Új mini PC-k várhatóak az Inteltől

Várhatóan több Intel NUC is bemutatkozik hamarosan, amelyek sokaknak alternatívák lehetnek a meglévő asztali számítógépük lecserélésére.

Az Intel még 2012-ben mutatta be jelen hírünk témájának első generációját, amit szerényen NUC-nek, szó szerinti magyar fordításban a számítástechnika következő mértékegységének (Next Unit of Computing) keresztelt. Azóta több generációt is megélt a termékcsalád, most a FanlessTech szúrta ki a lehetséges utódot.


(forrás: Tom's Hardware) [+]

A pletykák szerint több verzió is jöhet alacsony fogyasztású, 28W-os, Coffee Lake kódnevű lapkára épülő processzorokkal. A legerősebbnek ezek közül a NUC8i7BEH kódjelű variáns tűnik, ebben a négymagos Core i7-8559U játszhatja a főszerepet maximálisan 4,5 GHz turbó órajelen, egy szinttel alatta pedig az i5-8295U lapka teljesít szolgálatot a NUC8i5BEK modellben, ez már csak 3,8 GHz-es turbót biztosít.

Az erősorrend legalján a NUC8i3BEK áll kétmagos i3-8109U processzorral szerelve, aminek turbó órajele 3,6 GHz lehet. Mindegyik verzió támogatja a Hyper-Threadinget, valamint megkapja az Intel Iris Plus Graphics 655 jelzésű integrált grafikus vezérlőjét is 128 MB eDRAM társaságában. Itt fontos megjegyezni, hogy ezek nem készre szerelt számítógépek, a memóriát és a háttértárat a felhasználónak kell beszereznie. A Core i3 és i5 processzorral ellátott változatok valószínűleg elérhetőek lesznek önmagukban is, számítógépház nélkül a külsős gyártók számára. A bejelentés és a polcokra kerülés tervezett dátumáról egyelőre nincs hír.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés