A Sony bejelentette a világ leggyorsabb USB Type-C elosztóját

A címben említett titulust az USB 3.1 Gen2-es csatlakozónak köszönheti, amellyel akár az 1000 MB/s sebesség is elérhető.

A Sony lerántotta a leplet az elsősorban professzionális videókészítőknek és fotósoknak szánt USB Type-C hubjáról, a nem túl fantáziadús megnevezéssel megáldott MRW-S3-ról. A mindössze 95 grammos, alumínium burkolatú és IP68 szintig por- és cseppálló eszköz azok számára lehet érdekes, akik nem csak azért használnak USB C-s eszközöket, mert ez az egyetlen típusú USB port a gépükön, hanem mert valóban szeretnék kihasználni a Gen2-es USB 3.1 előnyeit, ez pedig a gyártó által megadott 1000 MB/s adatátviteli sebesség alapján teljes mértékben lehetséges.


[+]

A számítógéppel való összeköttetésre szolgáló csatlakozó mellett mindent megtalálunk, amire egy mai munkakörnyezetben szükség lehet, ide tartozik a már említett USB 3.1 Gen2 A és C verziója, egy 4K/30p tartalmak átvitelére képes HDMI kimenet, egy USB Type-C Power Deliver bemenet (amely a magasabb energiaigényű eszközök tápellátására használható, maximum 100 W teljesítményig), valamint egy-egy UHS-II sebességű, microSD és SD szabványú memóriakártyákat kezelő kártyaolvasó. Arról sajnos nincs adat, hogy pontosan mikor és milyen áron lehet a miénk az újdonság.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés