Virtuális 11.1 csatornás hangzással kecsegtető Pioneer HTZ-626BD házimozi szett

Bár a kompakt házimozi szettek igazi fénykora már rég véget ért, azért a nagyobb cégek rendületlenül dobálják piacra ilyen jellegű termékeiket. Sőt, idővel megjelentek az úgynevezett 3D módok, a felfelé irányított hangszórók, és a 9.1-nek nevezett rendszerek is. A Pioneer most még ennél is tovább ment, ugyanis azt állítják, hogy a HTZ-626BD akár 11.1 csatornás hangzás megteremtésére is képes.

Pioneer HTZ-626BD
Pioneer HTZ-626BD

Persze van némi furfang a dologban, hiszen alapvetően egy hagyományos 5.1 csatornás szettről van szó, amiből a Pioneer saját fejlesztésű Virtual Sound 3D technológia segítségével – állítólag – sikerült ebből kihozni a virtuális 11.1 csatornát. Ez pompásan hangzik, de annyira azért nem meggyőző; még akkor sem, ha ez az ábra állítólag mindent megmagyaráz.

A szett Blu-ray lejátszója elboldogul a 3D anyagokkal, viszont a BDXL szabvány kezelését nem támogatja. Megbirkózik az USB porton keresztül csatlakoztatott adattároló egységeken található MP3 és WMA zeneszámokkal, de a FLAC és a WAV a jelek szerint kimaradt a szórásból, pedig egy házimozi szettnél ennek pont lett volna értelme. Képes megjeleníteni a DivX, DivX HD, WMV és MKV videókat és a JPG képeket is. Rendelkezik beépített Wi-Fi-vel, és bár a nyílt böngésző hiányzik belőle, azért néhány internetes oldal, így például a YouTube és a Picasa közvetlen elérését támogatja.

Névleges teljesítménye a szatellit hangsugárzók esetén csatornánként 150 watt, a centersugárzó 250 wattal büszkélkedhet, épp úgy, mint a mélynyomó. A Pioneer HTZ-626BD június közepén kerül a boltokba, közel 500 dolláros áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés