Hirdetés

Képességeit látva meglepően olcsó a SilentiumPC új háza

A SilentiumPC bejelentette az Regnum RG1 típusjelzésű számítógépházat, amely sallangmentes kialakítása mellett rendkívül olcsó lesz, így a belépőszintet célozza meg. A fekete színezéssel érkező termék Mini-ITX, ATX vagy microATX méretű alaplapot fogad, és két darab 5,25, kettő darab 3,5, illetve kettő 2,5 hüvelykes rekeszt kínál. A kisebbek természetesen rejtve vannak, illetve 3,5 hüvelykes helyekre átalakítóval kisebb adattárolók is szerelhetők.


[+]

A 430 mm magas, 208 mm széles és 447 mm mély házból a meleg levegőt a hátul elhelyezkedő 12 cm-es ventilátor szállítja. A szellőzés javítása érdekében az említett egységek mellé további öt darab 12 cm-es szélgép helyezhető, ebből három az előlap mögé, míg egy alulra mehet.

Az I/O panel a ház tetején kapott helyet, és a hangkimeneten, illetve a mikrofonbemeneten kívül két 3.0-s USB csatlakozóval rendelkezik. A 4,4 kg-os újdonság 38 cm-es VGA-kat és 16 cm-es processzorhűtőket is fogad, illetve utóbbi egyszerűbb felszerelését biztosító kivágás is megtalálható az alaplaptálcán.

A Regnum RG1 tervezésénél a cég megpróbált némi újdonságot is bevállalni, amely nagyobb szabadságot kínál a felhasználók számára. A különböző méretű meghajtókat ugyanis úgy lehet elhelyezni, hogy azok ne akadályozzák a méretes VGA-k beépítését, illetve az előlap mögé akár vízhűtő is szerelhető. Az 5,25 hüvelykes meghajtók számára szánt rögzítőkeret is annyira jól lett kivitelezve, hogy ezekről az egységekről a felhasználó, akár le is mondhat, és ezért cserébe több helyet kap. Így szerelhető az előlap mögé három darab 12 cm-es ventilátor, vagy opcionálisan egy akár 360 mm-es radiátor.

A SilentiumPC Regnum RG1 szállítása már megkezdődött, az ára pedig 28 dollár lesz, ami rendkívül kedvezőnek mondható, ha a képességeit is figyelembe vesszük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés