Bombaerősnek tűnik a Sharp legújabb csúcs LCD tévéje

2012-ben szomorú hírek érkeztek a századik születésnapját ünneplő cég háza tájáról, hiszen a Sharp komoly veszteségeket volt kénytelen elkönyvelni. Azonban a jelek szerint ennek a fejlesztések nem látták kárát, ugyanis az első félév top televíziójának szánt 8-as sorozat kifejezetten életerősnek és versenyképesnek tűnik a technikai specifikációk alapján.

Sharp 8-as sorozat
Sharp 8-as sorozat [+]

A családba három különböző méretű, egy 60 (LC-60LE857), egy 70 (LC-70LE857), illetve egy 80 (LC-80LE857) hüvelyk képátlójú televízió tartozik. A Quattron képalkotási eljárásra épülő tévék megkapták az új Super Bright képjavító csomagot, ami elméletileg élettel telibb színeket és kontrasztosabb végeredményt biztosít. Az 240 herzes képfrissítés rátájú Aquomotion960 panelekkel felszerelt készülékek természetesen biztosítják a háromdimenziós tartalmak megjelenítését, amihez az aktív shutteres technológiát használják, és módot adnak a 2D anyagok térhatásúvá konvertálására is.

A jobb hangzás elérése érdekében egy 35 wattos mélysugárzót pakoltak beléjük, és rendelkeznek beépített Wi-Fivel is. Korábban a Sharp tévék egyik leggyengébb pontja a rémesen elavult, Philipstől licenszelt okostévé rendszer volt, amelyet idénre teljesen felújítottak. A jobb teljesítménynek, több funkciónak és a gyors böngészőnek viszont ára van, így egy kétmagos processzort is építettek beléjük. Az ultra vékony alumínium kávájú tévék tavasszal már a boltokba kerülnek, a legkisebbért 3000, a hetven colosért 4000, míg  a legnagyobbért potom 6500 dollárt kell letenni majd az asztalra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés