Hirdetés

2019. július 18., csütörtök

Hozzászólások

(#1) Tessin


Tessin
(újonc)

"Gyilkus"

(#2) mx/z válasza Tessin (#1) üzenetére


mx/z
(lelkes újonc)

Ez tényleg gyilkos.Halálra röhögtem magam.

[ Szerkesztve ]

(#3) macilaci78


macilaci78
(Korrektor)

A kábelt okosítják, vagy amibe be lehet dugni? Mindegy is, sehogy sem lenne vicces mindent lecserélnem, amivel a telefonom összedugom.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#4) Bici


Bici
(PH! félisten)

Há' mi á dévlá ázs á gyilkus kábel?

GEIL EVO CORSA 2X4 GB 2133 MhZ CL9 kit eladó

(#5) Thrawn válasza Bici (#4) üzenetére


Thrawn
(PH! félisten)

Nem ismered? [link] :)

Different songs for different moods. Diablo 3: Thrawn#2856 łłł Demon Hunter's Club: http://tinyurl.hu/xWu6/ łłł Look! More hidden footprints!

(#6) troviko


troviko
(senior tag)

"Ez abból a szempontból lehet problémás, hogy maga az USB szabvány célja egy olyan univerzális interfész, ami lehetőséget ad arra, hogy a felhasználók gyakorlatilag bármit összekapcsoljanak, amin a megfelelő port jelen van." - Bár maga a cikk is elmondja, ezzel lényegében az USB-t ölik meg. A szövetség helyében szigorúan tiltanám az ilyen típusú felhasználást, aki egyszer is megszegi, kivágni, és minden licencet megvonni tőle.
Mert ennyi erővel visszatérhetnénk a mocskosul undorító dedikált kábelek világába, ahonnét kinőtte magát az iparág.

Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

(#7) Zsébernardo válasza Bici (#4) üzenetére


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

R2-D2 sem vette észre az adatkábel és konnektor közötti különbséget. Átmeneti memóriazavar lehet... :)

(#8) Fr3eWar válasza Bici (#4) üzenetére


Fr3eWar
(őstag)

(#9) Gdi válasza troviko (#6) üzenetére


Gdi
(senior tag)

Biztos az Apple lobbizta ki ezt is :)

Amúgy nem az USB-t, hanem csak az USB-Ct nyírhatják ki.

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#10) Tigerclaw válasza Gdi (#9) üzenetére


Tigerclaw
(PH! nagyúr)

Én is pont erre gondoltam. Mintha nekik találták volna ki ezt a feature-t.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#11) Zsébernardo válasza troviko (#6) üzenetére


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

HDMI 2.0 és a többi videókábel felé szintén valósan magas igényeket támasztanak. Nagy sávszélességet kell átvinni a kijelzőkre, főleg a 4K és 4:2:2 beállitások feletti képminőség esetében sokat számit egy jó videó kábel. Magas képfrissités miatt akár egy gyengébb videójelet kell kiválasztani, ha a kábel átviteli képességét ez meghaladja. Ott nem tudok ilyen kábel tesztelésről a készülékek felől, pedig a fórum tapaszatalatok szerint hasznos lenne. Rossz kábel képhibákat okoz.

[ Szerkesztve ]

(#12) azbest


azbest
(PH! félisten)

Az, hogy drm hitelesítés lesz a kábelben még nem jelenti azt, hogy a kábel nem tud úgy megsérülni, hogy tönkrevágja az eszközöket. Talán esetleg a kontroller chipeket kellene úgy megcsinálni, hogy ne okozhasson gondot, ha már egy kábelen akarnak mindent is küldeni. :U

Ez majd arra lesz jó, hogy például az apple gépek csak apple usb kábellel lesznek hajlandóak együttműködni és vegyél 10 ezer forintért egy nyavajás kábelt.

Viszont lehet ennyi erővel olyan kábeleket is árulni majd, amelyeken csak bizonyos szolgáltatások vannak engedélyezve. Például töltés nem. De, ha valaki töltésre is akarná használni, akkor vehetne a store-ból licenszet rá, csak 49.99 usd-ért ;] .

[ Szerkesztve ]

(#13) syn7h37ic


syn7h37ic
(PH! nagyúr)

Rókabőr effektus.

(#14) MSI.Navi


MSI.Navi
(tag)

A hamisítók semmi perc lemásolják majd a hitelesítő csipeket, ez csak arra lenne jó hogy még drágábbak legyenek a kábelek, baromira úgy kellene megcsinálni az eszközöket hogy legyen bennük védelem.

(#15) Sanya


Sanya
(PH! nagyúr)

Ki írta, hogy a kontroller a kábelben lesz?

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#16) Sancza válasza Sanya (#15) üzenetére


Sancza
(kvázi-tag)

Ha nem a kábelben lesz, akkor hogyan lesz maga a kábel kontrollálva? A probléma az USB Type-C szabványnak nem megfelelő kábelek (pl. fillérnél is olcsóbb ellenállásokat lehagynak a kábelről), amelyek bizonyos körülmények között simán tönkre tudják vágni a rákötött eszközöket :(

(#17) -=RelakS=- válasza Sancza (#16) üzenetére


-=RelakS=-
(PH! addikt)

Úgy, hogy ha vettél egy kábelt, amin a táp lábak szépen rá voltak kötve az adat lábakra, akkor jött a füst. Viszont az ilyen kábelen az adat nem megy át, tehát hitelesíteni sem fog tudni az eszközöd, nem jön áram, nem lesz füst. (volt már ilyen type-c kábelem, amibe beforrasztottak négy eret akárhogy, azt mehet a piacra)

Viszont nézze csak meg mindenki a cuccának a leírását! Abban ha minden igaz, feltűnik egy olyan sor, hogy csak a saját töltőjével töltsd az eszközt, mert jajj neki, ha 3. féltől származót dugsz rá. Ezzel simán meg tudják oldani a gyártók, hogy csak így tudd tölteni a kütyüdet :(

Másik érdekesség, hogy ha már bevásároltál pöpec töltőből, powerbankból, és jön az azonosítást követelő kütyüd, akkor ezeket dobhatod ki, vagy majd csak csigateompóban lesz hajlandó tölteni? Esetleg a hagyományos "hitelesítés" is megmarad ezekben az eszközökben, és mégis mehet majd a töltés 2-3 amperrel?

A felhasználói felület olyan, mint egy vicc. Ha el kell magyarázni, akkor rossz!

(#18) Akula


Akula
(senior tag)

De a gyári töltő kábel amit a mobilhoz adtak, azzal nemigen lehet baj. Mással meg miért használnám? Így is megmaradnak a kábelek, tovább bírják, mint a teló. Van is egy dobozzal a padláson. Még sosem kényszerültem rá, hogy ne a saját kábelével töltsek fel valamit.

élj a mának, YOLO!

(#19) -=RelakS=- válasza Akula (#18) üzenetére


-=RelakS=-
(PH! addikt)

Én azért vettem Type-C-Type-C kábelt, mert a töltőmön van Type-C kimenet, a telefonhoz viszont Type-A-Type-C kábelt adtak.
Meg ugye a micro-usb-s kábelt bedugtam a töltőbe, aztán ott hagytam. Másik kábelt vittem magammal melóba, ott is leraktam egy töltőt, kábelt benne hagytam. Adatátvitelhez nem akartam kirángatni a kábelt a töltőből ... szóval lustaság/kényelem a több kábel értelme.

[ Szerkesztve ]

A felhasználói felület olyan, mint egy vicc. Ha el kell magyarázni, akkor rossz!

(#20) sb válasza troviko (#6) üzenetére


sb
(PH! kedvence)

Kicsit később...
Tisztelt bíróság!
Hádde' épp azért tiltottuk le a többi eszköz 90%-át mert nem voltak megfelelően biztonságosak a mi eszközeinkhez. Épp erre lett kitalálva a hitelesítés!

Sajnos szerintem ezzel kizárt, hogy nem lehet és fognak - akármilyen mondvacsinált indokkal - visszaélni.

eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

(#21) Sancza válasza -=RelakS=- (#17) üzenetére


Sancza
(kvázi-tag)

Nem csak rossz láb bekötés probléma lehet, ahogy írtam, hanem egy szaros ellenállás kispórolása a kábelből, vagy nem megfelelő elleánállás alkalmazása is komoly problémát okozhat. Itt egy leírás az USB-C-ről: [link]

Ez az ellenállás (ha jól tudom) a korábbi usb verziókkal való kompatibilitás miatt szükséges. Ha nincs ott, attól még adat mehet a kábelen. Nem megfelelő ellenálás miatti lehetséges problémákról itt és itt is írnak.

Szóval nem elég csak az eszközöket validálni, a kábeleket is validálni kell. Nem tudom hogyan lehet egy kábel validálását megoldani, úgy hogy ha a kábelben nincs ilyen kontroller (ami tartalmaz valamilyen tanúsítványt, amit csak az a gyártó kaphat, amely pontosan betartja szabványban írtakat) -> a minőségi kábelek tuti drágulni fognak emiatt :(

(#22) -=RelakS=-: valahogy biztosítani kell a kompatibilitást visszafelé (lásd fentebbi linket), s valszeg csak így tudták megoldani a kompatibilitást, hogy ellenállásokat tesznek a kábelbe. Arról sajnos nem tehetnek a szabvány alkotói hogy néhány kicsi kínai ba*ik a szabványra és emiatt nem kis kellemetlenséget tudnak okozni a felhasználóknak (ha nem lennének szabványt leszaró kábelek, eszközök, akkor nem lenne szükség erre a validálásos megoldásra sem)

[ Szerkesztve ]

(#22) -=RelakS=- válasza sb (#20) üzenetére


-=RelakS=-
(PH! addikt)

"A garancia nem érvényesíthető, ha a készüléket nem a mellékelt töltővel és kábellel töltötték."

Ilyesmire gondolsz? :DDD

Sancza
"hanem egy szaros ellenállás kispórolása a kábelből,"

Na, ettől megyek a falnak. Mit keres egy kábelben bármi, ami nem drót?! Lásd, Thuderbolt kábel, aminek mindkét végén van talán 3 chip? Ezért volt valamennyire jobb a régi USB, ott tényleg csak drót kellett bele, azt viszonlátás

[ Szerkesztve ]

A felhasználói felület olyan, mint egy vicc. Ha el kell magyarázni, akkor rossz!

(#23) wolfman válasza Sancza (#16) üzenetére


wolfman
(PH! kedvence)

Egy USB Type-C kábelben van ellenállás?

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#24) -=RelakS=- válasza wolfman (#23) üzenetére


-=RelakS=-
(PH! addikt)

Lehet, nézd meg a #21-ben lévő linket.

Type-A-MicroUSB kábelben is lehet ellenállás, így alakítják ki az OTG kábeleket.

A felhasználói felület olyan, mint egy vicc. Ha el kell magyarázni, akkor rossz!

(#25) hcl válasza Akula (#18) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nekem pl. van kábel az autóban,melóhelyen,otthon. Elég sokan töltenek eszközöket több helyen. A szabvány azért szabvány, hogy azok a dolgok menjenek egymással...
Akkor állt keresztbe s szemem, amikor behozták az USB-re a 12V-t. Ez 100% gondot okoz.
Ráadásul nem csak egy töltőkábelből jöhet túlfesz, vagy fordított polaritás, hanem akárhogy is. . Érdemesebb az eszköz védelméröl gondoskodni.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#26) wolfman válasza -=RelakS=- (#24) üzenetére


wolfman
(PH! kedvence)

Ja hogy magában a csatlakozó dugóban egy apró áramkörön. Ok, azt hittem magán a kábelen van. Így ok, el tudom képzelni (meg látom is). :)

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#27) kakuk.tamas


kakuk.tamas
(őstag)

Én arra vagyok kíváncsi, hogy lehet majd firmware-t (kompatibilitás adatbázist) frissíteni (pl) a töltőkön?
Egy töltő jó lehet 3-5 évig is. És ha addig megállapodik a két gyártó, mi lesz? Lesz egy használhatatlan, de ugyanakkor kompatibilis töltőm? Ezzel is arra kényszerítve, hogy vegyek egy újat?
Ezt komolyan gondolták? Aki kínai töltőkkel szarakodik, az vállalja a felelősséget, hogy tönkremegy az eszköze, vagy kigyullad a háza...

[ Szerkesztve ]

Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Ha tőlem vásárolnál, olvasd el: https://tinyurl.hu/PKrH/ ~ Zalaegerszeg ~ Huawei Mate 20 Pro Twilight ~ Xbox One X 1TB ~ MS Xbox One Patrol Tech ~ LG 43UJ63 ~

(#28) opr válasza Akula (#18) üzenetére


opr
(PH! addikt)

En pl a gyari kabelt ki se szoktam bontani, marad a csomagban, olyan rovid, hogy kell a francnak. A dolghoz hozzatartozik, hogy konnektor csak az agy tulvegeben van.
Nalam:
- 3m kabel a haloszobaban, hogy kenyelmesen elerjen a toltotol az akarhova, ugy tudjak forgolodni olvasas kozben, ahogy akarok
- 2m-es kabel a nappaliban a desktopra dugva
- 1m-es kabel a laptop mellett
- 1m-es kabel a nappaliban levo toltoben
- 1m-es kabel a kocsiban
- 2m-es kabel a melohelyen
- 1m-es kabel a taskamban, ha megyek valahova, legyen (illetve vesz esetere van mellette egy olcso, 2000mAh mobilakku. Sokat nem er, de ha barmikor gaz van, nagyon jol tud jonni.)
- 20cm-es kabel az egyik mobilakkuban
- 1m-es kabel a masik mobilakkuban

Nem igazan fordulhat elo olyan, hogy merul a telefon, es nincs a kozelben tolto. Egyszer megszivtam, lemerult a telefon, amikor nagyon kellett volna. Tobbet nem fordul elo. :DDD

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#29) hcl válasza Akula (#18) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ja másik. Bedugom a töltőt, nagyot szikrázik (éppen elpusztult), a túlfesz átjut a kisfesz részre, a kimeneten megsüti a telefont.
Mit ér ilyenkor a certified kábel?
Az ér valamit, ha a telón van védelem, ami pl. egy 400V-os túlfeszt még elvisel.

@Sancza : 2019-ben már nagyon gagyinak kell lennie egy USB tápáramkörnek, hogy ne legyen rajta túláramvédelem.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#30) Baryka007


Baryka007
(senior tag)

Pontosan miféle problémákat okoztak a rossz minőségű Type C kábelek ?

Üdv, Baryka :)

(#31) Robert07


Robert07
(fanatikus tag)

Neken egyszer volt olyan, hogy egy USB-A to C kabel nem mukodott tolteshez, mert tul vekony volt, mondjuk az is igaz, hogy egy fuleshez adtak, ami 500mA fele nem megy, en pedig 2A-t akartam rajta attolni egy telefonnal.

De ettol fuggetlenul az osszes tobbi kabel jol mukodik, inkabb arra kellene kitalalniuk vmit, hogy normalisan meg legyenek kulonboztetve a kabelek kepesseguk szerint. Mert van ugye az USB-PD 60 vagy 100W-al, aztan USB3.1/3.2, DP Alt Mode. Meg Thunderbolt 3 aktiv es passziv kabelen, aztan a 20Gb/s reduced bandwidth a 0.5m feletti passziv kabeleken, meg akkor is, ha azok nincsenek TB3 kompatibilisnek hitelesitve. Meg ugye aktiv TB3 kabelen keresztul nem mukodik az USB vagy DP protokol.

Tehat ezt mindet ugy egyertelmuve tenni az end-user szamara. Mert az egy dolog, hogy "belemegy", de az mar egy masik, hogy mukodik is, vagy esetleg egy USB2-es kabelt hasznal ket USB3-as eszkoz kozott, es csodalkozik, hogy miert ilyen lassu.

[ Szerkesztve ]

突き出る釘は打たれる。

(#32) hcl válasza Baryka007 (#30) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Fordított polaritással bekötött táp, ellenállások elkefélése miatti túlzott áramfelvétel, vagy az adatvonalak sérülése félrekötött felhúzóellenállás miatt... De ez mind olyan, amit egy jó portnak el kell viselnie + ugyanilyen előfordulhat USB2-n is...

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#33) kakuk.tamas válasza Baryka007 (#30) üzenetére


kakuk.tamas
(őstag)

Például a 4A-es töltés mellett kigyulladhat...

Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Ha tőlem vásárolnál, olvasd el: https://tinyurl.hu/PKrH/ ~ Zalaegerszeg ~ Huawei Mate 20 Pro Twilight ~ Xbox One X 1TB ~ MS Xbox One Patrol Tech ~ LG 43UJ63 ~

(#34) Zsébernardo


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

Nintendo Switch felhasználók egy éve már megtapasztalhatták, hogy egy filléres alkatrész lehagyása mit tud okozni. [link] USB Type-C kábel gyártók majd haladnak az Apple nyomdokain, ahol egy Moshi USB C – DisplayPort kábelért 18ezret el lehet kérni. Tudásra azért ott van, mert 5K/60Hz átvitelt tud biztositani... Belkin 4K Mini DisplayPort–HDMI-kábel 13ezerért szintén ez a kategória. :)) Viszont legalább jól müködik az Apple termékeivel. :)

[ Szerkesztve ]

(#35) plman


plman
(lelkes újonc)

Na lehet engem rosszmájúnak titulálni de van egy tippem, hogy melyik nagy gyártó fogja elsőnek bejátszani azt, hogy a termékei csak a saját dedikált kábelével legyen használható.
Sőt én már azt várom, hogy mikor lesz majd olyan, hogy egy termék csak és kizárólag azzal az egyetlen kábellel legyen úgymond "kompatibilis" ami dobozában volt mellékelve, mert hát így a legbiztibb nem? Ha az tönkremegy akkor majd lehet észveszejtő összegért egyénileg legyártatni egy új kábelt az adott készülékhez.

(#36) nemlehet válasza plman (#35) üzenetére


nemlehet
(őstag)

Már évek óta van: iPhone és úgy kb az összes apple mobil készülék :D Nekem pl ez fontos érv volt a droid mellett, hogy szabvány töltője és adatkábele van. Sokszor jött jól.

Amúgy igen, ebben kódolva van a visszaélés. Lesz még sok gond. A környezet meg le van szarva megint minden egyes telefonnal dobáljuk ki a töltőket és a kábeleket ahogy régen, mert még gyártón belül sem egyezik....

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#37) flash-


flash-
(PH! kedvence)

az igazi indok gondolom az hogy most ezentul nem lehet blitzwolf,stb, kábeleket használni mert csak az eredetivel fog menni

(#38) troviko válasza Zsébernardo (#11) üzenetére


troviko
(senior tag)

Az stimmel, nem azzal van a gond, hogy a szar kábeleket nem lehet semmire használni, inkább azzal, ha a gyártók elkezdenek azzal játszani, hogy mondjuk a Sony telefont, nem töltheted semmilyen más USB-C-s kábellel, csak a Sony által gyártottal, és mondjuk az 5k helyett 10K lesz. Vagy mondjuk legyen csak egy ezressel drágább, nem is a pénz a lényeg, hanem, hogy megint elkezdenek gyártó specifikus szutykokkal szívatni, mikor az USB-nek pont az a lényege, hogy nem gyártó specifikus, hanem UNIVERZÁÁÁLIS. Ahogy a nevében is benne van. Minden kompatibilis mindennel. Mostantól lehet nem lesz az, és a Samsung USB-C-vel nem fogod tudni tölteni a Sony cuccokat, és ha meg is vetted a Sony USB-C-t lesz külön töltőkábel, külön adatkábel, külön képátvivő kábel.
Persze ez ma nyilván senkinek nem érdeke a gyártókon kívül (sőt, igazából nekik sem, csak túl hülyék, hogy ezt felfogják), és magának az USB szabványnak sem.
De ha így lesz, akkor sikítani fogok a röhögéstől.

Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

(#39) -=RelakS=- válasza troviko (#38) üzenetére


-=RelakS=-
(PH! addikt)

A Type-C bevezetése óta már vannak marhaságok.

Sokat akartak, hogy tudjon, a gyártók viszont nem integráltak mindent. Így lehet az, hogy van egy PowerDelivery kompatibilis töltőd, amiről nem fut a Dell laptop. Van egy monitorod, ami fogadja a TypeC kábelen jövő DisplayPort jelet, de a laptopodon lévő TypeC nem ad ilyet. Azt sem tartom lehetetlennek, hogy két analóg hang kimenetet adó adapter ne legyen egymással kompatibilis, mert az egyik telefongyártó így gondolta, a másik meg úgy.

A legjobb, hogy használható hosszabbítókábelt még nem láttam hozzá, pedig az aztán tényleg csak egy marék vezeték kéne, hogy legyen. Ehelyett a kábel végén már nem mindegy, milyen irányban dugom be pl a pendrive-ot O_O

A felhasználói felület olyan, mint egy vicc. Ha el kell magyarázni, akkor rossz!

(#40) coolpet


coolpet
(senior tag)

Ennek akkor lenne értelme, ha a kábelben levő chip tartalmazná a kábel paramétereit, és a rádugott eszköz ezt kiolvasván tudná kezelni. Pl egy vékonyabb USB3 kábelen nem húzna át 4A-t töltéskor.

Esetleg figyelmeztethetne, hogy a kábel milyen paraméterekkel használható.
Azt is megoldhatná, hogy szóljon, hogy chipes kábelre van csatlakoztatva, vagy anélkülire, ebben az esetben vállald a felelősséget.

A harmadik dolog, hogy ha a kábel mind a 2 végébe lenne chip ültetve, és a táp és adatvezetékek azon keresztül lennének kapcsolva, akkor túlfesz/zárlat/szakadásvédett is lenne. Ezenkívül a csatlakoztatás pillanatában a chipek egymással kommunikálnának, és leellenőriznék a kábelt, majd a bedugott végén diagnosztikai üzenet lehetne kiolvasható, pl a telefon kiírná, hogy a kábel szakadt, vagy bizonytalan, mert az átvitt tesztadatot sérülten (CRC hibásan) kapta meg a master chip.

Ennek van értelme.
Viszont annak nincs hogy a teló csak sajátmárkás kábeleket fogadjon el.

(#41) Akula válasza opr (#28) üzenetére


Akula
(senior tag)

Jaaaa, így már értem.
Mások a szokásaink.
Én este töltök otthon, de akkor ki van kapcsolva a készülék. Valahol olvastam, hogy jobb úgy tölteni. Amit meg magammal viszek PB-t ahhoz adtak kábelt is, csak bizakodok, hogy az jó és nem valami gagyi kínai. Kocsiban nem töltök. Azok a szivargyújtós kimenetek nagyon nem stabil fesz-t adnak.

élj a mának, YOLO!

(#42) -=RelakS=- válasza Akula (#41) üzenetére


-=RelakS=-
(PH! addikt)

Voltcraft 4 kimenetes töltőjével eddig pontosan 0 gondom volt. Más, gagyibb töltők rendre zavarták a rádiót, vagy túl alacsony áramot adtak.

A felhasználói felület olyan, mint egy vicc. Ha el kell magyarázni, akkor rossz!

(#43) troviko


troviko
(senior tag)

Igen, de azért az kicsit más, mint mikor a gyártó dedikáltan a saját eszközéhez korlátozza a kábelt.

Amúgy ahogy így elnézem ezt a szenvedést, meg hogy mennyire nem terjed, kezd úgy tűnni a dolog, hogy ez a szabvány egy öngól volt.

Sony Fan, Samsung hater -> Samsung fan, Sony hater - Nem én változtam, a piac... - Most S7E, és rühellem...

(#44) -=RelakS=- válasza troviko (#43) üzenetére


-=RelakS=-
(PH! addikt)

Lehet, hogy nem kellett volna visszafelé kompatibilisnek csinálni? Ha valaki Type-C-n akar USB2-t vagy 3.1 Gen1-et használni, akkor legyen egy kis fordító chip a kábelben, a sima Type-C meg élhette volna világát az USB 3.1 Gen2-vel.

Az is milyen már, hogy tavaly vettem laptopot, tabletet, sport kamerát, mindegyiken Type-C van, de mindegyik töltőjén Type-A? :W

A felhasználói felület olyan, mint egy vicc. Ha el kell magyarázni, akkor rossz!

(#45) syn7h37ic válasza -=RelakS=- (#44) üzenetére


syn7h37ic
(PH! nagyúr)

A Type-A csatlakozó nem baj. Kapsz vele egy univerzális töltőt. Nagyobb gond az, hogy egy picsányi kábelen akarnak áttolni jó pár ampert, és ezen a Type-C csatlakozója sem kivétel. Olyan kicsi, hogy már az is probléma, plusz bezsúfolva még hozzá pár láb egyrészt a szimmetrikus csatlakozás miatt, másrészt az egyéb adatátvitel miatt. Ez túl sok ilyen kis helyen. Utoljára akkor volt értelmes tápellátás, mikor a DC jack még elérhető volt a telefonokon.

(#46) -=RelakS=- válasza syn7h37ic (#45) üzenetére


-=RelakS=-
(PH! addikt)

"A Type-A csatlakozó nem baj. Kapsz vele egy univerzális töltőt."

Type-C is lehetne univerzális, csak kell hozzá egy Type-C - Type-B Micro kábel.

A felhasználói felület olyan, mint egy vicc. Ha el kell magyarázni, akkor rossz!

(#47) Robert07 válasza coolpet (#40) üzenetére


Robert07
(fanatikus tag)

Ilyen van. Passziv, chip nelkuli kabelen 60W (20V/3A) a maximum, 100W-hoz mar aktiv kabel kell (nem osszekeverendo az aktiv TB3 kabellel) aminek a vegeiben van egy-egy azonosito chip ami jelzi, hogy mehet 3A fele is az aramerosseg.

突き出る釘は打たれる。

(#48) syn7h37ic válasza -=RelakS=- (#46) üzenetére


syn7h37ic
(PH! nagyúr)

Előbb-utóbb úgy is a "C" terjed el, de kell még hozzá vagy 5 év, a mai napig tartja magát a micro-USB is, pedig lassan 3 éve elérhető a type-c.

(#49) hcl válasza Akula (#41) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Tehát akkor mégis töltesz a nem a telefonodhoz kapott káblosszal :D

@Relaks : Szerintem már van - de ha az ebay-en megjelenik a Type C breakout board, akkor negyed óra alatt készítesz :D

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#50) Malák


Malák
(kvázi-tag)

Nem lenne egyszerűbb kiadni egy kábel tesztelő eszközt, ami detektálja, ha véletlen valami rossz lenne benne? Jobb boltokban alapfelszereltségként, amúgy meg kényes felhasználóknak biztosítékként lehetne használni, gondolom annyira nem (lenne) drága egy ilyen eszköz.

Egy szar kínai kábelt akkor is meg tud majd venni bárki, ha a legtöbb kábelt tesztelve adják ki, tehát ez csak mérsékelten védi a fogyasztót, viszont a cikkben is, és itt is rengeteget említett dolog, hogy lehetőséget nyújthat egy gyártónak arra, hogy csak az ő eredeti kábelével menjen a dolog.

Nem tetszik, ne így oldják meg, pénzt és biztonságot az általam említett módon is lehetne szerezni a dologból egy fokkal kulturáltabban.

Vagy egyszerűen csak rányomatni a csomagolásra, hogy tesztelt-e, de magához a kábelhez ezért ne kelljen hozzányúlni, ne lehessen csak úgy letiltani, ne kelljen csatlakozáskor hitelesítésnek végbemennie.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.