Több IoT platformot is kivezet szeptemberben az Intel

A vállalat elnök-vezérigazgatója nem ad több időt a bizonyításra, ezáltal búcsúzik a Joule, az Edison és a Galileo.

Az Intel az elmúlt években nagy mértékben koncentrált az IoT-piacra, ami érthető volt, nem akartak úgy lecsúszni róla, ahogy azt tették az ultramobil eszközöknél. Ez meglátszott a cég tervein, ugyanis Brian Krzanich vezetésével nagyon sokáig szinte csak az IoT-ről szóltak a vállalat rendezvényei. Ennél is fontosabb volt, hogy konkrét termékek is készültek. Ilyen volt például a Raspberry Pi vetélytársának szánt Galileo, a normál SD kártya méretével bíró Edison, illetve az elmúlt évben a Joule modulok.

Sajnos egyik platform sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és Brian Krzanich, az Intel aktuális elnök-vezérigazgatója sem a türelméről híres, így nem ad több időt a bizonyításra. A Joule, az Edison és a Galileo megoldások szeptemberig rendelhetők, utána pedig vége lesz a forgalmazásuknak.

Bár az Intel IoT divíziója az első negyedévben 721 millió dollárnyi bevételt termelt, ami ráadásul  szezonálisan 11%-os növekedést is jelentett, ez az eredmény mégis csak a teljes bevétel 5%-a, ami nem túl nagy. Bár önmagában az előbbi eredmény nem rossz, de az Intel valószínűleg többet várt ettől a szegmenstől. A platformok forgalmazásának befejezése mellett még 140 munkahely is megszűnik az IoT divízión belül. Természetesen maga az üzletág nem szűnik meg, de az átalakítást nem fogja elkerülni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés