CES 2019: OLED okostévé a Sony-tól, 4K-s felbontással

Az új, AG9 névre keresztelt széria jelenleg 3 tagot számlál, vékony kialakításának és remek paneljének köszönhetően pedig a nappalik ékes dísze lehet.

A Sony a 8K-s felbontású ZG9 sorozat mellett az AG9 jelölésű OLED tévécsaládját is elhozta Las Vegasba, ráadásul rögtön három méretből is lehet válogatni: a 77, 65 és 55 hüvelykes képátlójú modellek között biztosan mindenki megtalálja a nappalijába leginkább passzoló darabot. Ha a méretet eldöntöttük, már nem kell azon gondolkodni, hogy beleillik-e a lakás összképébe, vékony kialakításának és elegáns talpának köszönhetően ugyanis szinte bárhol elhelyezhető.


[+]

A 4K felbontású, HDR tartalmak megjelenítésére is képes panel a technológiától megszokott módon kiváló betekintési szögekkel és kontrasztaránnyal rendelkezik, a gyártó állítása szerint már-már megközelíti a professzionális felhasználásra szánt, kalibrált monitorok színhűségét. Ehhez nagyban hozzájárul a Pixel Contrast Booster technológia is, amely a fényes részeken külön megemeli kontrasztot, ezzel valósághűbb képet eredményezve.

Sony 65AG9
Sony 65AG9 (forrás: PROHARDVER!) [+]

A hardver legfontosabb része a Sony saját, Pixel Processor X1 Ultimate nevű központi feldolgozó egysége, ez felel például az SD és HD felbontású tartalmak 4K-ra való felskálázásáért is. Hangzás szempontjából megkapunk mindent, amit a gyártó korábbi csúcstévéiben megszokhattunk, ide tartozik például a kijelzőbe rejtett hangszórókat alkalmazó Acoustic Surface Audio+, vagy a TV Center Speaker mód, amelynek segítségével a már meglévő házimozi rendszerünk középső hangsugárzójaként is használhatjuk az AG9-et. A tévén a Sony Android TV rendszere teljesít szolgálatot a Google Assistant szolgáltatással megtámogatva, továbbá elérhető az Apple AirPlay 2 és HomeKit is. A várható árazásról és a megjelenés időpontjáról a CES-es bejelentésekhez híven mélyen hallgatnak, ezekről bővebb információt tavasszal fogunk kapni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés