Saját SSD a Gigabyte-tól

Az UD Pro széria nevével ellentétben nem a "pro", hanem inkább az átlagos felhasználókat célozza.

Új fába vágja fejszéjét a Gigabyte az UD Pro SSD széria piacra dobásával, és az eddig gyártott komponensek után most már háttértárakat is kínál majd a vásárlóknak. Bár az első körben 256 és 512 GB-os kapacitással a boltokba kerülő meghajtók nevében ott a Pro szócska (az UD pedig a Gigabyte egyéb termékeiből ismerős Ultra Durable rövidítése), itt inkább az olcsóbb SSD-k közé tartozó eszközökről lesz szó, hiszen 2,5"-es formátumú, SATA csatolóval szerelt modelleket kapunk, három évre vagy mérettől függően 100 illetve 200 TB-nyi írott adatra vonatkozó garanciával és 69 vagy 120 dolláros árral.


[+]

A meghajtókban a Toshibától származó BiCS3 3D TLC NAND chipek, illetve a hírek szerint Phison PS3110 S10 vezérlő dolgozik, kiegészítve némi DDR3L gyorsítótárral. A hivatalos adatok szerint az összeállítástól 530 MB/s olvasási és 500 MB/s írási sebességet várhatunk, az IOPS értékeknél pedig 70K/40K, illetve 80K/75K áll, attól függően, hogy melyik modellt nézzük. Az adatátvitelt a gyorsítótár mellett egyébként a pszeudo-SLC támogatása is hivatott gyorsítani - ez teszi lehetővé azt, hogy az SSD telítettségétől függően a memória egy részét SLC-jellegű cache-ként használhatja a vezérlő.

A Gigabyte nem titkolt célja az UD szériával a belépőszintű gamer-gépek piacának lefedése, a komolyabb igényt támasztó felhasználókat a később érkező Aorus SSD-kkel szeretné majd megfogni, amelyek között már NVMe interfésszel szerelt M.2 csatolós meghajtó és PCIe kártyás változat is lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés