Tudományos háttérvilágítást kapott a Sony csúcskategóriás LCD tévéje

Az XF90 sorozatot ellátták az – állítólag csodás kontrasztot produkáló – X-tended Dynamic Range PRO technológiával.

A Sony a CES-en bemutatta új, csúcskategóriás LCD tévéjét az XF90-t. A modell 75, 65, 55 és 49 hüvelykes képátlóval lesz elérhető, természetesen 4K-s felbontással, továbbá szavatolja a HDR tartalmak megjelenítését is.

Sony XF90
Sony XF90 [+]

Megkapta a vállalat saját fejlesztésű, X-tended Dynamic Range PRO technológiával kiegészített LED háttérvilágítási eljárását, amelynél a mátrixszerűen elhelyezett fénykibocsátó diódákat sok (a pontos szám egyelőre nem ismert), egyedileg vezérelhető csoportba osztották. Ez a megoldás a képernyő egyes területein precízen növeli vagy csökkenti a fényerőt a beépített, egyedi megvilágítási algoritmus segítségével, ami a Sony szerint a megszokottnál jóval kontrasztosabb képet eredményez. Az új X-Motion Clarity technológia – a cégtől kapott információk értelmében – kiemelkedő pontossággal vezérli a gyorsan váltakozó képsorokat, így azok tisztán, elmosódás- és fényerőveszteség nélkül jelennek meg a képernyőn.

Sony XF90
Sony XF90 [+]

Természetesen innen sem hiányzik a 4K X-Reality PRO nevű felbontásfelskálázó funkció, és az Android TV okostévé rendszer is adott, amely internetes alkalmazások garmadájának futtatását teszi lehetővé. A termék a HDR10 mellett a Dolby Vision és a HLG nagy dinamikatartományú formátumok kezelését is támogatja.

A Sony XF90 sorozatba tartozó tévék ára egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés