozhat a kínálatból az hozzájuk passzoló töltő sem. A termék mindössze 29 dollárért meg is vásárolható, a csomagban pedig találunk hat darab újratölthető, NiMH típusú, hosszú élettartamú akkumulátort is, amik a cég szerint 10 évig is használhatók.

Apple Battery Charger
Apple Battery Charger

Végül egy szoftveres hír is, valószínűleg augusztus 7-én jelenik meg az iLife '11 programcsomag, 79 dolláros áron. A szett tartalmazni fog egy új programot, azonban az iDVD kikerül belőle. Mindegyik 64 bites lesz, megújul az iWeb, fejlesztik az iPhoto Faces&Places funkcióját, ami az érkező MobileMe-vel is használható lesz. Emellett a kor követelményeinek megfelelően a közösségi hálózatok is nagyobb figyelmet kapnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés