PH!TV – Samsung NX100, csak egy nullával több?

Az NX10 volt az első, APS-C szenzorral szerelt, cserélhető objektíves kompakt gép a maga idejében. A Samsung a Panasonic mikronégyharmados rendszere ellen küldte a harctérre, és sokáig nem volt konkurenciája, így az NX10 ára nem nagyon esett hónapokig. Aztán jött a Sony NEX3 és NEX5 kameráival (micsoda furcsa névválasztási véletlen nem? NX10, NEX5? Na mindegy…), és hirtelen többen lettek ezen a szűk piacon, ahol kompakt méretekbe tuszkolnak komoly tudást a mérnökök.

A Sony-nak is bejött ez az APS-C szenzoros kamerabiznisz, így kézenfekvő volt, hogy az úttörő Samsungnak lépnie kell, ha ismét polpozíciót szeretne magának. Így születhetett meg az NX100, amiről inkább összehasonlító bemutatót láthattok ma este, hiszen aki a mélyreható részletekre kíváncsi, olvassa el MLaca többoldalas tesztjét. Én viszont arra lennék kíváncsi, hogy nektek bejön-e ez a kompakt méretre normális optika plusz komolyabb tudás kombináció? Döntsük el együtt, hogy van-e ezeknek a gépeknek létjogosultságuk!

Azóta történt

  • PH!TV – Popcorn Hour C200, a nehézsúlyú multimédia

    Annak idején, amikor először találkoztam ezzel a márkanévvel, hangosan felröhögtem. Azóta sokat tanultam. A C200 egyébként a PH (micsoda véletlen!) csúcsmodellje...

  • PH!TV – A mocskos kis HD

    Vannak célszerszámok, amelyeket csak az adott területen dolgozók használnak, ilyen például a krimpelő fogó. És ilyen a GoPro kamera is. Nem mindenkinek van szüksége egy terminátor HD kamerára, de akinek igen, annak tetszeni fog a műsor.

Előzmények